Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

"Έρχεται σε ελληνικά μέρη μεγάλος σεισμός": Ο μητροπολίτης Μόρφου δηλώνει "προφητολόγος" και προειδοποιεί

Σοκάρουν τα λόγια του!

29 Δεκεμβρίου 2021 09:52
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προφητεία: "Αποτέλεσμα μιας ουράνιας πληροφορίας ότι έρχεται μεγάλος σεισμός στα μέρη μας, τα ελληνικά και στη Μικρά Ασία που λέγεται Τουρκία και αύριο θα ξαναγίνει Ρωμιοσύνη και Μικρά Ασία και σε άλλες γειτονικές χώρες. Ήδη ξεκίνησαν πολλοί σεισμοί από τότε που αναμεταδώσαμε αυτό το πράγμα", δηλώνει κατηγορηματικά ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Προφητολόγος, όπως φιλόλογος…

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του "προφητολόγο". "Εγώ δεν είμαι προφήτης. Είμαι προφητολόγος, όπως ο φιλόλογος. Ο φιλόλογος δε γράφει ποιήματα, ασχολείται όμως με την ποίηση, με τα δοκίμια, τα πονήματα των συγγραφέων" εξηγεί.

"Για τον ίδιο λόγο ασχολούμαι και εγώ λόγω μιας ευθύνης που αισθάνθηκα τα τελευταία χρόνια μετά το 2012. Όλα αυτά που άκουσα από τους πατέρες και μητέρες που γνώρισα, όσο γίνεται να προετοιμαστεί ο λαός μας. Ο προφητικός λόγος που ανέπτυξα τα τελευταία χρόνια αποσκοπεί στη μετάνοια και όχι στο φόβο και τον πανικό. Πριν τη μετάνοια όμως προηγείται ο πανικός και ο φόβος", προσθέτει.

Συνεχίζοντας, ο μητροπολίτης τονίζει: "Εμείς ακούσαμε από κάποιους αγίους ότι έρχεται σε ελληνικά μέρη μεγάλος σεισμός. Πολύ μεγάλος. Ο άγιος Πορφύριος έλεγε ότι η προφητεία δίδεται στους ανθρώπους με την ελπίδα από το Άγιο Πνεύμα να μην πραγματοποιηθεί". Προφητεία δίδεται ως τρόπος μετάνοιας για να προετοιμαστούμε για την Αιώνια Ζωή, αφού δεν προετοιμαστήκαμε για το καλό. Αυτό είναι.

"Θέλουμε την αιώνια ζωή"

Με τη μετάνοια των λίγων θα έρθει μικρότερο το κακό. "Δε θα διαψευστούν οι προφήτες, αλλά εμείς να ενεργοποιήσουμε τη μετάνοιά μας. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι, κληρικοί και λαϊκοί. Δεν πρέπει να προσευχόμαστε για τα επόμενα 10 - 20 χρόνια, είναι λίγα. Θέλουμε την αιώνια ζωή".

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και δημοσιεύεται τις τελευταίες μέρες τόσο στο youtube όσο και στη σελίδα της Μητρόπολης Μόρφου. Εκτός από τα λόγια του μητροπολίτη Μόρφου, διαβάστε εδώ μια προφητεία του Αγίου Παϊσίου.

Δείτε την:

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share