Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Είχε πάρα πολλά λεφτά η Αλίκη, αλλά…": Η αποκάλυψη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη που συγκλονίζει (video)

"Ήταν σκληρή διαπραγματεύτρια..."

1 Απριλίου 2022 13:06
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Νικολιζάς είναι ένας από τους δημοσιογράφους που απαριθμεί πλήθος συνεντεύξεων, αποκαλυπτικών ρεπορτάζ. Ο ίδιος μάλιστα έχει πάρει συνεντεύξεις από μεγάλους αστέρες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» και αναφέρθηκε στην αλήστου μνήμης εθνική μας σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη αποκαλύπτοντας πως είχε τεράστια περιουσία.

«Το βιβλίο Έχω ένα Μυστικό, που έγινε και σίριαλ στον Alpha, το επιμελήθηκα εγώ κι η Βασιλεία Ζερβού. Όλες τις συνεντεύξεις του Γιάννη από τις μαθήτριες της Αλίκης, τα έχω κάνει εγώ» είπε αρχικά.

«Θέλω να σου πω ότι η Αλίκη ήταν η πιο πλούσια ηθοποιός που πέρασε από την Ελλάδα και ήταν πολύ σκληρή στις διαπραγματεύσεις. Δεν περνούσε κουνούπι χωρίς να το ξέρει. Είχε πάρα πολλά λεφτά η Αλίκη, αλλά…», κατέληξε.

Βρέθηκε η ‘απαγορευμένη ταινία’ της Αλίκης Βουγιουκλάκη – Δεν έχει προβληθεί εδώ και 53 χρόνια

Η Φίνος Φιλμ ανακοίνωσε την «ιστορική ανακάλυψη» στο facebook δίνοντας και ένα μικρό teaser από τα ξεχασμένα πλάνα της απαγορευμένης ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη!

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακοίνωση προχώρησε η Φίνος Φιλμ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο facebook. Οι υπεύθυνοι της θρυλικής κινηματογραφικής εταιρίας βρήκαν το φιλμ μια ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη η οποία όπως τονίζουν δεν έχει προβληθεί επίσημα εδώ και 50 χρόνια. Πρόκειται για την ταινία «Αλίκη» ή επί το αγγλικότερον «Aliki my love» με την οποία Φίνος και Βουγιουκλάκη επιχείρησαν να κάνουν άνοιγμα στην αγορά του εξωτερικού. Αποτελεί ακόμα κάτι που δεν δεν είχαμε δει εδώ και χρόνια, μετά και από αυτή την σπάνια φωτογραφία της.

Το «Aliki my love» «συζητήθηκε» αρκετά το 1964, δεν συγκίνησε το ελληνικό κοινό και σύντομα ξεχάστηκε τελείως. Λέγεται πως ο ίδιος ο Φοιλοποίμην Φίνος μετά την πρώτη προβολή της ταινίας επεδίωξε να την κρατήσει στην αφάνεια. Οι δημοσιογράφοι την ονόμασαν η «απαγορευμένη ταινία» της Αλίκης, επειδή είχε τολμηρές σκηνές κάτι που δεν φαίνεται αν κρίνουμε από το μισοκατεστραμμένο φιλμ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα, αφού οι υπεύθυνοι φαίνεται να βρήκαν μια «καλή» κόπια η οποία όπως όλα δείχνουν θα τους επιτρέψει την ψηφιακή επεξεργασία και την προβολή της σε εξαιρετική ποιότητα. Δείτε τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα της Φίνος Φιλμ στο facebook. «Συμβαίνει τώρα! Η «Αλίκη» βρέθηκε και αποκαταστάθηκε. Λίγο υπομονή ακόμα.. #aliki #restoration» σημειώνεται πάνω από την ανάρτηση:

Όπως διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο της Μηχανής του Χρόνου, τον Μάρτιο του 1964 έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες η ξενόγλωσση ταινία, «Aliki my love» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ήταν η πρώτη απόπειρα της ηθοποιού για διεθνή καριέρα και μάλλον η τελευταία, καθώς ακολούθησε η ταινία «το Ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», που γυρίστηκε και σε τουρκική εκδοχή, με τη φωνή της Αλίκης ντουμπλαρισμένη από τουρκάλα ηθοποιό.

Συμβαίνει τώρα! Η "Αλίκη" βρέθηκε και αποκαταστάθηκε. Λίγο υπομονή ακόμα.. #aliki #restoration

Posted by Finos Film Official on Wednesday, December 20, 2017

Η αποδοχή της ταινίας δεν ήταν αυτή που περίμενε η ηθοποιός, αλλά και ο Φιλοποίμην Φίνος, που δέχτηκε να τη γυρίσει για να μην χαλάσει χατίρι στην αγαπημένη του πρωταγωνίστρια. Στην Ελλάδα έκοψε λιγότερα από 250.000 εισιτήρια τη σεζόν 1963-64. Σήμερα το νούμερο είναι τεράστιο αλλά εκείνη την εποχή η Βουγιουκλάκη έκοβε περισσότερα εισιτήρια με σαφώς φθηνότερες ταινίες. Υπολογίζεται ο Φ. Φίνος ξόδεψε περίπου 9.000.000 δρχ. για την ταινία.

Σύμφωνα με το σενάριο του George Sen George, η Βουγιουκλάκη, όπως και στη Μανταλένα, θα υποδυόταν μια νησιωτοπούλα που ερωτεύεται έναν ξένο, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της για να εκτιμήσει μια κληρονομία που του άφησαν. Συμπρωταγωνιστής της Αλίκης, ήταν ο Jess Conrad, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «ξενέρωτος» από τους κριτικούς.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share