Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ασύλληπτο ντοκουμέντο: «Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μεσολάβησε και βγήκε από τη φυλακή γνωστός Έλληνας»

Μετά από πολλά χρόνια βγήκε στο φως της δημοσιότητας

20 Νοεμβρίου 2022 16:48
Ασύλληπτο ντοκουμέντο: «Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μεσολάβησε και βγήκε από τη φυλακή γνωστός Έλληνας»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βασίλειος Κωστέτσος λοιπόν εξομολογήθηκε πως τη δεκαετία του ’90, οι αστυνομικοί στο Λονδίνο συνέλαβαν τον Μάνο Πανταζή, μετά από πλάκα που έκανε ότι έχει βόμβα στη βαλίτσα του.

Ο σχεδιαστής αποκάλυψε πως η Νταϊάνα ήταν αυτή που μεσολάβησε για να βγει το μοντέλο από την φυλακή. Επίσης, μάθε πως ο Κάρολος δεν την απατούσε μόνο με την Καμίλα.

«Είχε κάνει μια πλάκα ότι κρατάει βόμβα, όταν πήγε να φύγει στο αεροδρόμιο. Το Λονδίνο δεν σηκώνει τέτοιες πλάκες. Του λένε «τι έχεις μέσα στη βαλίτσα σου»; Λέει «έχω ένα Καλάζνικοφ και μία βόμβα». Λένε «Ωραία, περάστε τον κύριο στο μπουντρούμι».

Παίρνω εγώ τις πρεσβείες, ετοιμάζουμε μια επιστολή που υπέγραφα εγώ ότι ήταν μοντέλο και τον είχα φέρει στο show, πάμε στην αστυνομία και μου λένε «Δείξε μας την κασέτα με το show που πήρε μέρος». Δεν υπήρχε κασέτα. Τελικά, μεσολάβησε ένα πολύ μεγάλο πρόσωπο από τη βασιλική οικογένεια και βγήκε. Η Νταϊάνα ήταν τότε», είπε ο Βασίλειος Κωστέτσος.

Βασιλης Κωστετσος

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το άγαλμα της Νταϊάνα - Γουίλιαμ και Χάρι έκαναν τα αποκαλυπτήρια του στη μνήμη της μητέρας τους

Μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στη μνήμη της Νταϊάνα την ημέρα που αν ζούσε θα έκλεινε τα 60 της χρόνια, οι κριτικές για το αποτέλεσμα ποικίλουν.

Δεν ήταν λίγοι στα σόσιαλ μίντια που εξέφρασαν την άποψη ότι ο καλλιτέχνης δεν κατάφερε να αιχμαλωτίσει τη μαγεία που χαρακτήριζε την γυναίκα που κέρδισε τον τίτλο «βασίλισσα της καρδιάς».

Δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα του γλύπτη Ίαν Ρανκ Μπρόντλεϊ. Επιχείρησε να αποτυπώσει την ψυχή μίας γυναίκας που ναι μεν έχει φύγει από τη ζωή παραπάνω από δύο δεκαετίες, αλλά ζει μέχρι και σήμερα στις καρδιές των ανθρώπων. Τα δεκάδες ντοκιμαντέρ, άρθρα, αφιερώματα και αποκαλύψεις την διατηρούν στην επικαιρότητα και ζωντανή στο μυαλό του κόσμου.

Η απουσία του χαρακτηριστικού της χαμόγελου και η βλοσυρότητα του όλου έργου αποτελεί θέμα συζήτησης τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο που είδε τις σχετικές φωτογραφίες. Τα δύο παιδιά της Νταϊάνας, όμως, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Εκείνοι ήταν, άλλωστε, που παρήγγειλαν το έργο αυτό το 2017. Τη χρονιά που έκλειναν 20 χρόνια από τότε που πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι σε ηλικία 36 ετών.

Ο γλύπτης που επιλέχθηκε έχει στενούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια. Άρχισε την καριέρα του στη δεκαετία του 1970, όταν κέρδισε μία υποτροφία από το Παλάτι. Στη συνέχεια, φιλοτέχνησε διάφορα έργα για την ίδια τη Βασίλισσα, μεταξύ των οποίων το ομοίωμα του προσώπου της στα κέρματα της Βρετανίας.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι συνεργάστηκε στενά και με τους δύο γιούς της Νταϊάνας για να εμπνευστεί. Στην ουσία αυτοί τον καθοδήγησαν. Το ντύσιμό της, μάλιστα, προέρχεται από μία αγαπημένη φωτογραφία του Χάρι. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν σε κλειστό κύκλο, εξαιτίας της πανδημίας. Τα αδέλφια συνοδεύονταν από τους θείους τους και αδέλφια της αδικοχαμένης μητέρας τους, την οικογένεια Σπένσερ. Ούτε η Βασίλισσα, ούτε οι σύζυγοί των αδελφών της παραβρέθηκαν. Ήταν η στιγμή της Νταϊάνας και κανείς δεν έπρεπε να την επισκιάσει.

Το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε το άγαλμα είναι ο κήπος Σάνκεν (Sunken), στο παλάτι Κένσιγκτον. Ήταν το αγαπημένο μέρος της ίδιας και για την περίσταση επανασχεδιάστηκε. Εκτός των άλλων, γέμισε με 4.000 από τα αγαπημένα φυτά και λουλούδια της πριγκίπισσας, όπως 100 Μη Με Λησμόνει, και 300 τουλίπες.

Ο Γουίλιαμ και Χάρι ήταν ευδιάθετοι, αλλά και συγκινημένοι. «Σήμερα, για τα 60α γενέθλια της μητέρας μας, θυμόμαστε την αγάπη, τη δύναμη και τον χαρακτήρα της - ποιότητες που την μετέτρεψαν σε δύναμη του καλού σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας αμέτρητες ζωές προς το καλύτερο», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους. Οι δυό τους χαμογελούσαν κατά τη διάρκεια της λιτής τελετής, ενώ έμοιαζαν άνετοι μεταξύ τους.

Τα φαινόμενα απατούν, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ρήγμα στη σχέση τους είναι γνωστό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αδέλφια εμφανίστηκαν μαζί, μετά την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share