Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θανάσης Βέγγος: Αποκάλυψη σοκ για την προσωπική του ζωή - «Αυτό δεν το ξέρει ο κόσμος»

«Αυτό το πλήρωσε...»

19 Νοεμβρίου 2022 11:38
Θανάσης Βέγγος: Αποκάλυψη σοκ για την προσωπική του ζωή - «Αυτό δεν το ξέρει ο κόσμος»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Θανάσης Βέγγος έχει μείνει αξέχαστος όχι μόνο για το ξεχωριστό τελέντο του στην υποκριτική αλλά και το ήθος και την καλοσύνη του. Υπάρχουν όμως κάποιες ιστορίες που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές και φωτίζουν τις πτυχές της προσωπικότητάς του. Παράλληλα, διαβάστε εδώ το λόγο που ο Θανάσης Βέγγος δεν έδινε συνεντεύξεις.

Στη στήλη «Vintage Stories» της εκπομπής «Πάμε Δανάη» μίλησαν για τον Θανάση Βέγγο ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Δημήτρης Πιατάς και η Γωγώ Μπρέμπου, οι οποίοι υπήρξαν φίλοι και συνεργάτες του “καλού μας ανθρώπου”.

«Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ο πιο απλός άνθρωπος και ο πιο παθιασμένος με τη δουλειά του. Και αυτό το πλήρωσε. Ήταν από τους ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν ένα άλλο είδος κινηματογράφου σε μια εποχή που εκείνος ήταν πιο μπροστά. Ήταν επηρεασμένος από τον Μπάστερ Κίτον, τον Τσάρλι Τσάπλιν και από τους πιο παλιούς κωμικούς της γενιάς του.

Γύριζε την κάθε σκηνή 30 φορές. Ήταν τελειομανής σε βαθμό όμως που μόνο καταστροφή θα του έφερνε. Ήταν ένας υπέροχος οικογενειάρχης. Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι πως ο Θανάσης μάλλον, είμαι σίγουρος, πήγε μόνο με μια γυναίκα στη ζωή του, τη σύζυγό του», είπε ο Μάκης Δελαπόρτας.

«Είχε εξωτερικό γύρισμα και έπλενε το οδόστρωμα»

Ο Δημήτρης Πιατάς είπε από την πλευρά του: «Το “καλός άνθρωπος” δεν είναι τίτλος, είναι ουσία για τον Θανάση. Η σχέση μου με τον Θανάση ξεκίνησε με μια απάτη. Διεκδικώντας ρόλο για μια ταινία, δεν του είπα ότι δεν έχω οδηγήσει ξανά αυτοκίνητο, αλλά είχα δίπλωμα. Η συνεργασία μας και η φιλίας ξεκίνησε από τους “Αχαρνείς” και κράτησε μέχρι τέλους.

Του άρεσε πάρα πολύ η καθαριότητα, σκούπιζε τα πάντα. Είχε εξωτερικό γύρισμα και έπλενε το οδόστρωμα. Ήταν πάντα πολύ γενναιόδωρος και κυρίως σε έναν νέο ηθοποιό όπως ήμουν εγώ. Ήταν ο απόλυτα έντιμος άνθρωπος και γι’ αυτό πέθανε φτωχός. Ο Θανάσης Βέγγος ήταν το σημαντικότερο πρόσωπο που συνάντησα στην προσωπική μου ζωή, ήταν το απόλυτο καλό».

Η Γωγώ Μπρέμπου ανέφερε: «Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ένας μοναδικός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης. Αυτοί οι καλλιτέχνες δεν επαναλαμβάνονται. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του το 2000 στη σειρά “Περί ανέμων και υδάτων”. Για μένα ήταν μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία. Είχε βρει το δικό του καλλιτεχνικό στίγμα που ήταν μοναδικό, από πολύ νωρίς. Αυτό είναι εμφανές και στις ταινίες του.

Στην πρώτη ανάγνωση της σειράς καθυστέρησα πέντε λεπτά να πάω. Και όταν μπήκα δεν υπήρχε καρέκλα να κάτσω. Ο Θανάσης Βέγγος σηκώθηκε και μου έδωσε τη δική του θέση. Το “καλός άνθρωπος” δεν είναι τυχαίος χαρακτηρισμός για τον Θανάση. Ο Θανάσης είναι, δυστυχώς ή ευτυχώς, ένα παράδειγμα που συγκρίνω πολύ συχνά με συμπεριφορές άλλων προσώπων».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share