Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Θυμάστε τον Σπύρο Σπυράκο; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής (photos)

Κάποτε μεσουρανούσε στις πίστες των μπουζουκιών

29 Νοεμβρίου 2022 07:37
Θυμάστε τον Σπύρο Σπυράκο; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο τραγουδιστής Σπύρος Σπυράκος γεννήθηκε στους Φούρνους της Ικαρίας, όπου έζησε μέχρι την εφηβεία. Σε ηλικία 11 ετών, έρχεται με την οικογένεια του στην Αθήνα, όπου αρχίζει μουσικές σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο - θεωρεία της μουσικής, φωνητική και πιάνο. Με την ευκαιρία, έτσι είναι σήμερα ο τραγουδιστής του Μαγκάβα Τουτ, Πάρης Καραγιαννόπουλος.

Στα γυμνασιακά του χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με το τραγούδι, συμμετέχοντας σε χορωδίες και μουσικά συγκροτήματα που εμφανίζονταν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Τελειώνοντας το σχολείο σπουδάζει οικονομικά. Πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του, πηγαίνει στο ναυτικό.

Παράλληλα με την θητεία του, ασχολήθηκε μα το τραγούδι και όταν απολύθηκε άρχισε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε νυχτερινά κέντρα, επιλέγοντας αυστηρά τους χώρους που θα εμφανιζόταν. Σύντομα ξεχωρίζει και αρχίζει μια σειρά συνεργασιών με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού.

Σπύρος Σπυράκος σήμερα

Η αρχή του Σπύρου Σπυράκου στην δισκογραφία γίνεται με συμμετοχές σε διάφορους δίσκους μαζί με άλλους επώνυμους τραγουδιστές. Η προσωπική δισκογραφία αρχίζει το 1995, με το δίσκο "Και να 'ξερες" σε μουσική του Αλέξη Παπαδημητρίου και σε στίχους των Ναταλία Γερμανού και Ελένη Γιανατσούλια, και κάνει επιτυχίες τα τραγούδια "Αχ και να 'ξερες" , "Ωχ Αμάν Αμάν" κ.α.

To 1996 έρχεται ο δεύτερος προσωπικός δίσκος με τίτλο "Συνθήματα Ερωτικά", όπου ξεχώρισαν τα τραγούδια "Πρώτο Πακέτο". "0 Αλήτης σου" και "Η Βαλίτσα".

Φεβρουάριος 1998, κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος με τίτλο "0 Έρωτας με Έρωτα Περνάει" σε μουσική του Παναγιώτη Στεργίου και σε στίχους του Φώντα θεοδώρου.

Λίγο πριν την αλλαγή της χιλιετίας, κυκλοφόρησε και το τελευταίο CD του Σπύρου Σπυράκου με τίτλο "Απαγορεύονται τα ψέματα", με 13 τραγούδια αγάπης.

τραγουδιστής σπύρος σπυράκος σήμερα

Τα τελευταία χρόνια ο Σπύρος Σπυράκος έχει εγκαταλείψει τις πίστες και το τραγούδι, ζώντας στο νησί του, ενώ μερικές φορές κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά.

Σημειώνεται πως πριν μερικά χρόνια ο γνωστός τραγουδιστής αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Είχε βγάλει ένα σπυράκι στο πόδι του, το οποίο μεγάλωνε. Έτσι, υπεβλήθη σε επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί από το πόδι του, ενώ το δείγμα εστάλη για βιοψία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», τα αποτελέσματα έδειξαν κακοήθεια και οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως είχαν επηρεαστεί και κάποιοι αδένες του ποδιού του.

Ο Σπύρος Σπυράκος τότε είχε αρχίσει θεραπεία, ξεπερνώντας τον κίνδυνο.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share