Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έχετε παρατηρήσει το χαρτονόμισμα των 5.000 δραχμών; Θα μείνετε άφωνοι όταν δείτε τι απεικονίζεται

Το γνωρίζατε;

22 Μαρτίου 2023 16:00
Έχετε παρατηρήσει το χαρτονόμισμα των 5.000 δραχμών; Θα μείνετε άφωνοι όταν δείτε τι απεικονίζεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι λίγοι αυτοί, που αναπολούν τις δραχμές και σήμερα... θα τις ήθελαν ξανά έναντι του ευρώ, αν και είναι αρκετά τα σύμβολα που ανατριχιάζουν, όπως σε αυτό των 5.000 δραχμών, οι οποίες όμως κρύβουν κι άλλες εκπλήξεις.

Οι δραχμές πλέον μπορεί να αξίζουν μια περιουσία, και πολλοί Έλληνες έχουν κρατήσει κάποια χαρτονομίσματα. Μήπως θυμάστε, λοιπόν, τι απεικόνιζε το χαρτονόμισμα των 5.000 δραχμών; Ναι, σωστά, ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μπροστά, αλλά το ζήτημα είναι η λεπτομέρεια, που υπήρχε στην πίσω όψη.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει ένα χωριό. Αυτό είναι η Καρύταινα, η οποία βρίσκεται στην Ορεινή Αρκαδία. Πρόκειται για ένα μέρος, που έχει αναγνωριστεί ως παραδοσιακός οικισμός και σήμερα σφύζει από τουρισμό, ιδιαίτερα στους χειμερινούς μήνες.

Από την Καρύταινα καταγόταν ο Άγιος Αθανάσιος Χριστιανουπόλεως, ο οποίος υπήρξε επίσκοπος Χριστιανουπόλεως και έχει ανακηρυχθεί άγιος από την ορθόδοξη εκκλησία. Είναι πολιούχος της Καρύταινας και η μνήμη του εορτάζεται στις 17 Μαΐου. Επίσης από την Καρύταινα καταγόταν ο πολιτικός και νομομαθής Νικόλαος Δημητρακόπουλος.

Δεν είναι λίγοι αυτοί, που αναπολούν τις δραχμές και σήμερα... θα τις ήθελαν ξανά έναντι του ευρώ, αν και είναι αρκετά τα σύμβολα που ανατριχιάζουν, όπως σε αυτό των 5.000 δραχμών, οι οποίες όμως κρύβουν κι άλλες εκπλήξεις.  Οι δραχμές πλέον μπορεί ν

Αποκάλυψη βόμβα! Τι πραγματικά θα συμβεί αν πάμε στη δραχμή…

Τα σενάρια και οι θεωρίες για την δραχμή είναι πολλά, με αποτέλεσμα οι πολίτες να συγχέουν τις πληροφορίες και να μπερδεύονται.

Είναι φυσιολογικό οι Έλληνες να θεωρούν αδιέξοδο και δύσκολη απόφαση την επιστροφή στη δραχμή, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά. Μάλιστα πολλοί συγκρίνουν το παρελθόν με το παρόν, συγκρίνοντας τι μπορούσαν να αγοράσουν κάποτε με 1000 δραχμές, και τι αντίστοιχα με ευρώ σήμερα.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share