Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η άγνωστη ζωή του Σάκη Ρουβά πριν τη μεγάλη επιτυχία

Την γνωρίζατε;

11 Ιανουαρίου 2022 13:06
Η άγνωστη ζωή του Σάκη Ρουβά πριν τη μεγάλη επιτυχία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο διάσημος τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο τραγούδι το 1991, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ως ποπ ερμηνευτής ενώ συνδύαζε τραγούδι, χορογραφία και σύνθεση του κομματιού. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για την άγνωστη ερωτική ζωής της Καίτη Φίνου.

Μάλιστα, πολύ γρήγορα απέκτησε μεγάλη διασημότητα και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

Έχει κερδίσει 15 βραβεία στα «Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν», 6 στα «Μουσικά Βραβεία Αρίων», 26 στα «Mad Video Music Awards», 1 στα «MTV Europe Music Awards» (Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία MTV) και 1 στα «Παγκόσμια Μουσικά Βραβεία» (World Music Awards). Έχει ανακηρυχθεί «Άντρας της χρονιάς», το περιοδικό Down Town τού έδωσε τον τίτλο «Καλύτερος διασκεδαστής της δεκαετίας», ενώ το Forbes (Φορμπς) τον κατέταξε στην 3η θέση με τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα.

 Η άγνωστη ζωή του Σάκη Ρουβά πριν τη μεγάλη επιτυχία

Ωστόσο, ποιος ήταν ο Σάκης Ρουβάς, πριν γίνει διάσημος;

Ο Σάκης Ρουβάς γεννήθηκε στο Μαντούκι Κέρκυρας από τους Κωνσταντίνο Ρουβά και Άννα-Μαρία Παναρέτου. Ο πατέρας του εργαζόταν ως οδηγός ασθενοφόρου και η μητέρα του στα Duty Free του αεροδρομίου της Κέρκυρας. Έχει δύο μικρότερους βιολογικούς αδερφούς, τον Βασίλη (γεν. 1975) και τον Τόλη (γεν. 1977), καθώς και έναν ετεροθαλή αδερφό από την πλευρά του πατέρα του, τον Νίκο (γεν. 1991).

Η οικογένεια ήταν φτωχή και ο Ρουβάς ξεκίνησε να φροντίζει τα αδέρφια του σε ηλικία 5 ετών. Από την ηλικία των τεσσάρων, έκανε μαθήματα μπαλέτου και πρόβαλλε μια αθλητική δραστηριότητα. Οι γονείς του ασχολούνταν με το θέατρο και τα θεατρικά δρώμενα και στην ηλικία των 10 πρωταγωνίστησε στην πρώτη του θεατρική παραγωγή (Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι). Σύντομα μετά από αυτό, ο Ρουβάς ανακάλυψε τη μουσική για την οποία έδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό όσο για τον αθλητισμό. Ξεκίνησε να μαθαίνει μόνος του κιθάρα, εμπνευσμένος από παγκόσμιους καλλιτέχνες όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ.

 Η άγνωστη ζωή του Σάκη Ρουβά πριν τη μεγάλη επιτυχία

Το 1984 οι γονείς του χώρισαν. Ο ίδιος με τον έναν αδερφό του μετακόμισαν στο χωριό των παππούδων του, τον Ποταμό, μετά τον δεύτερο γάμο του πατέρα τους. Ο νεαρός Ρουβάς έκανε διάφορες δουλειές για να στηρίξει την οικογένειά του, όπως βοηθός σε συνεργείο αυτοκινήτων, οικοδόμος και μπάρμαν. Από την προσχολική ηλικία παρουσίασε δυσκολίες στην ανάγνωση και τη γραφή. Λόγω του ότι εργαζόταν το πρωί, πήγε σε βραδινό σχολείο. Στο λύκειο ήταν συμμαθητής με τη μητέρα του, η οποία δεν το είχε προηγουμένως τελειώσει.

Ο Ρουβάς ήταν θαυμαστής του Ουκρανού επικοντιστή Σεργκέι Μπούμπκα και σε ηλικία 15 ετών εντάχθηκε στην ελληνική εθνική ομάδα στίβου. Συνέχισε τον αθλητισμό μέχρι την ηλικία των 18 ετών και πιστεύοντας ότι είχε μέλλον στη μουσική μπήκε σε φιλαρμονική της Κέρκυρας. Στην αποφοίτησή του τραγούδησε επιτυχίες του Έλβις Πρίσλεϋ και των Μπητλς (Beatles). Μόλις έγινε 18 ετών, έφυγε από την Κέρκυρα και πήγε στην Πάτρα.

Ο Ρουβάς ξεκίνησε να τραγουδάει σε τοπικά κλαμπ, συλλόγους και ξενοδοχεία μέχρι που τον ανακάλυψε τυχαία ο Ηλίας Ψινάκης στο κλαμπ «Εκάτη» και του πρότεινε να τον ακολουθήσει.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share