Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα βρήκαμε τα αντικείμενά του...» - Μπαίνει τέλος στο μυστήριο για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος

Όλη η αλήθεια στη δημοσιότητα για τον τάφο του

10 Φεβρουαρίου 2023 08:34
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα βρήκαμε τα αντικείμενά του...» - Μπαίνει τέλος στο μυστήριο για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ταφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το πού βρίσκεται θαμμένος θα αποτελεί πάντοτε βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους αρχαιολόγους, με πολλά στοιχεία να προκύπτουν, χωρίς όμως να φέρνουν κάτι απτό στο φως.

Σοβαρή επιστημονική διαφωνία έχει προκύψει στην αρχαιολογική κοινότητα μετά την πρόσφατη δημοσίευση πολυετούς έρευνας Ελλήνων και Ισπανών επιστημόνων σχετικά με την ταυτοποίηση των οστών του βασιλιά Φιλίππου αλλά και της εύρεσης εξοπλισμού που ανήκε στον Μέγα Αλέξανδρο.

Ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοανθρωπολόγο Αντώνη Μπαρτσιώκα (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν μεταξύ άλλων ότι το οστό στο γόνατο του Φιλίππου φέρει ακόμα την οπή από τον τραυματισμό του στην μάχη. Παράλληλα μετά από μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι βρήκαν και αντικείμενα της πανοπλίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αυτή η νέα επιστημονική εργασία δημοσιεύτηκε στο έγκυρο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Μετά από ενδελεχή μελέτη, η επιστημονική αυτή ομάδα από την Ελλάδα και την Ισπανία, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μπαρτσιώκα και του Juan Luis Arsuaga(Πανεπιστήμιο Μαδρίτης), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σκελετικά υπολείμματα του Φιλίππου Β’ όντως βρίσκονται στη Βεργίνα, όχι όμως στον Τάφο Ι, όπως ήταν η γενική άποψη μέχρι σήμερα αλλά στον Τάφο ΙΙ. Όπως ισχυρίζονται αυτή είναι η πρώτη φορά που τα οστά του Τάφου Ι στη Βεργίνα εξετάστηκαν από παλαιοανθρωπολόγους ενδελεχώς με τις πιο σύγχρονες μεθόδους.

Τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έρευνας, απασχόλησαν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και πολλά επιστημονικά περιοδικά, με το National Geographic να έχει τίτλο σε δημοσίευμα: «Ήταν όντος αυτός ο τάφος του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;».

Η απάντηση του Υπουργείου και η επιστολή

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως το υπουργείο πολιτισμού έσπευσε μόλις χθες να δημοσιεύσει μια ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά δεν δέχεται την μελέτη. Διαβάστε εδώ.

Σήμερα, ο καθηγητής Αντώνης Μπαρτσιώκας με επιστολή του την οποία έστειλε στο zougla.gr εξηγεί τη σημασία της συγκεκριμένης μελέτης, ενώ υποστηρίζει πως η Ελλάδα για πρώτη φορά αποδεδειγμένα μπορεί να ισχυριστεί ότι κατέχει τουλάχιστον δύο αντικείμενα που ανήκαν στον Μέγα Αλέξανδρο.Παράλληλα εκφράζει την θλίψη του για το γεγονός πως το υπουργείο δεν δέχεται τα αποτελέσματα των ερευνών.

Η επιστολή του καθηγητή όπως εστάλη στο zougla.gr:

«Είναι πρωτοφανές στην παγκόσμια επιστημονική πρακτική ένα Υπουργείο Πολιτισμού να βγάζει ανακοίνωση που επιχειρεί «να αντικρούσει» μιαν επιστημονική εργασία που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό υψίστου κύρους. Την εργασία μας θα έπρεπε κατ’ ακρίβειαν το ίδιο το υπουργείο να προβάλλει ανά τον κόσμο και παντοιοτρόπως! Για τους ακόλουθους λόγους:

1) Για πρώτη φορά πιστοποιείται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Φίλιππος Β᾽είναι ΟΝΤΩΣ θαμμένος στην Βεργίνα. Μέχρι σήμερα αυτό ήταν μια υπόθεση. Τώρα είναι ένα αποδεδειγμένο επιστημονικό γεγονός!

2) Το ότι ο Φίλιππος Β᾽ αποδείχθηκε ότι βρίσκεται στον τάφο Ι και όχι στον τάφο ΙΙ, όπως ήταν η μέχρι σήμερα η γενική άποψη (που όμως δεν είχε ποτέ αποδειχθεί επιστημονικά και υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις γι’αυτή!) οδηγεί στο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι η ασπίδα και η περικεφαλαία που βρέθηκαν στον τάφο ΙΙ (που τώρα πιστοποιείται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι του Αρριδαίου), ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟ. Για πρώτη φορά η Ελλάδα μπορεί να ισχυριστεί ότι κατέχει τουλάχιστον δύο αντικείμενα που ανήκαν στον Μέγα Αλέξανδρο!

3) Το συνοστεομένο πόδι του Φιλίππου, στο οποίο διατηρήθηκε (μετά από 2,300 χρόνια) η οπή στο γόνατο που δημιούργησε το δόρυ που τον πλήγωσε, αποτελεί από μόνο του ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ ΕΥΡΗΜΑ στην Βεργίνα και θα πρέπει να εκτεθεί στο Μουσείο της Βεργίνας μαζί με την ασπίδα και περικεφαλαία του Μ. Αλεξάνδρου. Ο ίδιος ο Ανδρόνικος είχε γράψει μάλιστα στο βιβλίο του "Βεργίνα" ότι στον τάφο στον οποίο θα βρεθεί ένα κουτσό πόδι αυτός θα ανήκει στον Φίλιππο.

4) Επιπλέον, το Υπουργείο Πολιτισμού, με ισχυρότατο όπλο πλέον αυτή την εργασία, θα πρέπει να οργανώσει άμεσα μια παγκόσμια περιήγηση του οστό του Φιλίππου και των αντικειμένων του Μ. Αλεξανδρου, που θα αποφέρει οικονομικό όφελος δισεκατομμυρίων για την πατρίδα μας και για το ίδιο το Υπουργείο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς! Ποιός δεν θα ήθελε στο κόσμο να δει την πανοπλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Αν το Υπουργείο Πολιτισμού, θέλει να αντικρούσει την επιστημονική εργασία μας, τότε μπορεί να το κάνει δημοσιεύοντας δική του εργασία στο Science και στο PNAS όπως έκανα εγώ σε επιστημονικό δηλαδή περιοδικό που έχει διεθνείς κριτές και κύρος. Οι επιστημονικές συζητήσεις λαμβάνουν χώρα στα επιστημονικά περιοδικά (journals) και όχι στα δελτία τύπου των υπουργείων. Η επιστημονική μας εργασία δημοσιεύτηκε στο υψίστου κύρους Proceedings of the National Academy of Sciences, από μια ομάδα παλαιοανθρωπολόγων, που είναι από τις πιο σπουδαίες παγκοσμίως αυτή τη στιγμή. Η παλαιοανθρωπολογική ομάδα του Juan-Luis Arsuaga, με την οποία συνεργάστηκα για να δημοσιεύσουμε από κοινού αυτή την εργασία, έχει δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες στα καλύτερα επιστημονικά περιοδικά, όπως το Science, Nature, PNAS και άλλα.

Όσον αφορά τα υποτιθέμενα "επιχειρήματα" της ανακοίνωσης του υπουργείου, έχω μείνει άφωνος! Είναι όλα αβάσιμα! Και γιατί η επιστολή είναι ανυπόγραφη; Το γνωρίζει ο υπουργός;

Η παλαιοανθρωπολογική ομάδα του Arsuaga και εγώ περιμένουμε λοιπόν την επιστημονική δημοσίευση του Υπουργείου Πολιτισμού σε ανάλογο διεθνές επιστημονικό περιοδικό με κριτές και συντελεστή βαρύτητας. Θα είναι επικοδομητικό ένα ελληνικό υπουργείο να γίνει το πρώτο υπουργείο στην παγκόσμια ιστορία που θα δημοσιεύσει επιστημονική εργασία σε διεθνές περιοδικό (journal).

Αντώνης Μπαρτσιώκας

Παλαιοανθρωπολόγος

Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας

του Δημοκριτίου Πανεπιστημίου Θράκης».

Σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη λοιπόν που δημοσίευσαν οι επιστήμονες ισχυρίζονται τα εξής:

-Η συγκεκριμένη ασπίδα που βρέθηκε στον τάφο ΙΙ, που η τελευταία έρευνα πιστοποίησε ότι είναι του Αρριδαίου, του ετεροθαλούς αδελφού του Μ. Αλεξάνδρου, ανήκε στον Μέγα Αλέξανδρο.

-Η περικεφαλαία που βρέθηκε στον τάφο ΙΙ ανήκε στον Μέγα Αλέξανδρο.

Κοσμικός ορυμαγδός για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: «Μουμιοποιημένος και επιβλητικός στέκει στην…»

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με ένα δημοσίευμα που ισχυρίζεται, παρουσιάζοντας φωτογραφία, ότι κάνει αποκάλυψη-σοκ σχετικά με τον τάφο της Αμφίπολης και την παρουσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε αυτόν!

Το κείμενο κυκλοφορεί σε πολλά siteς και blogs και το παρουσιάζουμε παρακάτω αυτούσιο:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Μέγιστο των Ελλήνων!

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, βρέθηκε το σώμα του Μέγα Αλέξανδρου στον τάφο της Αμφίπολης σε έναν άλλο θάλαμο!

Καταφέραμε και πήραμε αυτή τη φωτογραφία από το εσωτερικό του ταφικού μνημείου στο σημείο όπου αναπαύεται ο Μέγας Αλέξανδρος.

Συγκλονίζει λοιπόν η φωτό που διέρρευσε από το εσωτερικό του τάφου (σ.σ. τουλάχιστον όσους ακόμη αισθανόμαστε και δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες), που ποτέ δεν έδωσαν στη δημοσιότητα. Φαίνεται ότι κάποιος είχε το θάρρος να την τραβήξει κρυφά και να παραβιάσει την ομερτά!!!

τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη

Έχουν βρει τη σωρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μας την κρύβουν!!!! Από την έρευνά και τις αναλύσεις μου 3 μήνες τώρα, ήμουν 100% σίγουρος ότι στην Αμφίπολη ήταν θαμένος ο Μέγας Αλέξανδρος.

Δεν περίμενα να το διαβάσω στην Πλάνη, αλλά ΜΠΡΑΒΟ που τόλμησαν να το δημοσιεύσουν και δεν το αφήνουν να ξεχαστεί. Έλληνες γρηγορείτε. Μας κλέβουν την ΙΣΤΟΡΙΑ μας. Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ έχει βρεθεί και τον κρατάνε φυλαγμένο κρυφά για λόγους δήθεν εθνικής ασφάλειας!!!

Καταλαβαίνετε το ατόπημά τους; Που τολμάνε και δίνουν συνεντεύξεις σικέ; Που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ακόμη και να ψελλίσουν το όνομά του; Το γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό. Τον έχουν βρει (μουμιοποιημένο, όπως λένε ακριβώς και Αρριανός-Πλούταρχος) εδώ και καιρό.

Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν υπήρξε ΠΟΤΕ στην Αλεξάνδρεια, γιατί απλά η Ολυμπιάδα τον έθαψε στην ιερή γη της Μακεδονίας. Ήταν, είναι και θα είναι στην Αμφίπολη.

Όσοι πάτε λοιπόν στην Αμφίπολη, να ξέρετε ότι δεν πάτε σε ανώνυμο Μακεδονικό τάφο όπως τον παρουσιάζουν, αλλά αποτίετε φόρο τιμής στον Έλληνα θεό, τον Αλέξανδρο Φιλίππου τον Μακεδόνα!!!!!”

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share