Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Ελένη Καλλία: Θυμάστε την Αγγελική Σερέτη από τους S1ngles; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα

Δεν έχει αλλάξει και πάρα πολύ

7 Δεκεμβρίου 2021 08:56
Ελένη Καλλία: Θυμάστε την Αγγελική Σερέτη από τους S1ngles; Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ελένη Καλλία έγινε ευρέως γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά του Mega, S1ngles στο ρόλο της Αγγελικής Σερέτη.

Εκεί υποδυόταν την «πεθερά» της Μαρίας Σολωμού, που της έκανε τη ζωή αφόρητη.

Αγγελική σερέτη

Η Ελένη Καλλία εκτός από ηθοποιός είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Πέλου Κατσέλη και μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Κατάγεται από την Χαλκίδα και είναι ανιψιά του Κωνσταντίνου Καλλία, πρώην υπουργού Εύβοιας. Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο και στην τηλεόραση από το 1972. Eχει εκδώσει τα βιβλία “Θέλω να μάθω περισσότερα για σας” (Εκδόσεις Παπαζήση), “Η ζωή ενός θεάτρου είναι σαν παραμύθι” (Εκδ. ΑΜΜΟΣ), “Τα φωτισμένα παράθυρα διηγούνται ιστορίες” (Εκδ. Καστανιώτη), “Οι Δέκα Λέξεις που θεμελίωσαν τον Δυτικό Πολιτισμό” (Εκδ. Παπαζήση), “Η Ρητορική Τέχνη στην καθημερινή ζωή ή οι αγαπημένοι της Πολύμνιας” (Εκδ. Παπαζήση).

Ελένη Καλλία Αγγελική σερέτη σήμερα

Στο Θέατρο Έπαιξε πρώτος ρόλους πλάι στο Μάνο Κατράκη, τον Πέτρο Φυσσούν, την Άννα Συνοδινού, την Έλσα Βεργή, το Μίμη Φωτόπουλο, το Νίκο Χατζίσκο σε έργα Λόρκα, Γκόρκυ, Πρίσλεϋ, Ράττιγκαν, Νόελ Κάουαρντ, Ρόμπερτ Πάτρικ.

Από το 1995 έως το 2014 δίδαξε δραματολογία και υποκριτική στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας. Το 1997 ίδρυσε τη Σχολή Τέχνης και Τεχνικής του Προφορικού Λόγου στο Δήμο Χαλκιδέων. Έκτοτε διδάσκει τη ρητορική τέχνη (αποτελεσματικός λόγος στην καθημερινή ζωή) σε σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και γράφει βιβλία.

Σερέτη καλλία s1ngles

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share