Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

18 Σεπτεμβρίου του 1996: Το μυστικό ταξίδι της Νταϊάνα στην Ελλάδα 10 μέρες πριν πεθάνει -Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Σοκ

30 Ιουνίου 2022 14:54
18 Σεπτεμβρίου του 1996: Το μυστικό ταξίδι της Νταϊάνα στην Ελλάδα 10 μέρες πριν πεθάνει -Συγκλονιστικές αποκαλύψεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1996 η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, πραγματοποίησε ένα ξαφνικό ταξίδι στην Εύβοια, μόλις 10 μέρες πριν το θάνατό της! Παραβρέθηκε στην κηδεία ενός «αγαπημένου της φίλου» που είχε πεθάνει λίγες μέρες νωρίτερα. Η αγαπημένη των Βρετανών είχε αναπτύξει μια στενή φιλία με τον 27χρονο Γιάννη Καλυβιώτη.

Η ίδια τον είχε προσκαλέσει σε δείπνο στο παλάτι της μετά από την φιλιά που είχε αναπτύξει αφότου τον γνώρισε. Ο ίδιος είχε μεταφερθεί στο Λονδίνο όπου και γνωρίστηκαν λόγο της ασθένειας του. Ενώ στη φόρα έβγαλε τα "άπλυτα" της ο προσωπικός σωματοφύλακάς της, Ken Wharfe. Πριν από τον Κάρολο η Νταϊάνα είχε σχέση με πολλούς άντρες ταυτόχρονα!

Μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό του, ταξίδεψε στην Αθήνα με το ιδιωτικό τζετ της οικογένειας Λαιμού. Για την ξαφνική επίσκεψη υπήρξε έντονη κινητοποίηση της Αστυνομίας και των τοπικών Αρχών. Η Νταϊάνα πήγε στο σπίτι του Γιάννη, έδωσε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και ακολούθησε τη νεκρική πομπή.

Εκείνη τη μέρα συνοδευόταν από τον τοπικό Μητροπολίτη, Παύλο Ιωάννου. Ο Ιωάννου δήλωσε στην εκκλησία. «Ο Θεός την έστειλε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να δώσει θάρρος στην οικογένεια του Γιάννη».

Η επίσκεψή της στην Ελλάδα, έγινε λίγες μέρες μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο και όλα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πάνω της εκείνη την περίοδο.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Νταϊάνα βρέθηκε στην Ελλάδα. Δέκα μέρες πριν από το θανατηφόρο τροχαίο που της στοίχισε τη ζωή, η πριγκίπισσα θέλησε να απολαύσει καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά. Αυτήν τη φορά ήρθε μυστικά και έκανε κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό.

Μαζί με τη φίλη της Ρόζα Μόκτον αποβιβάστηκαν από τη θαλαμηγό «Della Grazia» στην προβλήτα «Ε». Εκεί τους περίμενε αυτοκίνητο με προορισμό το ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ενώ για την πρώτη επίσκεψή της στην Ελλάδα το 1996 υπήρξαν μεγάλα αφιερώματα, στην κρουαζιέρα του 1997 έγινε μόνο μια μικρή αναφορά. Δέκα μέρες αργότερα, στις 31 Αυγούστου, η πριγκίπισσα χάνει τη ζωή της σε τροχαίο στο Παρίσι.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share