Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: "Ερωτευμένη" στα χιόνια - Στην αγκαλιά άλλου άνδρα και όχι του Παπαμιχαήλ (εικόνα)

Το σπάνιο ντοκουμέντο

26 Ιανουαρίου 2022 11:56
Αλίκη Βουγιουκλάκη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το 1971 η Αλίκη Βουγιουκλάκη γυρνά την αισθηματική - δραματική ταινία "Σάγαπώ" με συμπρωταγωνιστή της τον Άγγελο Αντωνόπουλο.

Τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Τάκης Βουγιουκλάκης και το σενάριο έγραψε ο Πάνος Κοντέλλης. Παρ' όλα αυτά το σενάριο ήταν μία ιδέα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, εμπνευσμένη από το Love Story.

Σε αυτό το έγχρωμο αισθηματικό δράμα ένας καθηγητής πανεπιστημίου ερωτεύεται μια νεαρή φοιτήτρια. Μετά την επιστροφή τους από ένα μεγάλο ταξίδι, ο καθηγητής ανακαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο και προσπαθεί να απομακρύνει την κοπέλα από κοντά του και να την οδηγήσει σε μια σχέση με έναν φοιτητή του. Εκείνη ωστόσο μαθαίνει την αλήθεια και μένει κοντά του μέχρι το τέλος.

«Η Αλίκη είχε μια τόσο έντονη προσωπικότητα που είναι ανεξάντλητη πηγή για να γράφει κάποιος για χρόνια.» δήλωσε πριν μερικά χρόνια ο Άγγελος Αντωνόπουλος για την φίλη και συνεργάτιδα του.

« Ο καθένας από εμάς που τη ζήσαμε θυμάται συνεχώς και νέα στοιχεία, νέα πράγματα για το Αλικάκι. Ηταν πολύ δουλευταρού, σπουδαίος χαρακτήρας και ταλαντούχος ηθοποιός. Απόδειξη, ότι ακόμα και τα παιδιά σήμερα που δεν την πρόλαβαν ζωντανή... κρέμονται από την τηλεόραση όταν βλέπουν την Αλίκη. Αρα είχε κι έχει τη δύναμη να... μαγνητίζει και τους νέους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι ήταν πολύ ταλαντούχο άτομο»

Το elenasdiary_blog εξασφάλισε μία σπάνια φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας με τους δύο πρωταγωνιστές να κάθονται αγκαλιά στο χιόνι.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share