Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς είναι σήμερα ο "Ιησούς από τη Ναζαρέτ" στα 78 του χρόνια;

Αγγελικό πρόσωπο μέχρι και σήμερα

16 Απριλίου 2022 18:49
Πώς είναι σήμερα ο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν γίνεται 25η Μαρτίου χωρίς Παπαφλέσσα και Πάσχα χωρίς "Ιησού από τη Ναζαρέτ". Είναι οι δύο αγαπημένες και μόνιμες τηλεοπτικές συνήθειες χρόνια τώρα. Κάτι σαν τηλεοπτική παράδοση.

Και ενώ βρισκόμαστε προ των πυλών της Εβδομάδας των Μεγάλων Παθών του Κυρίου, ο Ant1 ανακοίνωσε και φέτος το εορταστικό του πρόγραμμα για το Πάσχα, από το οποίο δεν θα μπορούσε να λείψει η διαχρονική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι "Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ".

Πρόκειται, αδιαμφισβήτητα, για τη πιο επιτυχημένη βιογραφική (τηλε)ταινία που γυρίστηκε ποτέ για τη ζωή και τα έργα του Χριστού.

Έχουν περάσει 45 χρόνια από την πρώτη προβολή της σειράς, που ήταν αφιερωμένη στη ζωή του Θεανθρώπου, αλλά μέχρι και σήμερα θεωρείται το κορυφαίο έργο στο θέμα της.

O Ιησούς - Ρόμπερτ Πάουελ

Ο Βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ πέρασε στην ιστορία για τον συγκεκριμένο ρόλο στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» και παρότι συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός δεν κατάφερε να κάνει κάτι που να ξεχωρίσει τόσο, στα χρόνια που ακολούθησαν.

Πώς είναι σήμερα ο 'Ιησούς από τη Ναζαρέτ' στα 78 του χρόνια;

Ο Ρόμπερτ Πάουελ σήμερα

Πώς είναι σήμερα ο 'Ιησούς από τη Ναζαρέτ' στα 78 του χρόνια;

Ο ίδιος έχει δηλώσει κατά καιρούς για τον ρόλο της ζωής του, όπως έχει αποκαλέσει το παρουσία του ως Ιησούς:

“Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία.”

“Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα.”

“Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού”.

Πώς είναι σήμερα ο 'Ιησούς από τη Ναζαρέτ' στα 78 του χρόνια;

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share