Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Τα λες και βίτσια: Αυτές ήταν οι 5 πιο περίεργες συνήθειες που είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες στο σεξ

Λίγο περίεργη η ερωτική τους ζωή!

9 Μαρτίου 2022 10:40
Τα λες και βίτσια: Αυτές ήταν οι 5 πιο περίεργες συνήθειες που είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες στο σεξ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρχαίοι Έλληνες: Η σεξουαλικότητα ήταν παντού στον αρχαίο κόσμο, από τις πορνογραφικές αναπαραστάσεις στην κεραμική μέχρι το σεξ με συμπολεμιστές και εταίρες.

Δείτε επίσης: Τα αφροδισιακά φαγητά των αρχαίων Ελλήνων - Οι τροφές που τους βοηθούσαν στις ερωτικές τους επιδόσεις

Παράλληλα, η γνώμη των Aρχαίων Ελλήνων για το σεξ ήταν πολύ διαφορετική από την οπτική που υπάρχει σήμερα, καθώς υπήρχαν αρκετά ασυνήθιστες πρακτικές.

Αυτές ήταν οι 6 πιο περίεργες συνήθειες που είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες στο σεξ:

Light αδίκημα ο βιασμός

Η αυστηρότητα που επικρατούσε γύρω από το θέμα της μοιχείας φαίνεται λίγο περίεργη, αν σκεφτείς πόσο ανοιχτόμυαλοι σεξουαλικά ήταν οι αρχαίοι Έλληνες. Κι όμως, στην πραγματικότητα, η αποπλάνηση της γυναίκας κάποιου άλλου θεωρούταν χειρότερη και από τον βιασμό. Αυτό οφειλόταν στην κοινή πεποίθηση ότι η γυναίκα ήταν «ιδιοκτησία» του άντρα της και επομένως η μοιχεία ήταν μια μορφή κλοπής.

Ένας σύζυγος, λοιπόν, που έπιανε έναν άλλο άντρα με τη γυναίκα του, είχε το δικαίωμα να του επιβάλλει μία οποιαδήποτε τιμωρία -από δημόσιο διασυρμό μέχρι εκτέλεση.

Ο βιασμός θεωρούταν επίσης ανήθικος, αλλά αν η γυναίκα ήταν ανύπαντρη δεν θεωρούταν και τόσο σοβαρό έγκλημα. Άλλωστε, η σεξουαλική επίθεση είναι πολύ συχνή στην ελληνική μυθολογία με πολλούς θεούς να εξαπατούν τις γυναίκες και να τις ρίχνουν στο κρεβάτι, «δημιουργώντας» ημίθεους. Οι μύθοι αποδεικνύουν ότι στο μυαλό τους ο βιασμός δεν ήταν κάτι το τόσο επιλήψιμο.

σεξ αρχαία ελλάδα

Drinking games

Οι αρχαίοι λάτρευαν το κρασί, με αποτέλεσμα το συμπόσιο να ήταν ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της κουλτούρας τους. Από 14 έως 27 άνδρες μαζεύονταν σε ένα δωμάτιο, ξάπλωναν στα ανάκλιντρα και ξεκινούσαν τις βαθιές πνευματικές συζητήσεις. Ωστόσο, πολύ συχνά, δεν περιορίζονταν μόνο σε αυτές…

Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, η μουσική και τα drinking games μπορούσαν να κάνουν την κατάσταση να ξεφύγει. Πολύ συχνά οι μουσικοί και οι υπόλοιποι performers που προσλαμβάνονταν για το συμπόσιο, κατέληγαν σε σεξουαλικές περιπτύξεις με τους επισκέπτες. Και παρόλο που οι γυναίκες γενικά δεν επιτρέπονταν στο συμπόσιο, υπήρχαν φορές όπου high class πόρνες προσελήφθησαν για πολύ ειδικούς καλεσμένους.

Σαν άντρας προς άντρα

Την πρώτη νύχτα του γάμου στην Σπάρτη, η γυναίκα θα έπρεπε να φέρνει λίγο σε άντρα καθώς οι πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες του γαμπρού ήταν συνήθως με συνομηλίκους του, όσο εκπαιδεύονταν στην Αγωγή. Έτσι η νύφη αναγκαζόταν να ξυρίσει το κεφάλι της και να εμφανιστεί πιο αρρενωπή πριν κοιμηθούν μαζί για πρώτη φορά, προκειμένου να φέρνει περισσότερο στους προηγούμενους συντρόφους του συζύγου της.

Οι νύφες φορούσαν αντρικά ρούχα και ξάπλωναν με τα σανδάλια τους στο κρεβάτι, βοηθώντας τον σύζυγο να συνηθίσει στη νέα κατάσταση. Πίστευαν τότε ότι με αυτόν τον τρόπο η μετάβαση στις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις θα γινόταν πιο ομαλά

Απαγορευτικό το φιλί

Σε κάνει να αναρωτιέσαι λίγο γιατί η φαινομενικά φυσιολογική πρακτική του φιλιού θεωρούταν παράξενη -τουλάχιστον κάτω από ορισμένες συνθήκες- στην αρχαία Ελλάδα. Για παράδειγμα, το φιλί ως μορφή χαιρετισμού θεωρούταν φυσιολογικό, ακόμα και αν χαιρετιούνταν έτσι δύο άνθρωποι που μόλις είχαν γνωριστεί. Παράλληλα, πολλοί άντρες χαιρετούσαν τους συνομηλίκους τους με ένα φιλί στο χέρι ή το μάγουλο πριν από σημαντικές επαγγελματικές συναντήσεις.

Ωστόσο, το να φιλάς τη γυναίκα σου θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σημάδι αδυναμίας για έναν άνδρα. Για παράδειγμα, τον Περικλή πολύ συχνά τον επέκριναν φίλοι και αντίπαλοι για το γεγονός ότι φιλούσε τη γυναίκα του στα χείλη δημοσίως. Αυτό συνέβαινε κυρίως γιατί ένα φιλί έδειχνε ισότητα, κάτι απαράδεκτο για τις περισσότερες πόλεις-κράτη.

Ταυτόχρονα, αυτή η συνήθεια έδινε την εντύπωση ότι ο Περικλής θα μπορούσε να τεθεί υπό τον σαγηνευτικό έλεγχο της συζύγου του, να γίνει ένα υποχείριό της, πράγμα επίσης απαράδεκτο για έναν πολιτικό άντρα της εποχής.

σεξ βίτσια αρχαίοι έλληνες

Περίεργη αντισύλληψη

Στην αρχαία Ελλάδα, τα ζευγάρια προσπάθησαν να περιορίσουν το μέγεθος της οικογένειας τους μέσω παράξενων πεποιθήσεων και ψευδοεπιστημονικών μεθόδων. Μια δημοφιλής μέθοδος ήταν η γυναίκα να φτερνίζεται και να πίνει κάτι κρύο μετά το σεξ. Μια άλλη μέθοδος είχε να κάνει με μια γυναίκα που προσπαθούσε να μπλοκάρει τον τράχηλο της με ένα ξύλο.

Ωστόσο, μια εκπληκτικά αποτελεσματική μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι ήταν η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ροδιών και χουρμαδιών πριν και μετά το σεξ. Οι σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι όντως αυτά τα φρούτα μπορούν να μειώσουν τη γονιμότητα.

Μια αρχαία ελληνική μέθοδος αντισύλληψης που σώζεται με λεπτομέρειες μέχρι τις ημέρες μας ανήκει στον γιατρό Σορονό τον Εφέσιο, ο οποίος έδινε τις εξής οδηγίες:

«Kράτα την αναπνοή σου, κάνε το σώμα σου λίγο πίσω και κράτησέ το εκεί, έτσι ώστε το σπέρμα να μην μπορεί να διεισδύσει στη μήτρα, και τότε αμέσως σήκω και κάθισε κάτω με λυγισμένα γόνατα. Αυτή η θέση θα σου προκαλέσει φτέρνισμα».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share