Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν γνώριζε το μέγεθος το προβλήματός της, δεν ήταν μια απλή γαστρεντερίτιδα»

Ποιος το δήλωσε;

22 Ιουλίου 2022 19:13
«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν γνώριζε το μέγεθος το προβλήματός της, δεν ήταν μια απλή γαστρεντερίτιδα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Δημήτρης Γιώτης έδωσε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού και μίλησε για τη γνωριμία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την περιπέτεια με την υγεία της.

Δείτε επίσης: Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αποκάλυψη-σοκ για την «αμαρτωλή» νύχτα και τον «μεγάλο χαλασμό» - Φωτο-ντοκουμέντο

δημήτρης γιώτης

Έχετε συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του ελληνικού θεάτρου. Ποια είναι η πιο σοφή συμβουλή που σας έχουν δώσει;

Κάνε αυτό που λέει η καρδιά σου. Όλοι θα πούνε το μακρύ και το κοντό τους. Εσύ τόλμησε να πετάξεις και πίσω μην κοιτάς…

Σε πρόσφατη συνέντευξή σας στο περιοδικό «ΕΓΩ», μιλήσατε για τις τελευταίες στιγμές σας με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη δύναμη της ψυχή της. Γνώριζε πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα με την υγεία της;

Όχι, σίγουρα δεν ήταν μια απλή γαστρεντερίτιδα όπως νομίζαμε στην αρχή, αλλά το μέγεθος του προβλήματος δεν το γνώριζε… Να ‘ναι καλά εκεί που είναι… Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μου χάρισε τη «Μελωδία της Ευτυχίας».

Αυτή είναι η ιστορική οδός όπου έμενε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην Αθήνα, όταν σπούδαζε στη σχολή

Η θρυλική Αλίκη Βουγιουκλάκη που σφράγισε με το ταλέντο της, το ταραμέντο της και την μοναδικότητά της τον ελληνικό κινηματογράφο, τα πρώτα χρόνια της που σπούδαζε, έμενε στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε όλη την αλήθεια για την πραγματική σχέση Αλίκης Βουγιουκλάκη - Τζένης Καρέζη.

Συγκεκριμένα, όπως η ίδια είχε αποκαλύψει σε μία συνέντευξη της στο "Ενώπιος Ενωπίο" και τον Νίκο Χατζηνικολάου το 1993, έμενε στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου κοντά στη Χίου 53. Το σπίτι της ήταν κοντά στο στρατηγείο της Φίνος Φιλμ.

Η καριέρα της

Το 1952 έδωσε κρυφά από την οικογένειά της εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε τρία χρόνια μετά με Λίαν Καλώς, χάνοντας το Αριστείο λόγω της αυστηρής βαθμολόγησης του Δημήτρη Χορν. Προτού ακόμη αποφοιτήσει από τη Σχολή ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στο θέατρο. Στον πρώτο της θεατρικό ρόλο υποδύθηκε τη Λουιζόν στο έργο Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου το 1953, ενώ η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Το ποντικάκι το 1954.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου συμμετείχε χωρίς επίσημη άδεια της Σχολής στην παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα, όπου κλήθηκε να αντικαταστήσει εκτάκτως την Άννα Συνοδινού, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Ωστόσο, λόγω του ότι φοιτούσε ακόμη συζητήθηκε από τον σύλλογο των διδασκόντων της Σχολής η περίπτωση της αποπομπής της. Ο Καρθαίος είχε ισχυρισθεί πως δέχθηκε την επίσκεψη της θείας του Νίκου Χατζίσκου και του ζήτησε να επιτρέψει ως διευθυντής της Σχολής να παίξει η Βουγιουκλάκη στις παραστάσεις του Εθνικού Κήπου.

Ο διευθυντής είπε πως ο κανονισμός της Σχολής δεν το επέτρεπε, κάτι που δεν διαβιβάστηκε σωστά στη Βουγιουκλάκη, η οποία παραπλανήθηκε και χωρίς να αντιμετωπίσει το ζήτημα υπεύθυνα, συμμετείχε στις παραστάσεις.

Η Βουγιουκλάκη αιτήθηκε συγχώρεσης από το συμβούλιο των καθηγητών, επικαλούμενη πως και στο παρελθόν είχε αρνηθεί πρόταση συμμετοχής της σε παράσταση του θιάσου της Κοτοπούλη. Τελικά ο Καρθαίος πρότεινε την επιεική κρίση της, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Ροντήρης.

Σύντομα καθιερώθηκε στο χώρο και λόγω της εξαιρετικής δημοτικότητας που απέκτησε στο ευρύ κοινό ονομάστηκε (αρχικά από τον Φιλοποίμενα Φίνο) «Εθνική Σταρ» της Ελλάδας.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share