Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Τσακίζει κόκκαλα» η προφητεία του Αγίου Παϊσίου: «Θα ξαναγεννηθεί το Βυζάντιο μετά από...»

Ανατριχιαστικά λόγια!

21 Νοεμβρίου 2022 10:02
«Τσακίζει κόκκαλα» η προφητεία του Αγίου Παϊσίου: «Θα ξαναγεννηθεί το Βυζάντιο μετά από...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ώρα που οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας βρίσκονται σε τεταμένο κλίμα, μία προφητεία του Αγίου Παϊσίου έρχεται να συγκλονίσει.

Πολλές προφητείες του Αγίου Παϊσίου βρίσκονται καταγεγραμμένες σε βιβλίο από το Άγιον Όρος. Ανάμεσα σε αυτές είναι και τα συγκεκριμένα λόγια του γέροντα που σπάνε κόκκαλα και "Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί . Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα επανέλθει το Βυζάντιο μετά από..."

«Ο πόλεμος με την Τουρκία θα γίνει για…»: Προφητεία που συγκλονίζει

Προφητεία Παΐσιος: Διαβάστε στο Athensmagazine.gr την ανατριχιαστική προφητεία του Άγιου Παΐσιου για πόλεμο Ελλάδος - Τουρκίας!

Ο Γέροντας Παΐσιος είναι αναμφίβολα μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας. Οι μαρτυρίες όσων των γνώρισαν είναι η ακλόνητη απόδειξη. Πολλές είναι οι προβλέψεις ή οι προφητείες του Γέροντα, τις οποίες παρότι έλεγε πριν 20-30 χρόνια, όταν τις διαβάζει κάποιος νομίζει ότι περιγράφει με τρομερή ευκρίνεια τη σημερινή εποχή.

Υπάρχει, όμως και μια προφητεία, η οποία αποδίδεται σε μαρτυρία του Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό που είχε επισκεφτεί το Γέροντα Παΐσιο το 1989 και έχει ανέβει στο YouTube από την 1η Μαΐου 2012! Αυτή η προφητεία συνδέεται -σχεδόν ταυτίζεται θα λέγαμε- με τα πολεμικά γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στο Ιράκ, στη Συρία και στο Κουρδιστάν, αλλά και στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ.

«Πυρ» από την προφητεία του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου: «To Ελληνικόν Έθνος οδεύει εις τον Άδην...»

Είναι Σάββατο 27 Αυγούστου 1922 όταν ο φρικτός θάνατος του νέο- εθνομάρτυρα του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου σηματοδοτεί τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες στον ελληνισμό της περιοχής.

Σύμβολο θυσίας και θάρρους, ο εμβληματικός ορθόδοξος κληρικός αποτελεί ουσιαστικά την μοναδική αρχή του ελληνικού πληθυσμού της πόλης που, παρά τις αντίθετες παραινέσεις Ελλήνων και ξένων πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων, παραμένει στην παραδομένη στον τουρκικό στρατό Σμύρνη, αποφασίζοντας έτσι ν΄ ακολουθήσει την μοίρα του ποιμνίου του. Με την ευκαιρία, δείτε τη προφητεία της Γερόντισσας της Αττικής για το Αιγαίο.

Προφητεια Αγιου Παισιου

Ο ίδιος όχι μόνο κατανοεί απόλυτα τις συνέπειες της απόφασής του, αλλά και τις “προφητεύει” μάλιστα στην τελευταία του ιστορική επιστολή προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, δύο μόλις ημέρες πριν τον τραγικό θάνατό του :“Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, το Ελληνικόν Κράτος, αλλά και σύμπαν το Ελληνικόν Έθνος κατεβαίνει πλέον εις τον Άδην, από του οποίου καμία πλέον δύναμις, δεν θα δυνηθεί να το αναβιβάσει και να το σώση.

Της αφαντάστου ταύτης καταστροφής, βεβαίως, αίτιοι είναι οι πολιτικοί και προσωπικοί σας εχθροί, πλην και Υμείς φέρετε μέγιστον της ευθύνης βάρος…Ζήτημα είναι εάν το παρόν γράμμα αναγιγνώσκεται υφ Υμών, ημείς πλέον υπάρχουμε εν ζωή, προοριζόμενοι –τις οίδε- εις θυσίαν και μαρτύριον”…

Η είδηση του φρικτού θανάτου του Χρυσόστομου σε πρωτοσέλιδο των ημερών:

Την μοιραία ημέρα ο Εθνομάρτυρας Χρυσόστομος οδηγείται μαζί με τους δημογέροντες της περιοχής Νικόλαο Τσουροκτζόγλου και Γεώργιο Κλιμάνογλου μπροστά τον Τούρκο αρχιστράτηγο και διοικητή της Πρώτης στρατιάς Νουρεντίν Πασά. Ο τελευταίος αφήνει μπροστά του ένα μεγάλο φάκελλο που περιέχει ομιλίες του Χρυσόστομου και εξελίσσεται μεταξύ τους ο παρακάτω λιτός διάλογος :

“Είναι δικοί σου οι λόγοι αυτοί ; – Ναι.” Εν συνεχεία ο Νουρεντίν δίνει εντολή εκτέλεσης των δυο δημογερόντων και αφού εξυβρίζει τον Χρυσόστομο για την πατριωτική του δράση τον παραδίδει στο μαινόμενο τουρκικό πλήθος λέγοντας :“Αν σας έκανε καλό, κάνετέ του καλό, αν σας έκανε κακό κάνετέ του κακό”.

Ο όχλος επιτίθεται στον Χρυσόστομο, τον χτυπά με μαχαίρια και ρόπαλα, τον ξυρίζει και τον σέρνει στην τουρκική συνοικία όπου την φρικτή συνέχεια αναφέρει ο Γάλλος ιστορικός, δημοσιογράφος, αυτόπτης μάρτυρας της μικρασιατικής περιπέτειας και συγγραφέας του βιβλίου “Ο Θάνατος της Σμύρνης” Ρενέ Πιό :

“Τον έσυραν από το Διοικητήριον έως την τούρκικην αγοράν και στις συνοικίες των δύο Τσεσμέδων κι από εκεί τον έφεραν αιμόφυρτο στην πλατεία του Τιρλίκ. Τα ράσα του σχισμένα, τα γένια ξεριζωμένα, τα μάτια βγαλμένα. Η δεσποτική ράβδος του λάφυρο του όχλου. Ότι απέμεινεν από το σώμα του το κρέμασαν στην πλατεία”.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share