Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σπάνιο βίντεο από τον Μιχάλη Ζαμπίδη στην παιδική του ηλικία

Μεγάλο ταλέντο

4 Απριλίου 2022 11:40
Σπάνιο βίντεο από τον Μιχάλη Ζαμπίδη στην παιδική του ηλικία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο ταλαντούχος διάσημος Έλληνας αθλητής του κικ μποξ, κάτοχος 18 παγκόσμιων τίτλων και διεθνώς γνωστός με το προσωνύμιο «Iron Mike», φαινόταν από πάντα ότι θα γίνει τόσο καταξιωμένος.

Μάλιστα, έχει στο ενεργητικό του 180 αγώνες κατά τους οποίους μετράει 158 νίκες και 87 νοκ άουτ.

Πώς ήταν όμως στην παιδική του ηλικία, τότε που ακόμα ήταν στα πρώτα βήματα της καριέρας του; Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως είναι η Σόφη από το «Ντόλτσε Βίτα».

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιουλίου 1980. Ο πατέρας του είναι Έλληνας ποντιακής καταγωγής. Ξεκίνησε από τα έξι του χρόνια τον αθλητισμό με κλασική γυμναστική και συνέχισε με καράτε Shotokan στο οποίο πήρε καφέ ζώνη. Ασχολήθηκε επίσης και με το Μουάι Τάι. Παράλληλα άρχισε Kickboxing και κατέκτησε το πρωτάθλημα Kickboxing Ελλάδος στην κατηγορία Junior. Μετά από αυτό αφιερώθηκε επαγγελματικά στο Kickboxing.

Στα 16 του προτάθηκε για μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, έχοντας πετύχει 48 νοκ άουτ επί αντιπάλων σε 60 αγώνες.

Το Μάρτιο του 2008 ο Ζαμπίδης πρώτευσε στο τουρνουά Νο Ρισπέκτ 4 (No Respect 4) στο στάδιο «Βόνταφον Αρίνα», στη Μελβούρνη. Νίκησε στα σημεία τον Αυστραλό πρωταθλητή στα 70 κ. Daniel «The Rock» Dawson.

Στις 31 Ιανουαρίου του 2009 κατέκτησε την 155η νίκη του επί του Δανού πρωταθλητή Ρασάν Μουχαρέμπ, σε τουρνουά στο Ηράκλειο της Κρήτης, που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο «Μίνωα».

Το 2010 συμμετείχε στο τηλεοπτικό σόου Dancing with the stars, όπου αναδείχτηκε 5ος.

Τον Μάιο του 2010 δημιούργησε την πρώτη του σχολή / γυμναστήριο, το ZAMBIDIS CLUB στην περιοχή της Γλυφάδας.

Στα τέλη του 2010 κατέκτησε την 3η θέση στο Κ-1 ΜΑΧ στην Ολυμπιάδα του αθλήματος στην Ιαπωνία, ενώ σε παγκόσμια ψηφοφορία που διεξήγαγε η διοργανώτρια του Κ-1 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ο Iron Mike ανακηρύχθηκε «MVP» της διοργάνωσης με το εντυπωσιακό ποσοστό 42,6%.. Επίσης το 2012 κατέκτησε ξανά την 3η θέση στο K-1 WORLD MAX, που έγινε στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. στην Αθήνα.

Το 2015 ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε τον Αυστραλό Στιβ Μόξον, με ομόφωνη απόφαση των κριτών στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του και γνώρισε την αποθέωση από περίπου 7.000 θεατές, που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τον Οκτώβριο του 2017 ο Μιχάλης Ζαμπίδης συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή Nomads(Reality Show).

Τον Μάρτιο του 2019 ο Έλληνας πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης επέστρεψε στην ενεργό δράση , και έπειτα από απουσία 3,5 χρόνων, νίκησε τον Βενεζουελανό Αντόνιο Γκόμες σε αγώνα επαγγελματικής πυγμαχίας

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share