Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σίγουρα ξέρεις το διάσημο χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Last Christmas"! Ποια ιστορία κρύβεται από πίσω;

Ενδιαφέρον

26 Δεκεμβρίου 2021 19:01
Σίγουρα ξέρεις το διάσημο χριστουγεννιάτικο τραγούδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Last Christmas, το αγγλικό ποπ ντουέτου Wham, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Χριστουγέννων. Ένα από αυτά τα τραγούδια που όσα χρόνια και αν περάσουν θα θες να ακούς ξανά και ξανά, γιατί ξέρει πως να σε βάζει στο γιορτινό mood. Είναι κάτι σαν παράδοση.

Γνωρίζεις όμως ποια είναι η ιστορία αυτού του διάσημου και αγαπημένου τραγουδιού; Με την ευκαιρία μάθε εδώ τον λόγο που γιορτάζουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου στις 25 Δεκεμβρίου.

Στις καρδιές του κόσμου από το 1984

Το τραγούδι κυκλοφόρησε από την Epic Records το Δεκέμβριο του 1984, σε διπλό A-side με το "Everything She Wants". Γράφτηκε και παράχθηκε από τον Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος ήταν 21 ετών τότε. Έπαιζε επίσης κάθε όργανο σε αυτό, χωρίς να επιτρέπεται να παρέμβει ούτε ο Andrew Ridgely.

Το στούντιο ήταν διακοσμημένο για να τον κάνει να νιώθει το χριστουγεννιάτικο κλίμα και ήταν μια επίπονη προσπάθεια, θυμάται ο ηχολήπτης Chris Porter, δεδομένου ότι ο George δεν μπορούσε να παίξει τα περισσότερα όργανα. Στόχος του ήταν να κάνει τα φωνητικά το πιο σημαντικό μέρος του τραγουδιού, διατηρώντας τη μελωδία να τρέχει πίσω τους απλή.

Το τραγούδι έφτασε το νούμερο ένα στη Δανία, τη Σλοβενία και τη Σουηδία και το νούμερο δύο σε επτά χώρες, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, οι Wham! δώρισαν όλα τα δικαιώματα για το λιμό της Αιθιοπίας.

Η ιδέα γεννήθηκε...

Το τραγούδι έχει πραγματικά πολύ μικρή σχέση με τα Χριστούγεννα! Αφορά κυρίως μια αποτυχημένη σχέση, και το να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τον σύντροφο ένα χρόνο αργότερα.

Μόνο η φάση "Last Christmas", αναφέρεται στην εορταστική περίοδο.

Μάλιστα, ο Andrew αργότερα αποκάλυψε ότι το τραγούδι προέκυψε όταν επισκέπτονταν τους γονείς του George:

«Είχαμε μια μπουκιά να φάμε και καθόμασταν μαζί χαλαρώνοντας με την τηλεόραση ανοιχτή στο βάθος όταν, σχεδόν απαρατήρητος, ο Τζορτζ εξαφανίστηκε στον επάνω όροφο για περίπου μια ώρα. Όταν επέστρεψε κάτω, ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του, ήταν σαν να είχε ανακαλύψει χρυσό που, κατά μία έννοια, είχε.

«Πήγαμε στο παλιό του δωμάτιο, στο δωμάτιο στο οποίο είχαμε περάσει ώρες ως παιδιά ηχογραφώντας παστίχια ραδιοφωνικών εκπομπών και κουδουνίσματα, στο δωμάτιο όπου κρατούσε ένα πληκτρολόγιο και κάτι στο οποίο ηχογραφούσε τις σπίθες της έμπνευσής του, και μου έπαιξε την εισαγωγή. και η σαγηνευτική, θλιβερή μελωδία του ρεφρέν στο «Last Christmas». Ήταν μια στιγμή απορίας.

"Ο Τζορτζ είχε παίξει μουσική αλχημεία, αποστάζοντας την ουσία των Χριστουγέννων σε μουσική. Η προσθήκη ενός στίχου που έλεγε την ιστορία της προδομένης αγάπης ήταν ένα αριστούργημα και, όπως έκανε τόσο συχνά, άγγιξε καρδιές."

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share