Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σασμός: Άλλος άνθρωπος ο αστυνόμος Αντώνης - Δείτε πώς ήταν στα νιάτα του

Αγνώριστος!

29 Δεκεμβρίου 2021 08:19
Σασμός: Άλλος άνθρωπος ο αστυνόμος Αντώνης - Δείτε πώς ήταν στα νιάτα του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αστυνόμος Αντώνης έχει αποκτήσει φανατικό κοινό στη σειρά Σασμός και έχει εγείρει το ενδιαφέρον με την προσωπικότητά του.

Ο κατά κόσμον γνωστός ως Δημήτρης Ήμελλος κατάγεται από τη Νάξο και έχει σπουδές στη Νομική. Εκεί, εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και έπειτα στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη, απ’ όπου και αποφοίτησε.

αστυνόμος αντώνης σασμός

Το 2001 ήταν ο πρώτος νέος ηθοποιός που τιμήθηκε με το βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στη Φρεναπάτη του Τ. Κούσνερ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ενώ το 2005 τιμήθηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού «Αθηνόραμα» με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για την ερμηνεία του στο έργο του Μπουλγκάκοφ «Μολιέρος».

Ο ηθοποιός έχει παίξει σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, όπως το Delivery του Ν.Παναγιωτόπουλου το 2004. Με κοντό μαύρο μαλλί και εμφανώς πιο νέος δεν θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε τον αστυνόμο Αντώνη του Σασμού πριν 17 χρόνια!

σασμός αντώνης νιάτα

Η υποκριτική

Ο άνθρωπος που τον έκανε να ασχοληθεί σε βάθος με την τέχνη του θεάτρου ήταν ο Στάθης Λιβαθινός, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τη Ρωσία, έκανε ένα εντατικό σεμινάριο.

Ο ηθοποιός τότε εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και τη δεκαετία του ’90 φοίτησε στην Ακαδηµία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας.

Ο ίδιος είχε περιγράψει την τότε εμπειρία του από τη Ρωσία: «Το 1996 πήγα στη Ρωσία εν µέσω πολέµου µε την Τσετσενία και εξαιτίας της εµφάνισής µου ήµουν ο συνήθης ύποπτος Τσετσένος αυτονοµιστής. ∆εν υπήρχε µέρα να µη µε ξαπλώσουν πάνω σε ένα περιπολικό για έλεγχο µέχρι να τους εξηγήσω ότι είµαι φοιτητής και δεν κουβαλάω βόµβες».

Από το 2001 εως το 2007 υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού, με τον οποίο ο ηθοποιός συνεργάζεται στενά. Επίσης δίδαξε στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής καθώς και στις δραματικές σχολές Ίασμος και Δήλος.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share