Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Ήξερες ότι ο Αϊνστάιν ήταν φανατικός χορτοφάγος τα τελευταία χρόνια της ζωή του; - Γιατί ακολούθησε αυτή τη διατροφή

Όλες οι πληροφορίες

9 Δεκεμβρίου 2021 13:33
Ήξερες ότι ο Αϊνστάιν ήταν φανατικός χορτοφάγος τα τελευταία χρόνια της ζωή του; - Γιατί ακολούθησε αυτή τη διατροφή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Γερμανός φυσικός εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις υπηρεσίες του στον κόσμο της φυσικής, είναι αδιαμφησβήτητα μία από τις μεγαλύτερες διάνοιες που πέρασαν από τον κόσμο.

Γνώριζες όμως για τις διατροφικές του συνήθειες;

Ο Αϊνστάιν, κάποια στιγμή ξεκίνησε να ακολουθεί φανατικά την χορτοφαγική διατροφή.

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος σχετικά με τη χορτοφαγία: «Τίποτα δεν μπορεί να κάνει τόσο καλό στην υγεία και να αυξήσει τις πιθανότητες της επιβίωσης του είδους μας στη γη, όσο η μετατροπή της διατροφής μας σε χορτοφαγική».

Ωστόσο, μην σκεφτείτε ότι η χορτοφαγία ήταν αυτή που του ευεργέτησε το μυαλό, καθώς έγινε χορτοφάγος τα τελευταία 2 χρόνια της ζωής του.

Ήξερες ότι ο Αινστάιν ήταν φανατικός χορτοφάγος τα τελευταία χρόνια της ζωή του;

Τι τον οδήγησε στην απόφαση να γίνει χορτοφάγος

Αρχικά, εκτός του ότι πίστευε, βάσει και τον λεγόμενών του, ότι αυτή είναι η καλύτερη και πιο έξυπνη επιλογή για την υγεία μας αλλά και για την πορεία του είδους μας, αναγκάστηκε να αλλάξει τη διατροφή του για λόγους υγείας.

Έπασχε από χρόνια πεπτική δυσφορία και, μεταξύ των διάφορων προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, εμφάνισε στομαχικά έλκη, προβλήματα στο ήπαρ, αλλά και ίκτερο.

Έτσι, ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ακολουθήσει, αρχικά, μια διατροφή που περιείχε κρέας και απλούς υδατάνθρακες.

Δήλωνε συχνά ότι θα ήθελε να γινόταν χορτοφάγος, όμως δεν μπορούσε να συμμορφωθεί με αυτό το διαιτολόγιο και συνέχεια υπέκυπτε στον πειρασμό του κρέατος.

Όταν όμως διήνυε την έβδομη δεκαετία της ζωής του, άλλα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τον ανάγκασαν να ακολουθήσει μια χορτοφαγική διατροφή. Συμβουλή των ίδιων των γιατρών του.

Ένα χρόνο πριν πεθάνει, έγραψε χαρακτηριστικά: «Επιβιώνω χωρίς να τρώω λιπαρά, κρέας, ψάρια, όμως αυτό με κάνει να νιώθω πολύ καλά».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share