Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Φωτιά» οι αποκαλύψεις για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της είχε ζητήσει να...»

Τι εξομολογήθηκε για πρώτη φορά ο αδερφός της;

4 Φεβρουαρίου 2023 10:43
«Φωτιά» οι αποκαλύψεις για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της είχε ζητήσει να...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν μερικά χρόνια ο αδερφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Glyfada free press», αποκαλύπτοντας το άγνωστο σκηνικό με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με την ευκαιρία, δείτε τι αποκάλυψε για την εθνική σταρ ο δεύτερος σύζυγός της, Γιώργος Ηλιάδης.

Η απόφαση της Αλίκης Βουγιουκλάκη να γίνει ηθοποιός

«Όταν ήταν μικρή, δεν μας έλεγε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά φαινόταν. Στο σχολείο ήταν περιζήτητη, για να παίξει σε όλες τις παραστάσεις.

Μάλιστα, στις τελευταίες τάξεις έπαιξε έργα γνωστών θεατρικών συγγραφέων, κάποιοι εκ των οποίων όταν είδαν την παράσταση της είπαν “Εσύ παιδί μου πρέπει να γίνεις ηθοποιός”. Υπάρχει μάλιστα μια σχολική φωτογραφία με τις συμμαθήτριές της, όλες ντυμένες με εθνικές στολές.

Όλα τα κορίτσια κοιτούν εκεί που τους είπε ο φωτογράφος. Η μόνη που κοιτάζει κατάματα τον φακό είναι η Αλίκη. Δεν ήταν τυχαίο. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο…» καταλήγει σήμερα ο Αντώνης Βουγιουκλάκης.

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Κωνσταντίνος Καραμανλής

Ο Φίνος επηρέασε την Αλίκη Βουγιουκλάκη να γίνει ξανθιά ...

«Μόνη της θέλησε να πάει στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, με δασκάλους όπως ο Δημήτρης Ροντήρης που έλεγε ότι η Αλίκη ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο που πέρασε από τα χέρια του.

Μετά, έγινε αμέσως γνωστή κι έκανε κάποιες ταινίες, όπως το Ποντικάκι οι οποίες μάλιστα τότε δεν της άρεσαν κι έλεγε ότι δεν πρόκειται να ξανακάνει κινηματογράφο.

Οι προτάσεις όμως δεν την άφησαν να σταματήσει.» εξηγεί ο Αντώνης Βουγιουκλάκης, ενώ συνεχίζοντας αποκάλυψε ότι γιατί την αποθέωναν τα γερμανικά ΜΜΕ. «Την πήρε ο Φίνος, ο οποίος την επηρέασε κι έγινε ξανθιά… κι ύστερα δεν μπορούσε να αλλάξει.

Όπως τότε που ήθελε να κάνει την Φιλουμένα μελαχρινή κι ο κόσμος την ήθελε ξανθιά. Η Αστέρω του Φίνου ήταν σταθμός στην καριέρα της τα πρώτα χρόνια.

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλογές

Σημαντική ταινία, απέσπασε πολύ καλές κριτικές στο Βερολίνο τότε, και θυμάμαι ότι απ' όλες τις πρωταγωνίστριες του Φεστιβάλ, η Αλίκη φιγουράρισε στα περισσότερα Γερμανικά περιοδικά. Περισσότερο από κάθε άλλη πρωταγωνίστρια. Έγραφαν μάλιστα “Η Ελληνίδα ηθοποιός με το παράξενο επίθετο”. Τους φαινόταν γλωσσοδέτης το Βουγιουκλάκη…».

Η έκκληση του Καραμανλή να κατεβεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη μαζί του στις εκλογές...

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της είχε ζητήσει τότε να κατέβει μαζί τους στις εκλογές. Του απάντησε λοιπόν “Πρόεδρε, πόσο είχες στις τελευταίες εκλογές;” Λέει ο Καραμανλής “51%”. “Εγώ όμως”, του απάντησε, “έχω 100%”. Και δεν κατέβηκε βέβαια. Η Αλίκη ήταν λίγο πιο πονηρή από αλεπού» θυμάται ο αδερφός της.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share