Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η μεγάλη μάχη του Σπύρου Παπαδόπουλου με τον καρκίνο!

Τραγικές ώρες!

29 Νοεμβρίου 2021 10:56
Η μεγάλη μάχη του Σπύρου Παπαδόπουλου με τον καρκίνο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας από τους αγαπημένους Έλληνας παρουσιαστές - ηθοποιούς είναι σίγουρα ο Σπύρος Παπαδόπουλος!

Ο παρουσιαστής του "Στην υγειά μας ρε παιδιά", στο πρόσφατο παρελθόν είχε δώσει μεγάλη με τον καρκίνο από την οποία και βγήκε νικητής! Γι' αυτό τον λόγο μάλιστα πίνει πάντα καφέ στα γυρίσματα της εκπομπής αντί για κρασί!

Η μεγάλη μάχη του Σπύρου Παπαδόπουλου με τον καρκίνο!

Ανατρεπτικά δυναμικός ο Σπύρος Παπαδόπουλος, είχε εμφανιστεί στην εκπομπή Το Πρωινό και μίλησε μεταξύ άλλων για τον καρκίνο στο νεφρό με τον οποίο είχε διαγνωστεί παλιότερα, τονίζοντας ότι από εκείνη τη στιγμή δεν είχε αλλάξει απολύτως τίποτα ούτε στο μυαλό του ούτε στον τρόπο ζωής του. Είναι θέμα χαρακτήρα. Έτσι είμαι εγώ. Έχω κάποιες περίεργες αντιλήψεις για τη ζωή και όταν είναι κάτι να γίνει θα γίνει.

Το σωστό είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος, γιατί εγώ δεν είμαι πολιτισμένος άνθρωπος, να προβλέπει, να κάνει προληπτική ιατρική…Εγώ δεν ήμουν τόσο, απλώς έχω πολύ καλούς φίλους γιατρούς που ήταν δίπλα μου και έτσι το προλάβαμε αλλά νομίζω ότι όταν είναι να γίνει κάτι, που λένε γραφτό, θα γίνει, οπότε μέχρι να γίνει αυτό είπαμε εγώ τη δουλειά μου και αυτός τη δική του!

Η μεγάλη μάχη του Σπύρου Παπαδόπουλου με τον καρκίνο!

"Δεν θα βρεις άνθρωπο να έχει δει..." Σοκάρουν τα λόγια του Σπύρου Παπαδόπουλου!

Σοκάρουν τα λόγια του Σπύρου Παπαδόπουλου για τα παιδικά του χρόνια και το πως ζούσε τότε! "Δεν θα βρεις άνθρωπο να έχει δει..." τι αποκάλυψε ο ίδιος; Ο Σπύρος Παπαδόπουλος τα τελευταία χρόνια μπαίνει σε κάθε ελληνικό σπίτι μέσα από την επιτυχημένη εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά». Το ραντεβού έχει αλλάξει και μαζί του και η συνήθεια των τηλεθεατών που πλέον πρέπει να συντονίζονται το βράδυ της Παρασκευής με την αγαπημένη τους εκπομπή.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην κοκκινιά και έζησε εκεί μέχρι τα 14-15 που μετακόμισε στην Καλλιθέα.
Όπως έχει πει για την πρώτη του γειτονιά: « Στην γειτονιά μας Παναθηναϊκός δεν υπήρχε. Ήταν όλοι Ολυμπιακοί και κομουνιστές εκτός από μερικούς Αεκτζήδες κι έναν ακροδεξιό που είχε ένα μπακάλικο.» Θάνατος Τάκη Σπυριδάκη: Η συγκλονιστική αποκάλυψη που είχε κάνει για τον Σπύρο Παπαδόπουλο!

Ο πατέρας του ήταν εργάτης και η μητέρα του νοικοκυρά. Τα χρόνια ήταν δύσκολα, η γειτονιά φτωχή και ο πατέρας του ως αριστερός είχε μπλεξίματα.

Η μεγάλη μάχη του Σπύρου Παπαδόπουλου με τον καρκίνο!

Όπως θυμάται : «Ερχόντουσαν εκεί… Μέχρι και τη σκάφη της μάνας μου είχαν αδειάσει για να βρούνε δεν ξέρω κι εγώ τι. Ήταν δύσκολα τα χρόνια και λίγο φοβόντουσαν οι γονείς για εμάς. Μην απομακρύνεσαι, μην κάνεις, μην πολυκυκλοφορείς…»

Ο Σπύρος ως παιδί δεν διάβαζε πολύ αλλά… τα «έπαιρνε» τα γράμματα οπότε ήταν καλός μαθητής. Βέβαια δεν ήταν καθόλου φρόνιμος.

Τα βιβλία άργησαν να μπουν στη ζωή του. Το πρώτο του εξωσχολικό βιβλίο το είχε φέρει ένας θείος του όταν ήταν 12-13 χρονών. Βέβαια ότι βιβλίο δεν είχε διαβάσει μέχρι τα 16 το διάβασε μετά αφού με τη μετακόμισή τους στην Καλλιθέα έκανε έναν φίλο που είχε μία αξιόλογη βιβλιοθήκη. Τότε ήρθε σε επαφή με τους κλασικούς.

Όπως έχει εξιστορήσει σε παλιότερη συνέντευξή του: «Στα πρώτα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου, το ραδιόφωνο δεν υπήρχε. Αργότερα, κάθε Κυριακή μαζευόμαστε στην αυλή ενός τύπου που είχε συσκευή για να ακούσουμε μπάλα. Στο δικό μας σπίτι άργησε πολύ να μπει το ραδιόφωνο αλλά ακούγαμε απ’ τους γείτονες. Μεγάλωσα με το ραδιόφωνο και κόλλησα μαζί του. Τηλεόραση δεν άνοιξα ποτέ, ούτε τώρα. Δεν θα βρεις άνθρωπο να έχει δει λιγότερη τηλεόραση. Ακόμη είμαι με το ραδιοφωνάκι, όπου πάω, όπου κινούμαι… Το ελληνικό τραγούδι λοιπόν, μέχρι και τη δεκαετία ’90, το έχω… Μετά κάπου χαθήκαμε… Αρχίσαμε να μην κολλάμε πολύ.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share