Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εσύ το ήξερες; Αυτός είναι ο λόγος που ο ελέφαντας είναι ιερό ζώο στην Ινδία

Φέρνει τύχη

18 Φεβρουαρίου 2022 10:54
Εσύ το ήξερες; Αυτός είναι ο λόγος που ο ελέφαντας είναι ιερό ζώο στην Ινδία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ταοϊστική διδασκαλία, το σύμβολο του ελέφαντα καταλαμβάνει μία από τις κορυφαίες θέσεις. Σε πολλές ασιατικές χώρες, δεν θεωρείται μόνο εργατικό ζώο, αλλά συμβολίζει και τη σοφία. Στον Βουδισμό, θεωρείται ιερό.

Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για το ελεφαντάκι που κλαίει απαρηγόρητο για 5 ώρες επειδή το έδιωξε η μητέρα του.

Καλή τύχη

Ένα ειδώλιο αυτού του ζώου, που βρίσκεται στο τραπέζι του ιδιοκτήτη του ή στέκεται σε ένα ράφι στο σπίτι του, θα βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής προς το καλύτερο και στην πρόληψη ανεπιθύμητων συνεπειών.

Σύμφωνα με πολλούς ανατολικούς θρύλους, πιστεύεται ότι η εικόνα αυτού του ζώου μπορεί να προσελκύσει καλή τύχη στο σπίτι. Ακόμη και ένα μικροσκοπικό ειδώλιο θα σας κάνει να νιώσετε αρμονία και αρμονία. Εξάλλου, οι οπαδοί των ανατολικών διδασκαλιών πιστεύουν ότι αυτό το ζώο θα βοηθήσει να αφήσει την ενέργεια Τσι στο σπίτι. Για να γίνει αυτό, αρκεί να τοποθετήσετε το ειδώλιο σε εμφανές σημείο.

Ο ελέφαντας ως φυλαχτό της τύχης θεωρείται πολύ ισχυρός στο Φενγκ Σούι, επομένως δεν απαιτεί πρόσθετη ενεργοποίηση.

Ιερό ζώο

Στην Ινδία, ο ελέφαντας είναι ένα από τα τρία πιο σεβαστά ιερά ζώα (μαζί με την αγελάδα και τον πίθηκο). Σύμφωνα με την ινδική παράδοση, οι ελέφαντες φέρνουν ειρήνη. Στις πομπές, βασιλιάδες και βασίλισσες κάθονται πάνω τους. Αλλά ο ελέφαντας είναι ένα μεγαλειώδες βουνό όχι μόνο για τους ηγεμόνες, αλλά και για τον ινδουιστικό θεό της βροντής και της βροχής, την Ίντρα.

Ο Γκανέσα, ο θεός της ευτυχίας με κεφάλι ελέφαντα, θεωρείται στον Ινδουισμό σύμβολο σοφίας, άτρωτου και διακριτικότητας. Είναι ο προστάτης άγιος της μάθησης και ο θρυλικός συγγραφέας του Mahabharata. Απεικονίζεται καθιστός και με τέσσερα χέρια. Προστατεύει τους ανθρώπους και τους μοιράζει δώρα.

Ένας ελέφαντας στην Ινδία συμβολίζει όχι μόνο τις απαραίτητες ιδιότητες για έναν καλό ηγεμόνα (αξιοπρέπεια, ευφυΐα, σύνεση), αλλά και ειρήνη, άφθονες συγκομιδές και καρποφόρες βροχοπτώσεις, δηλαδή κάθε τι καλό και θετικό που συνθέτει τη ζωή των Ινδουιστών.

Στην Ταϊλάνδη, την Καμπότζη και τη Βιρμανία, ο λευκός ελέφαντας έχει γίνει ένα παρόμοιο σύμβολο γονιμότητας και βροχοπτώσεων. Μεταξύ των Βουδιστών στην Ινδία, ο λευκός ελέφαντας θεωρείται πιο ιερό ζώο ακόμη και από μια αγελάδα. Επειδή είναι σε αυτό, σύμφωνα με τους Βουδιστές, αφήνοντας το θνητό κέλυφος, οι ψυχές των ιερέων και των ηρώων, των βασιλιάδων και των αγίων μεταναστεύουν. Υπάρχουν πολλές ιστορίες που σχετίζονται με τον λευκό ελέφαντα.

Έτσι, η βασίλισσα Μάγια στο Νεπάλ είδε ένα όνειρο ότι ένας λευκός ελέφαντας μπήκε μέσα της από το Χρυσό Βουνό. Αυτός ο ελέφαντας είχε έξι χαυλιόδοντες. Οι βασιλικοί αστρολόγοι προέβλεψαν ότι η βασίλισσα θα αποκτούσε ένα αγόρι που θα γινόταν ο σωτήρας του ανθρώπινου γένους. Από τότε

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share