Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θυμάστε την Μπέμπα από το «Άκρως Οικογενειακόν»; Θα τρελαθείτε με το πώς είναι στα 81 της χρόνια

Φινετσάτη και ακμαιότατη!

6 Δεκεμβρίου 2021 14:16
Θυμάστε την Μπέμπα από το «Άκρως Οικογενειακόν»; Θα τρελαθείτε με το πώς είναι στα 81 της χρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θυμάστε την Μπέμπα από το «Άκρως Οικογενειακόν», μητέρα του Θεοτοκάτου που... υποτιμούσε πολλές φορές τη Μαργαρίτα; Η ηθοποιός που την υποδυόταν εντυπωσιάζει σήμερα με την εμφάνισή της, καθώς παραμένει ακμαιότατη στα 81 της χρόνια.

Η Μπέμπα Χουρμουζιάδου-Θεοτοκάτου είναι μητέρα του Αλέξανδρου και παθιασμένη χαρτοπαίχτρα. Μαζί με την αδερφή της, Τζούλια, μαλώνουν για διάφορα θέματα και ανακατεύονται συχνά στη ζωή της οικογένειας Θεοτοκάτου. Θεωρεί πως ο Αλέξανδρος μοιάζει τόσο χαρακτηριστικά όσο και στην επιτυχία του ως δικηγόρος, στον αποθανόντος πατέρα του.

Το πραγματικό της όνομα δεν είναι Μπέμπα, αλλά δεν έχει αναφερθεί ποτέ, επειδή όπως έχει πει κατά καιρούς σε κάποια επεισόδια, αν κάποιος αναφέρει το όνομα ή την ηλικία της, δεν θα του ξαναμιλήσει ποτέ.

Η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης και τώρα πια πραγματοποιεί σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Η ηθοποιός παραμένει μία φινετσάτη κυρία, αφού ο χρόνος φαίνεται πως είναι πολύ καλός της φίλος, τη στιγμή που έτερος χαρακτήρας της σειράς παίζει τώρα σε μεγάλη παραγωγή.

Αντιγόνη Γλυκοφρύδη σήμερα

Αντιγόνη Γλυκοφρύδη στα 81 της

Η πορεία της, η γνωριμία από τα 8 με τον άνδρα της και ο θάνατος που τη συγκλόνισε

Η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου 1940. Ο ρόλος της «Μπέμπας» στη σειρά «Άκρως Οικογενειακόν» αγαπήθηκε πολύ από τους τηλεθεατές. Η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη υποδύθηκε τη μητέρα του Γιάννη Μπέζου, η οποία δε συμπαθούσε τη νύφη της «Μαργαρίτα» που ενσάρκωνε η Ναταλία Τσαλίκη.

Η ηθοποιός υπήρξε παντρεμένη (μέχρι το θάνατό του) με τον Αρχιπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Εμμανουήλ Μαντούβαλο (1937-2011), με τον οποίο ήταν φίλη από τα 15 χρόνια της.

Μαζί απέκτησαν ένα γιο τον Ηλία Μαντούβαλο και μία κόρη την Τίνη Μαντούβαλου καθώς και δύο εγγονές από την κόρη τους.

«Τον άντρα μου τον γνώρισα όταν ήμουν οχτώ ετών και εκείνος τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος», είχε δηλώσει το 2012 η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη. Πηγαίνοντας σε μια γιορτή του σχολείου ήταν κι εκείνος καθώς η αδελφή του. Μάλιστα θυμάται ακόμα τι φορούσε εκείνο το μικρό τότε αγοράκι. Στη γειτονιά εκείνος έμενε πιο πάνω από το σπίτι της ηθοποιού. Από τα 15 τους έκαναν παρέα. Ένα βράδυ την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε να τα φτιάξουνε και από τότε μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος ήταν μαζί.

Η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη εξομολογήθηκε πριν λίγα χρόνια ότι από την παιδική της ηλικία είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες. Σε θεατρική παράσταση στο λύκειο υποδύθηκε τον Διονύσιο Σολωμό και μάλιστα πήγαν με το σχολείο και στη γενέτειρα του σπουδαίου ποιητή στην Ζάκυνθο.

Μάλιστα στην τελευταία τάξη θα έμενε μετεξεταστέα στα μαθηματικά και η φιλόλογός της που είχε διακρίνει το ταλέντο της είπε στο μαθηματικό να της βάλει ένα βαθμό να περάσει γιατί εκείνη δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτά αλλά θα γίνει ηθοποιός. Εκείνο το καλοκαίρι η ηθοποιός συνάντησε τυχαία στο δρόμο μια συμμαθήτριά της που πήγαινε να δώσει εξετάσεις σε δραματική σχολή. Εκείνη την εποχή ο μπαμπάς της είχε κανονίσει να την στείλει για Οικονομικές σπουδές στο εξωτερικό. Ενώ όλα ήταν έτοιμα για να φύγει, εκείνη έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό και πέρασε. Έτσι ασχολήθηκε με την ηθοποιία.

Η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου εργάστηκε περισσότερα από 20 χρόνια.

Το 1961, συμμετείχε στο θεατρικό έργο Παπαφλέσσας του Σπύρου Μελά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Επίσης, στο ίδιο θέατρο έλαβε μέρος στις παραστάσεις Κυρία με τα Άσπρα Γάντια, Προξενήτρα, Φλωρεντινή Τραγωδία, Σαλώμη και Τζον Γαβριήλ Μπόργκμαν.

Έπειτα, το 1963 και με το θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη έπαιξε τα έργα του Δημήτρη Ψαθά Χαρτοπαίχτρα και Εμπρός να Γδυθούμε. Από το 1965 έως και το 1986 υπήρξε βασικό μέλος του Εθνικού Θεάτρου, όπου συμμετείχε σε έργα αρχαίου δράματος, κλασικά και σύγχρονα έργα, όπως Τρωάδες, Φοίνισσαι, Εκάβη, Η Τρελή του Σαγιό, Ικέτιδες, Μάκβεθ, Μήδεια, Ο Βυσσινόκηπος, Βάκχαι, Αντιγόνη, Η Τρικυμία, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Ορέστεια, Ιππόλυτος, Οθέλος, Προμηθεύς Δεσμώτης, Αγριόπαπια και άλλα.Συμμετείχε σε πολλές περιοδείες σε όλο τον κόσμο με το Εθνικό Θέατρο σε Κίνα, Ιαπωνία, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία και άλλα.

Την περίοδο 1987 έως 1988 συμμετείχε στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στα έργα Θεϊκά Λόγια και Αστέρια στον Πρωινό Ουρανό. Το 1990 συμμετείχε στο Θέατρο Πορεία, το 1991 μέχρι το 1993 στο Θέατρο Κάππα και έπαιξε στο Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, το 1995 μέχρι το 1996 στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» στο έργο Ο Επιθεωρητής. Επιπλέον, συμμετείχε και στα θέατρα Λαμπέτη, Βεάκη, Ηλύσια, Νέο Ριάλτο, Βρετάνια, Βεάκη και άλλα. Στην τηλεόραση, έγινε γνωστή μέσα από τους ρόλους της στα Η Μαύρη Χρυσαλίδα, Βίος Ανθόσπαρτος, Άκρως Οικογενειακόν, Αμαρτίες Γονέων, Μαρία η Άσχημη, Η Πολυκατοικία και άλλα.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία Μπίζνες στα Βαλκάνια.

«Είμαι μια ηθοποιός όπως πάρα πολλοί ηθοποιοί, δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο. Δεν ήμουν στη χωρία των ηθοποιών που έκαναν δικό τους θέατρο, επιτυχία στο σινεμά… Ζω από αυτό το επάγγελμα. Δεν έκανα πράγματα μιζέριας δεν μπορώ την μιζέρια, αλλά ούτε την τρέλα. Δεν έκανα πολυτέλειες. Είχα την ζωή που ήθελα» είχε τονίσει η ηθοποιός σε συνέντευξή της σε εβδομαδιαίο περιοδικό και είχε συνεχίσει αναφορικά με τις συντάξεις: «Ο ηθοποιός παίρνει την σύνταξη για λόγους επιβίωσης, γιατί την έχει πληρώσει. Ουσιαστικά όμως δεν παίρνει «σύνταξη». Αλίμονο γιατί τότε δεν θα υπήρχαν ηθοποιοί για να παίξουν τους ρόλους των παππούδων», είχε πει το 2012 η Αντιγόνη Γλυκοφρίδη.

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το 2017 σε ηλικία 82 χρονών σκορπίζοντας θλίψη σε όσους την γνώριζαν και την αγαπούσαν. Συντετριμμένη είχε φτάσει στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών η ηθοποιός Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, η οποία διατηρούσε φιλικές σχέσης με την αείμνηστη Σοφία Ολυμπίου, με την οποία, μάλιστα, είχε συνεργαστεί στην αγαπημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Άκρως Οικογενειακόν».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share