Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πώς θα ήταν σήμερα Μέγας Αλέξανδρος, Κλεοπάτρα και Ποκαχόντας αν ζούσαν - Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με τον Αριστοτέλη!

Έχετε σκεφτεί πώς θα έμοιαζαν σήμερα οι διάσημοι του αρχαίου κόσμου;

28 Νοεμβρίου 2022 20:34
Πώς θα ήταν σήμερα Μέγας Αλέξανδρος, Κλεοπάτρα και Ποκαχόντας αν ζούσαν - Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με τον Αριστοτέλη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πώς θα ήταν σήμερα ιστορικά πρόσωπα που άφησαν εποχή και συνεχίζουν να μνημονεύονται σε βιβλία και κινηματογράφο μεταξύ άλλων παρουσιάζει η Μπέκα Σαλαντίν.

Η γραφίστρια έχει αναλάβει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον project. Έχοντας ως πηγή έπνευσης πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά, επιχειρεί να «ζωντανέψει» ιστορικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και όχι μόνο.

Δείτε επίσης: Οι λαοί που κατέκτησε... δεν καταλάβαιναν ότι είναι ο βασιλιάς: Αυτό ήταν το αδιανόητο ύψος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

πωσ-θα-ηταν-σημερα-ο-μεγασ-αλεξανδροσ-28-11

Η Μόνα Λίζα, η γυναίκα - μυστήριο στο αριστούργημα του Αναγεννησιακού ζωγράφου Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Μακεδόνας στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος που γονάτισε την Περσική Αυτοκρατορία φθάνοντας μέχρι την Ινδία, η σαγηνευτική Κλεοπάτρα που έκανε ό,τι ήθελε τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Αντώνιο, ο Ναπολέων Βοναπάρτης, αλλά και η αδικοχαμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ και μετέπειτα πριγκίπισσα του Μονακό, Γκρέις Κέλι, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

πωσ-θα-ηταν-σημερα-ο-αριστοτελησ-28-11

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο pored panda, η Μπέκα Σαλαντίν ξεκίνησε να ζωγραφίζει και να δημιουργεί σκίτσα από παιδί, με τους γονείς της να την ενθαρρύνουν και να τις διαβάζουν ιστορία, εξάπτοντας τη φαντασία και το ενδιαφέρον της. Η ιδέα για το συγκεκριμένο project ξεκίνησε από ένα πορτραίτο της Άννα Μπολέιν, της δεύτερης συζύγου του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου Η' (σ.σ. αυτός που παντρεύτηκε 6 φορές και αποκεφάλισε δύο από τις συζύγους του).

πωσ-θα-ηταν-σημερα-η-κλεοπατρα-28-11

Έτσι, λοιπόν, με αρκετή φαντασία και... μπόλικο Photoshop, η γραφίστρια φέρνει στις ημέρες μας την Αφροδίτη από τον διάσημο πίνακα του Φλωρεντινού ζωγράφου Σάντρο Μποτιτσέλι, τον Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη, τον Οθωμανό κατακτητή Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, τη βασίλισσα της Αιγύπτου Νεφερτίτη (χρησιμοποιώντας ως πηγή έμπνευσης το διάσημο πορτραίτο της που βρέθηκε στην Αμάρνα), αλλά και τον Μπετόβεν, τη Μαρία Αντουανέτα και την Ποκαχόντας.

πωσ-θα-ηταν-σημερα-η-ποκαχοντασ-28-11

πωσ-θα-ηταν-σημερα-ο-ναπολεων-28-11

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share