Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Θυμάστε τον Ηλία Λογοθέτη; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο 84χρονος ηθοποιός (photos)

Από τους πιο ταλαντούχους

2 Φεβρουαρίου 2023 14:08
Θυμάστε τον Ηλία Λογοθέτη; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο 84χρονος ηθοποιός (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ηλίας Λογοθέτης είναι ένας ηθοποιός με μακρά πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, που ωστόσο απουσιάζει τα τελευταία χρόνια από τη δημοσιότητα. Τι κάνει και πώς είναι σήμερα ο 84χρονος ηθοποιός;

Ο γνωστός ηθοποιός γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου. Με την ευκαιρία, έτσι είναι σήμερα το παιδί-θαύμα, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο "Βαβυλωνία".

Ηλίας Λογοθέτης

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη»

Σύζυγός του είναι η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

Αν και η απουσία του ήταν αισθητή στον χώρο της υποκριτικής, ο 84χρονος Ηλίας Λογοθέτης παρά την ηλικία του, θα παίξει στον τρίτο κύκλο του Έτερος Εγω - Νέμεσις.

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Ηλίας Λογοθέτης

Ηλίας Λογοθέτης σήμερα

Ηλίας Λογοθέτης: «Θυμάμαι που ξύπνησα στο φέρετρο»

Όπως αποκάλυψε σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ηλίας Λογοθέτης ήταν μόλις δύο ετών όταν προσεβλήθη από τύφο. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τόσο, που η οικογένειά του τον θεώρησε νεκρό και ετοίμασε την κηδεία του. Ο Ηλίας Λογοθέτης, όμως, ξύπνησε μέσα στο φέρετρο και το μόνο που θυμάται ήταν να ζητά νερό. Αμέσως μετά ακολούθησε πανηγύρι, όπως λέει, από τους δικούς του ανθρώπους που διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν τελικά ζωντανό.

«Θυμάμαι τη λέξη που είπα, νερό» είχε αναφέρει ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης για το περιστατικό στην κατοχή, όταν ήταν μόλις 2 ετών. «Τύφο νομίζω είχα και μέχρι που μεγάλωσα πολύ, ο Ιταλός γιατρός ερχόταν και με έβλεπε στην Ελλάδα» σημειώνει σήμερα για εκείνη του την περιπέτεια που τον οδήγησε κυριολεκτικά ένα βήμα από τον θάνατο.

«Τότε, όπως λέει η ξαδέλφη μου, ήρθε τελευταία στιγμή και μου έκανε μια ένεση ένας Ιταλός γιατρός. Δεν αντέδρασα όμως και σίγουροι πλέον ότι με χάσανε με βάλανε στο φερετράκι» έλεγε σε παλιότερη συνέντευξή του, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό. «Ώρες αργότερα, το νεκρό αυτό πλάσμα, που του είχαν ήδη κλείσει τα μάτια, είπε τη λέξη ‘νερό!’. Και ξεσηκώθηκε ο κόσμος, το σπίτι και η γειτονιά ολόκληρη».

Η μέρα με την νύχτα: Δείτε πώς είναι σήμερα η Ανθούλα από το «Της Αγάπης Μαχαιριά» και γιατί έχει εξαφανιστεί από την τηλεόραση

Θυμάστε την Ανθούλα Λεβεντογιάννη από το «Της Αγάπης Μαχαιριά», τη γυναίκα που αποτελούσε το «θεμέλιο» της οικογένειας, ζώντας κι εκείνη πολλές τραγωδίες, αλλά τουλάχιστον κι ένα φινάλε με ελπίδα; Η ίδια σήμερα είναι εντελώς διαφορετική, ενώ στην τηλεόραση έγινε ξανά γνωστή μέσα από μια διαφήμιση, που έγραψε ιστορία, έχοντας κατά τα άλλα εξαφανιστεί.

Η μέρα με την νύχτα: Δείτε πώς είναι σήμερα η Ανθούλα από το «Της Αγάπης Μαχαιριά» και γιατί έχει εξαφανιστεί από την τηλεόραση

Η Ανθούλα, για όσους θέλουν να... φρεσκάρουν τη μνήμη τους, ήταν η κόρη του αρχηγού της οικογένειας, του Μάρκου, η οποία είχε δει το σύζυγό της να μπαίνει στη μέση και να πεθαίνει άδικα, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ σκληρή. Η κόρη της, Πελαγία, που και σήμερα... καίει καρδιές, είχε ένα μεγάλο κρυφό έρωτα με τον Γιώργη Σταματάκη, με τον οποίο στο τέλος έκανε ένα παιδί, αν κι εκείνος επίσης σκοτώθηκε.

Η γυναίκα που υποδύθηκε την Ανθούλα, η Ανθή Ανδρεοπούλου, μας συστήθηκε χρόνια αργότερα σε διαφήμιση γνωστής εταιρείας τροφίμων, που έκανε μάλιστα «πάταγο». Με τα χρόνια να έχουν περάσει και την ίδια να αλλάζει πλήρως την εμφάνισή της, κανείς δε θα την αναγνώριζε.

Η ζωή και η πορεία της

Η Ανθή Ανδρεοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Γιώργου Θεοδοσιάδη. Με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου παρακολούθησε στο Λονδίνο μαθήματα στο Actor’s Centre.

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους: Απλό Θέατρο, Α. Βουγιουκλάκη, Κρητικό Θέατρο, Ανοιχτό Θέατρο, Θ. Βέγγου, Δεσμοί – Α. Παπαθανασίου, Θεατρική Συντεχνία, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο της Άνοιξης, ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Πλάνητες, Ξ. Καλογεροπούλου, Σελάνα, Χορικά Ζ. Νικολούδη, Θέατρο του Nέου Kόσμου κ.ά.

Η Ανδρεοπούλου σήμερα ζει μόνιμα στην Φθιώτιδα και έχει εξαφανιστεί από την τηλεόραση, αν εξαιρέσει κανείς τη διαφήμιση. Έχει καταφέρει, πάντως, να διατηρείται εξαιρετικά.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share