Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ήταν 6 κι έγιναν 7: Νεκρή ακόμη μια ηθοποιός του «Παρά Πέντε»

Θρήνος για τους συντελεστές της σειράς

25 Μαρτίου 2022 18:09
Ήταν 6 κι έγιναν 7: Νεκρή ακόμη μια ηθοποιός του «Παρά Πέντε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το «Παρά Πέντε» έχει ολοκληρώσει την πορεία του εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια, με την ιστορική σειρά του Mega δυστυχώς να μετρά απώλειες μέσα στον καιρό αυτόν από ηθοποιούς, που αγαπήσαμε.

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν, ό,τι τέσσερις ηθοποιοί που συμμετείχαν στη σειρά του Mega, έχουν φύγει από τη ζωή. Ο πιο γνωστός θάνατος, που σίγουρα θυμάστε, είναι εκείνος της Ειρήνης Κουμαριανού, η οποία πέθανε το 2013. Η Ειρήνη Κουμαριανού υποδυόταν τη γιαγιά του Σπύρου και ξεχώρισε στη σειρά μαζί με την επιστήθια φίλη και γειτόνισσά της Θεοπούλα. Όμως, ποιοι είναι οι άλλοι έξι;

Πάνος Χατζηκουτσέλης

Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης πέθανε στις 20 Μαρτίου το 2020. Ήταν Έλληνας ηθοποιός που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές γνωστές ελληνικές σειρές, ωστόσο άφησε το στίγμα του στη σειρά του Mega.

Εκεί υποδυόταν τον Πόστλθγουέιντ, έναν άνδρα που πήγε να μιλήσει με την Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου.

Ήταν 6 κι έγιναν 7: Νεκρή ακόμη μια ηθοποιός του «Παρά Πέντε»

Βαγγέλης Πλοιός

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Πλοίο, ο οποίος πέθανε το πρωί της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2020! O ηθοποιός είχε παίξει στην σειρά του Mega «Παρά Πέντε» και έκανε τον πατέρα ενός από τους δολοφόνους, που είχε κλειστεί στο γηροκομείο. Ο Βαγγέλης Πλοιός ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Ρία Δελούτση.

Γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη. Το 1953 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του Θεάτρου «Ρεξ» σε χορόδραμα της Έλλης Ζουρούδη. Διδάχτηκε υποκριτική από το Δημήτρη Ροντήρη και μαθήματα φωνητικής και σολφέζ από τον Ζοζέφ Ριτσιάρδη. Το 1956 απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως εξαιρετικό ταλέντο και άρχισε τη θεατρική του καριέρα.

Ήταν 6 κι έγιναν 7: Νεκρή ακόμη μια ηθοποιός του «Παρά Πέντε»

Γιώργος Κοτανίδης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού, Γιώργου Κοτανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου 2020.

Πρόκειται για έναν από τους πέντε... κακούς στην τηλεοπτική σειρά "Παρά Πέντε"! Συγκεκριμένα ήταν ο Αστυνομικός, ο οποίος εμφανίζεται στα τελευταία επεισόδια με το όνομα Χρήστος Λημνιώτης ή Τάκης! Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Ασλάνογλου, αδελφή της Ελευθερίας.

Στα τελευταία επεισόδια, όταν οι πέντε επισκέπτονται την Κατερίνα, αποκαλύπτει στους πέντε και στην γυναίκα του, υπό την απειλή όπλου, ότι είναι ο πέμπτος δολοφόνος. Στο τέλος, έγινε ο μόνος από τους δολοφόνους που έζησε την ζωή του (εκτός του ότι χώρισε με την γυναίκα του) όπως ήταν πριν τις αποκαλύψεις των πέντε.

Ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα της ζωής του. Ο ίδιος άφησε σημαντικό έργο πίσω του, τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό, αφού είχε διακριθεί στην επταετία της Χούντας για τον αντιδικτατορικό του αγώνα.

Ήταν 6 κι έγιναν 7: Νεκρή ακόμη μια ηθοποιός του «Παρά Πέντε»

Βασίλης Τσάγκλος

Ο λόγος γίνεται για τον πιο γλυκό ρόλο που είδαμε στο Παρά Πέντε (σε άνδρα) και δεν υπάρχει τηλεθεατής που να μην τον λάτρεψε! Ο Βασίλης Τσάγκλος έφυγε από τη ζωή στις 16 Φεβρουαρίου 2017.

Πρόκειται για τον παππού που είχε παίξει σε 3 επεισόδιο. Ο ρόλος του; Ήταν Θείος του Σταυριανίδη. Σημερινός σπιτονοικοκύρης του πρώην σπιτιού του νεκρού υπουργού και επίδοξος εραστής της «Μελίνας», δηλαδή της Ζουμπουλίας, την οποία έβαλαν οι 5 να τον απασχολήσει για να βρουν στο πατάρι του σπιτιού την αλληλογραφία του Σταυριανίδη και του Βενετόπουλου. Τελικά παραλίγο να πεθάνει και σώθηκε στο τσακ.

Ήταν 6 κι έγιναν 7: Νεκρή ακόμη μια ηθοποιός του «Παρά Πέντε»

Γιώργος Χαδίνης

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του ηθοποιού, Γιώργου Χαδίνη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του από το γιο του.

Ο Γιώργος Χαδίνης είχε υποδυθεί εκατοντάδες ρόλους στο θέατρο αλλά και την τηλεόραση. Από τις τελευταίες του έκτακτες εμφανίσεις στη μικρή οθόνη ήταν εκείνη στην κωμική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Στο παρά πέντε» το 2005, παίζοντας το σκληρό καθηγητή στην ορκωμοσία του Σπύρου.

Τηλεοπτικές εμφανίσεις είχε κάνει εξάλλου, στις «7 θανάσιμες πεθερές», «Τα εφτά κακά της μοίρας μου», «Ανατολικός Άνεμος» και πολλές ακόμη.

Ήταν 6 κι έγιναν 7: Νεκρή ακόμη μια ηθοποιός του «Παρά Πέντε»

Βίκυ Βανίτα

Η Βίκυ Βανίτα (Ηράκλειο Κρήτης, 15 Μαΐου 1948 – Αθήνα 8 Μαρτίου 2007) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ συμμετείχε σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως Το ρετιρέ το 1990.

Η πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν το 1968 στην ταινία Θύελλα στο σπίτι των ανέμων και έπαιξε σε πολλές γνωστές ταινίες, όπως η ταινία Ρεμπέτικο ως το 1984. Η τελευταία κινηματογραφική της εμφάνιση ήταν στην ταινία Εδώ είναι Βαλκάνια (1984).

Τη δεκαετία του 1980 παρουσίασε τηλεοπτική εκπομπή με τον ταχυδακτυλουργό Μάικ Λαμάρ. Το 1990 υποδύθηκε την πλούσια και εκκεντρική εργοδότρια της Κατερίνας Γιουλάκη στην κωμική τηλεοπτική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη, Το Ρετιρέ.

Έπαιξε, επίσης, στην κωμική τηλεοπτική σειρά Είσαι Το Ταίρι Μου όπου υποδυόταν την τυφλή θεία του Αλέξη Γεωργούλη και του Αλέκου Συσσοβίτη και συμμετείχε στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, Στο Παρά 5, παίζοντας εκεί την Φωτεινή Κουτσιουμάρη, την οικιακή βοηθά του Καστέλλη.

Ήταν 6 κι έγιναν 7: Νεκρή ακόμη μια ηθοποιός του «Παρά Πέντε»

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share