Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Αποκάλυψη για τη νεκρή Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή η επέμβαση ήταν η αιτία του θανάτου της!

Ανατριχιαστική αποκάλυψη!

27 Μαΐου 2023 23:43
Αποκάλυψη για τη νεκρή Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή η επέμβαση ήταν η αιτία του θανάτου της!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ο θάνατος της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού στις 23 Ιουλίου του 1996 συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφυγε από την ζωή σε ηλικία 62 ετών νικημένη από τον καρκίνο. Ο προσωπικός της γιατρός, Σωτήρης Αδαμίδης και ο άνθρωπος που βρέθηκε στο πλάι της μέχρι την τελευταία στιγμή περιγράφει σε πρόσφατη συνέντευξη του τις τελευταίες ώρες της Ελληνίδας ηθοποιού πριν εκείνη ταξιδέψει στην «γειτονία των αγγέλων».

Πριν χρόνια με την μετεκπαίδευση σας είχατε αναλάβει ιατρικά και την μεγάλη μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη. θα μου μιλήσετε για την δικιά σας Αλίκη όπως την γνωρίσατε εσείς;

Γνώρισα την Αλίκη μέσα από την ασθένεια της και την ιδιότητα του θεράποντος που εκλήθην να την αναλάβω μαζί με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους (όπως τον καθηγητή Πουλαντζά, τον καθηγητή Φαρμακολογίας Νίκο Σιταρά και τον ν,. Μπαντουβα). Προχωρήσαμε στο δύσκολο δρόμο που είχε μπροστά της με τρόπο που σεβόταν απόλυτα την δυσκολία μιας πολύ δυνατής προσωπικότητας.

Στις τακτικές μου συνομιλίες μαζί της και τις συχνότατες επισκέψεις γνώρισα μια κυρία που απολάμβανε την ειλικρίνεια με την οποία την προσέγγιζα, στην αρχή με δυσκολία δικαιολογημένη, ενώ μετά με χιούμορ και χαμόγελο και γλυκύτητα που σκλάβωνε.

Πιστεύετε ότι έφυγε άδικα τόσο νωρίς; Την επηρέασαν κάποιες Θεραπείες που έκανε;

«Πιστεύω ότι αν είχε πιο νωρίς εντοπιστεί το πρόβλημα της θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η πορεία. Αυτό ισχύει βεβαίως για κάθε διάγνωση που γίνεται έγκαιρα και νωρίς στην πορεία μιας σοβαρής νόσου όπως της Αλίκης. Όμως όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση σας, όχι δεν το πιστεύω αυτό. Δεν έχω κάποια στοιχεία για να το υποστηρίξω και είμαι υπέρ του να φροντίζουν όλες οι κυρίες νεαρές και μη την εμφάνιση τους με ασφαλή τρόπο. Αλλά να τη φροντίζουν.

Δεν θα ξεχάσω πόσο μου άρεσε που την έβλεπα πάντα περιποιημένη στη σουίτα του Ιατρικού Κέντρου. Μέσα στην δυσκολία και τον πόνο. Αξιοπρεπής και υπέροχη με το ευγενικό και εφηβικό πάντα χαμόγελο…»

Αποκάλυψη για τη νεκρή Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή η επέμβαση ήταν η αιτία του θανάτου της!

–Τι είναι αυτό που σας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην Αλίκη; Τι είναι αυτό που δεν ξεχάσετε ποτέ από εκείνη;

«Μου άρεσε αυτό που σας είπα πριν. Δεν έβλεπες άλλο πρόσωπο στις ταινίες καν.. άλλο μπροστά σου. Ήταν η ίδια παντού. Αυτό μου το επιβεβαίωσαν και άλλοι άνθρωποι ., που είχε τύχει να συνεργασθούν μαζί της .όπως ο Δημήτρης ο Σοτοβίκης, ο Κώστας ο Σπυρόπουλος και πολλοί άλλοι. Η δικιά μας Αλίκη. Να υποφέρει και να με ανταμείβει με χαμόγελο την ώρα της επισκέψεως. Ανταπέδιδε ευγενικά το σεβασμό που της .έδειχνα; Ρωτούσε για την ασθένεια της πολύ σεμνά και φυσικά την ενημέρωνα με όρους αληθείας και διάκριση στο τι μπορούσε να δεχθεί κάθε φορά.

Δεν θα ξεχάσω το «θέλω να ζήσω κύριε Αδαμίδη αλλά και την… μετάληψη με το κουταλάκι με το νεραντζάκι στο στόμα… Δεν θα ξεχάσω επίσης κάποια στιγμή που ήμασταν μόνοι στο δωμάτιο και την ενημέρωνα με προσεκτικό τρόπο για το πόσο δύσκολο ήταν πλέον το κλινικό μας έργο, που μου έπιασε το χέρι και ήταν σαν να ήθελε να δώσει θάρρος σε εμένα που ένιωθε τη δυσκολία μου να της μιλήσω καθαρά… λέγοντας: αντέχω κ. καθηγητά …μιλήστε μου… όλα τα αντέχω εγώ… και δεν μου άφηνε το χέρι…

Δεν θα ξεχάσω επίσης το βουρκωμένο και με μάτια κόκκινα απ’το κλάμα Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που με πήρε παράμερα ενώ περίμενε έξω από τη σουίτα για να με ρωτήσει πως ήταν τα πράγματα και ποια ήταν η αντίδραση του. Δεν θα ξεχάσω τα χιλιάδες τηλεφωνήματα από απλούς ανθρώπους, από συναδέλφους εντός και εκτός Ελλάδος, από δεκάδες δημοσιογράφους που περίμεναν υπομονετικά κάθε μέρα την ώρα που έβγαινα από το νοσοκομείο για μια δήλωση – ενημέρωση για την πορεία της νόσου της Αλίκης.»

Με αφορμή τα 17 χρόνια που είχαν περάσει από το θάνατο της Ρίτας Σακελλαρίου ο Λάκης Κορρές στην εφημερίδα Freddo και τον Νίκο Νικόλιζα. είχε αποκαλύψει για την ηθοποιό: «Ήταν αρκετά πριν από την αρρώστια της Ρίτας. Δεν θυμάμαι ποια χρονιά, και είχαμε πάει στο θέατρο να δούμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τότε, λοιπόν, μου είχε δώσει η Αλίκη ένα τηλέφωνο ενός γιατρού για να κάνει τη συγκεκριμένη κυτταροθεραπεία και η Ρίτα. Δεν έφτανε μόνο να είναι όμορφες εμφανισιακά, έπρεπε να έχουν και δύναμη για να δείχνουν νέες. Αυτό δημιουργούσε η ανάπλαση κυττάρων. Τότε, λοιπόν, συμβουλευτήκαμε την προσωπική γιατρό της Ρίτας, την Ειρήνη Σταματάκη, η οποία μας απέτρεψε: «Λάκη, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό. Ούτε κατά διάνοια μην το κάνει η Ρίτα». Από όσο γνωρίζω, μόνο η Αλίκη το έκανε».

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Έτσι τη «χτύπησε» ο καρκίνος! Το περιβάλλον της ηθοποιού μιλά για πρώτη φορά!

Έτσι χτύπησε ο καρκίνος την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το περιβάλλον της ηθοποιού μιλά για πρώτη φορά και κάνει αποκαλύψεις. Λίγες ημέρες αφού σταμάτησε από το θέατρο για λόγους υγείας που τότε δεν γνώριζε τι ήταν, έγινε η διάγνωση του καρκίνου, που βρισκόταν σε προχωρημένο, ανίατο στάδιο.

Στις 28 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, δόθηκε η τελευταία παράσταση της “Μελωδίας της ευτυχίας” στη Θεσσαλονίκη. Οι παραστάσεις διακόπηκαν εσπευσμένα, καθώς η Αλίκη υπέφερε από έντονους πόνους και υψηλό πυρετό. Μάλιστα, στο τέλος της παράστασης η ηθοποιός απευθύνθηκε στους θεατές, που είχαν κατακλύσει το θέατρο, και τους εξομολογήθηκε το πρόβλημα της υγείας της, όσα δηλαδή γνώριζε και η ίδια μέχρι τότε. Χαριτολογώντας αναφέρθηκε στις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες είχε υποβληθεί λίγες μέρες νωρίτερα και οι οποίες είχαν δείξει “ότι είμαι πολύ κουρασμένη και λίγο τη βίδα μου πειραγμένη”, ενώ αναφέρθηκε συγκινημένη και στην αγάπη του κοινού, την οποία χαρακτήρισε “όπλο που χρειάζομαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά”. Ήταν η τελευταία φορά που η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι.

Στις 7 Μαΐου, Η Αλίκη Βουγιουκλάκη (συνοδευόμενη από τον Κώστα Σπυρόπουλο, τον αδελφό της Αντώνη, τη στενή της φίλη κ. Νότα και τον προσωπικό της γιατρό, ειδικό στο πάγκρεας) υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο Μόναχο, στο γιατρό Μέιναρντ Κλάσεν. Το ίδιο βράδυ, οι πρώτες διαρροές από το περιβάλλον της ηθοποιού έκαναν λόγο για θετικά αποτελέσματα και “μεγαλοποίηση” από την τηλεόραση “ενός μικρού προβλήματος υγείας, που ξεκίνησε με μία οξεία βρογχίτιδα και συνοδεύτηκε από υψηλό πυρετό”.

Ωστόσο, στις 8 Μαΐου, ο δεύτερος κλινικοεργαστηριακός έλεγχος έδειξε πρόβλημα στο ήπαρ, που όμως φαινόταν αντιμετωπίσιμο. Οι γιατροί συνέστησαν νέες εξετάσεις (ενδοσκοπική χολοαγγειοπαγκρεατογραφία) στην ηθοποιό, που επέστρεψε στην Αθήνα στις 10 του μηνός.

Κατά την επιστροφή της, μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Αλίκη παραδέχτηκε: “Είναι μεγάλο το πρόβλημα που έχω. Πιστεύω, είμαι σίγουρη, ελπίζω ότι θα το ξεπεράσω”, ενώ παράλληλα ζήτησε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι από τα ΜΜΕ σχετικά με το πρόβλημα της υγείας της. (Συμπτωματικά, μια αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει και η Μελίνα Μερκούρη αναχωρώντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες στις τελευταίες της επίσημες δηλώσεις πριν το θάνατό της. “Ελπίζω, πιστεύω, είμαι σίγουρη ότι δεν είναι τίποτα το σοβαρό και ότι γρήγορα θα σας ξαναδώ”, είχε πει τότε η Μελίνα) Πριν την αναχώρηση από το Μόναχο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων είχαν σταλεί στον οικογενειακό γιατρό των Βουγιουκλάκη στην Αθήνα, ο οποίος διαπίστωσε κύστεις στην ουρά του παγκρέατος. bougiouklakh222-

Στις 15 Μαΐου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη αναχώρησε για τη Βοστόνη, προκειμένου να εισαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, όπου θα υποβαλλόταν σε ιστολογική διαγνωστική επέμβαση και θ’ άρχιζε θεραπεία υπό τον καθηγητή δρ. Γουόρσοου. Εμφανέστατα τρακαρισμένη, φορώντας μεγάλα, μαύρα γυαλιά και έχοντας στο πλευρό της τον Κώστα Σπυρόπουλο, η Αλίκη μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ μέσα από το αεροπλάνο: “Σήμερα κάνω την πιο κρίσιμη εξέταση για την περιπέτεια της υγείας μου. Πιστεύω πως θα τα βγάλω πέρα. Θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας υποσχεθώ ότι θα τα βγάλω πέρα. Ένα θέλω να σας παρακαλέσω. Προσευχηθείτε κι εσείς για μένα”. Άγνωστη στην Αμερική, η Αλίκη Βουγιουκλάκη εξέπληξε τους γιατρούς με το κουράγιο της, ενώ η ίδια φέρεται να δήλωσε στα αγαπημένα της πρόσωπα: “Και σαν άρρωστη είμαι επαγγελματίας”. Στη Βοστόνη δεν έμεινε περισσότερες από τρεις ημέρες, οπότε επέστρεψε στην Αθήνα. Έκανε την τελευταία της επίσημη δήλωση μπροστά στις κάμερες, πιο ανθρώπινη από ποτέ: “Σας ευχαριστώ για την αγάπη, αλλά στο θέμα της υγείας σας παρακαλώ να έχω εγώ τον πρώτο λόγο. Είναι ένα θέμα που θέλει λεπτότητα. Διακριτικότητα”. Στις 21 Μαΐου νοσηλεύτηκε σε σουίτα του ένατου ορόφου του Ιατρικού Κέντρου συνεχίζοντα τη θεραπεία της. Εκεί θα παρέμενε μέχρι το τέλος.

18 Ιουλίου. Ύστερα από τρεις μήνες, που η κατάσταση της υγείας της παρέμενε σε γενικές γραμμές σταθερή, σημειώθηκε ραγδαία επιδείνωση. Η Αλίκη έπεσε σε λήθαργο. και ξύπνησε κατά τις 11 το πρωί.

20 Ιουλίου. Τα γενέθλια της Αλίκης γιορτάστηκαν στη σουίτα του Ιατρικού Κέντρου. Η ίδια είχε ζητήσει από τους γιατρούς να της επιτρέψουν να τα γιορτάσει εκτός νοσοκομείου, όμως η επιδείνωση των τελευταίων ημερών δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

21 Ιουλίου. Οι γιατροί μιλούσαν πλέον για κατάσταση “μη αναστρέψιμη”, καθώς οι ζωτικές λειτουργίες της ηθοποιού μειώνονταν σταδιακά. Η επιδείνωση συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες, μέχρι που στις 10.15΄ το πρωί της Τρίτης, 23 Ιουλίου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέρασε πλέον στην αιωνιότητα -και στην περίπτωσή της δεν πρόκειται για υπερβολή. Οι γιατροί ανακοίνωσαν την δυσάρεστη είδηση στα γεμάτα αγωνία αγαπημένα της πρόσωπα στις 10.27΄. Ήταν όλοι εκεί. Από τον Κώστα Σπυρόπουλο μέχρι το Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που έσφιξε το χέρι του πρώτου και τον παρηγόρησε, το Λάκη Λαζόπουλο, την Ζωή Λάσκαρη με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο,τη Νινέτα Λεμπέση, στενή φίλη της Αλίκης και φυσικά ο γιος της, Γιάννης, η μητέρα και τ’ αδέρφια της.

Στις 3 το μεσημέρι, η σωρός της Αλίκης, ντυμένη και περιποιημένη σαν το λαμπρό αστέρι που ήταν πάντοτε, πέρασε έξω από το θέατρο “Αλίκη”, όπου είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου, από συναδέλφους μέχρι θαυμαστές που έτρεξαν να αποχαιρετήσουν την αγαπημένη τους ηθοποιό στο δεύτερο σπίτι της, στο θέατρο όπου έπαιξε πολλές από τις μεγάλες της επιτυχίες.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share