Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Το 13άρι της γριάς»: Η μέρα που μια καθαρίστρια έγινε εκατομμυριούχος στο ΠΡΟΠΟ!

Τα «αλλόκοτα» αποτελέσματα της αγωνιστικής πίσω στο 1983

28 Μαρτίου 2023 12:53
«Το 13άρι της γριάς»: Η μέρα που μια καθαρίστρια έγινε εκατομμυριούχος στο ΠΡΟΠΟ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ημερολόγιο έγραφε 10 Ιανουαρίου 1983 όταν τα αποτελέσματα των αγώνων της Α’ Εθνικής ήταν τέτοια που ακόμη και έμπειροι παίκτες δεν κατάφεραν να τα προβλέψουν. Εκτός από μια καθαρίστρια που έγινε πλουσιότερη κατά 50 εκατ. δραχμές!

Τα «αλλόκοτα» αποτελέσματα της αγωνιστικής

Οι «βόμβες» που… σκάνε ταυτόχρονα στα γήπεδα είναι αδύνατο να προβλεφθούν από οποιονδήποτε έχει έστω και την παραμικρή σχέση με το ποδόσφαιρο, καθώς ταυτόχρονα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ γνωρίζουν το ίδιο απόγευμα ήττες από αντιπάλους που νικούν τα προγνωστικά. Η διαλογή των δελτίων του ΠΡΟΠΟ ξεκινά (προφανώς τότε δεν υπήρχε ηλεκτρονικός έλεγχος και όλη η δουλειά γινόταν χειροκίνητα) αλλά οι παίκτες είναι σχεδόν σίγουροι ότι 13άρι δεν θα υπάρξει.

Δείτε επίσης: Έχεις ακόμη Δραχμές; Μπορεί να είσαι πλούσιος! Οι τιμές φθάνουν ως και τα 800 ευρώ

Ο επίδοξος πρωταθλητής Παναθηναϊκός χάνει μέσα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τον Πανιώνιο με 3-1, με τους «κυανέρυθρους» να κάνουν τόσο μέτρια σεζόν που χρειάστηκαν μπαράζ για να σωθούν εκείνη την χρονιά, ενώ στη Λάρισα η τοπική ομάδα γράφει ιστορία αφού πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της (2-0) κόντρα στον Ολυμπιακό (που στο τέλος πήρε τον τίτλο αφήνοντας την ΑΕΛ στην δεύτερη θέση) στο Αλκαζάρ!

Προποτζίδικο στην Καλλιθέα
Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το «ναυάγιο» του τέως ΠΟΚ ολοκληρώνεται με την σοκαριστική ανατροπή του ΟΦΗ, που από το 0-2 επικρατεί 3-2 της ΑΕΚ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ στις εκπλήξεις εκείνης της ημέρας σίγουρα συγκαταλέγεται και η νίκη με το ίδιο σκορ της Δόξας Δράμας στο «Καραϊσκάκης» επί του Εθνικού.

Για να καταλάβει κανείς καλύτερα για τι μεγέθους εκπλήξεις μιλάμε, σημειώνουμε ότι στο τριφύλλι έπεσαν πρόστιμα-φωτιά σε παίκτες, ακόμη και διακοπές συμβολαίων, ενώ η διοίκηση της Ένωσης μετά την ήττα από τους Κρητικούς απολύει τον προπονητή της, Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι. Σιγά μην βρισκόταν άνθρωπος που να έχει πιάσει 13άρι…

Ποια ήταν η συνταξιούχος καθαρίστρια

Την ίδια ώρα μια συνταξιούχος καθαρίστρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου κρατά το δελτίο που είχε παίξει στα χέρια της. Τα έχει προβλέψει όλα σωστά, αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία της. Υπολογίζει ότι θα κερδίσει κάποια χρήματα με τα οποία ίσως κάνει κάποιο δώρο στα τρία παιδιά που μεγαλώνει μόνης της (αφού είναι χήρα) και κάτι για το εγγονάκι της.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι αυτό το απλό δελτίο μόλις 16 στηλών που είχε παίξει καταβάλλοντας 96 δραχμές θα την έκανε πλουσιότερη κατά σχεδόν 50 εκατομμύρια δραχμές! Το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ ως τότε σε τυχερό παιχνίδι στην Ελλάδα!

Προποτζίδικο στον Νέο Κόσμο
Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI

Η 66χρονη Δήμητρα Ζωγοπούλου από του Ζωγράφου έπαιζε τακτικά, χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις. Ένα από τα παιδιά της είχε περάσει από τα «τσικό» του Παναθηναϊκού κάποτε και αυτή ήταν η μοναδική σχέση της με το… άθλημα. Μάλιστα, συμπλήρωνε ένα δελτίο ΠΡΟΠΟ κάθε εβδομάδα κρυφά από την οικογένειά της, έχοντας την ελπίδα ότι θα ερχόταν κάποτε η μέρα που θα τους έκανε μια μεγάλη έκπληξη. Όπως και τελικά έγινε.

Ο Τύπος της εποχής έκανε λόγο για το «13άρι της γριάς», ενώ η ίδια μιλώντας στην τηλεόραση αρκέστηκε να δηλώσει το προφανές. Ότι δηλαδή δεν μπορούσε να φανταστεί καν πόσο μεγάλο ήταν το ποσό και ότι θα χρησιμοποιούσε αυτά τα χρήματα για να βοηθήσει τα παιδιά της.

Δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει πόσο τεράστια διαφορά θα έκανε στις ζωές τους, αφού έφυγε από την ζωή περίπου δύο χρόνια μετά την απρόσμενη επιτυχία της. Το ρεκόρ της άντεξε περίπου 3,5 χρόνια και καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 1986 όταν ένας 60χρονος έμπορος, ο Δημήτρης Γριμανέλλης κέρδισε 55 εκατομμύρια δραχμές!

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share