Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Είχε δίπλα της τον Παπαμιχαήλ αλλά τον αγνόησε: Αυτός ήταν ο πρώτος έρωτας της Αλίκης Βουγιουκλάκη χρόνια πριν τον παντρευτεί (photo)

Από εκεί άρχισαν οι περιπέτειές της

20 Αυγούστου 2022 10:06
Είχε δίπλα της τον Παπαμιχαήλ αλλά τον αγνόησε: Αυτός ήταν ο πρώτος έρωτας της Αλίκης Βουγιουκλάκη χρόνια πριν τον παντρευτεί (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δημιούργησε το δικό της «μύθο» της Εθνικής σταρ μας, διαθέτοντας την αντίστοιχη στόφα και αποτελώντας κάτι το μοναδικό στα ελληνικά χρονικά του κινηματογράφου, έχοντας παράλληλα και τις περιπέτειές της, για να ζήσει το όνειρο.

Ποντικάκι, Κλωτσοσκούφι, Σταχτοπούτα και σκανδαλιάρα μαθητριούλα Λίζα Παπασταύρου, Δόλωμα και Νεράιδα – στην οθόνη, η Αλίκη ζωντάνεψε με επιτυχία, τα πιο δημοφιλή γυναικεία αρχέτυπα. Άλλωστε και η ίδια ήταν κοκέτα, ναζιάρα, ένα θηλυκό ως τα μύχια, τα βαθύτερα κύτταρά της, πλασμένο για να ξελογιάζει τα αρσενικά. Γυναίκα-«αντράκι», από τη μια, τρυφερή, όλο προσφορά «γκέισα» από την άλλη. Και μέσα της, βαθιά, ένα παιδί που είχε ορφανέψει βίαια και «πεινούσε» για ασφάλεια.

Πάντα της άρεσαν τα φλερτ, οι έρωτες. Φασαριόζα, πειραχτήρι από μικρή, τραβούσε όλα τα βλέμματα – στο σχολείο, διηγούνται, οι φίλες της από κείνη την εποχή, ήταν ερωτευμένα μαζί της, όλα τα αγόρια των τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου. Ο πρώτος της πλατωνικός έρωτας, στα 14 της, λεγόταν Μίλτος και ήταν αρκετά μεγαλύτερός της. Η Αλίκη είχε ξετρελαθεί μαζί του. Μετά, εκείνος έφυγε για τη Γαλλία, όπου έγινε σπουδαίος φωτογράφος. Παντρεύτηκε και μια Γαλλίδα αλλά συνέχισε να της στέλνει γράμματα. Μετά από 15 χρόνια όταν ήρθε στην Αθήνα και πήγε να τη δει στο καμαρίνι της, στο θέατρο, εκείνη δεν τον γνώρισε και του είπε να περάσει έξω, με πολλά να γίνονται γνωστά για τη μετέπειτα ζωή της.

Ο λόγος του έρωτα για τον καθηγητή και η αληθινή πρώτη αγάπη

Δεν είναι πολύ γνωστό πως το ρόλο της Λίζας Παπασταύρου, της μαθήτριας που ερωτεύεται τον καθηγητή της, η Αλίκη τον είχε «παίξει» στ’ αλήθεια. Στη ζωή. «Ήμουν πρώτη στη Χημεία, γιατί είχα ερωτευτεί τον κύριο Κανελλόπουλο, τον καθηγητή μας», είχε εξομολογηθεί σε μια παλιά συνέντευξή της. «Αυτός ήταν πολύ γλυκός μαζί μου, αλλά εγώ ήμουν πολύ μικρή. Θυμάμαι τι κλάμα είχα ρίξει όταν παντρεύτηκε μια κοπέλα από το Γυμνάσιο της Κηφισιάς. Ακριβώς η ίδια ιστορία με αυτήν από το “Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο”. Μόνο που δεν είχε χάπι εντ, μάλλον για κείνον, δεν ξέρω πως είναι με τη μαθήτρια της ογδόης…».

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Αλέξης Σολωμός

Ένας άλλος «καθηγητής», ο Αλέξης Σολωμός, δάσκαλός της στην Δραματική Σχολή του Εθνικού- θα γινόταν ο πρώτος της ερωτικός σύντροφος-πατρικό υποκατάστατο. Σε κείνον χρωστούσε τον πρώτο της, πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο, αφού, όταν αρρώστησε η Άννα Συνοδινού που έπαιζε την Ιουλιέττα, με τον θίασο του Νίκου Χατζίσκου, ο Σολωμός, ο οποίος σκηνοθετούσε την παράσταση, έφερε ως αντικαταστάτριά της την Αλίκη – μαθήτρια ακόμα, στο δεύτερο έτος της Σχολής. Έτσι, από έρωτα, θα ‘λεγε κανείς, έκανε την πρώτη της «αυλαία». Μία από τις πολλές, τις χιλιάδες…

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share