Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι απέγινε ο μαθητής που μούτζωσε τους επισήμους στην παρέλαση;

Πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος

5 Νοεμβρίου 2021 08:05
Τι απέγινε ο μαθητής που μούτζωσε τους επισήμους στην παρέλαση;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αξέχαστη έχει μείνει για πολλούς η φωτογραφία του νεαρού μαθητή, ο οποίος μούτζωσε του επισήμους προσκεκλημένους της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα, το 2011.

Εκείνη η μούντζα μάλιστα έμελλε τότε να τον κάνει ήρωα του κινήματος των «Αγανακτισμένων», αφού σύμφωνα με εκείνους, η κίνησή του αυτή εξέφραζε την οργή τους προς το πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εποχής, ενώ η παρέλαση εξελισσόταν σε ήρεμους γενικά τόνους ένας μαθητής, ο Αχιλλέας Μιχαλές, φτάνοντας στους επισήμους, έστρεψε την ανοιχτή παλάμη του απέναντί τους και τους… μούντζωσε.

Θυμηθείτε την εν λόγω κίνηση του 16χρονου το 2011:

Η εν λόγω ενέργειά του αμέσως πυροδότησε χειροκροτήματα από τους παριστάμενους πολίτες, από εκείνους που αργότερα θα διακόψουν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και θα εξαπολύσουν ύβρεις εναντίον του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ενώ την ενέργεια του μιμήθηκαν μερικοί ακόμη μαθητές.

Ο νεαρός μαθητής έγινε σύμβολο τότε των αγανακτισμένων, με μερίδα των ΜΜΕ τότε να πλέκουν το εγκώμιό του για τη στάση του αυτή.

Πού βρίσκεται όμως σήμερα ο Αχιλλέας Μιχαλές;

Δέκα χρόνια μετά, ο τότε 16χρονος -σήμερα 26 ετών-, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ηλία Κανέλλη στην εφημερίδα «Τα Νέα» που ανακάλυψε την ιστορία του, αφού τελείωσε το 2ο Λύκειο Λάρισας, πήγε στο στρατό και εκεί απέκτησε μια δεξιότητα που του χρησίμευσε στη ζωή: έμαθε να κουρεύει.

Οι αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, αποκαλύπτουν τον σημερινό πνευματικό του κόσμο. Ο νεαρός αγανακτισμένος, έγινε ένας κανονικός αντιεμβολιαστής.

«Ο κόσμος γι’ αυτόν εξηγείται μόνο με θεωρίες συνωμοσίας. Θαυμάζει έναν ομοφοβικό ο οποίος ‘ξεμπροστιάζει τη νέα τάξη που προωθεί το ‘τρίτο φύλο’, ενθουσιάζεται με τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντιδρά στις ειδήσεις για τους πρόσφυγες, λέγοντας ότι είναι μεθόδευση του Σόρος για να μας αφελληνίσουν, είναι πεπεισμένος ότι θα μας εμφυτεύσουν τσιπάκι για να μας ελέγξουν» σχολιάζει ο Ηλίας Κανέλλης.

Όταν εκδηλώνεται η πανδημία του κορωνοϊου, είναι πεπεισμένος ότι ξεκίνησε η επιχείρηση ελέγχου μας από τους ισχυρούς της γης με το τσιπάκι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Τον Δεκέμβριο του 2020, αρχίζει και ανεβάζει βιντεάκια της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου κατά των μεταναστών και προσφύγων και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Και ο Ηλίας Κανέλλης σχολιάζει: «Από την Αγανάκτηση στους αντιεμβολιαστές, άξιο παιδί ενός σχολείου που αδυνατεί ότι να ανοίξει ορίζοντες αλλά να μεταδώσει βασικές γνώσεις, ο νεαρός έχει διαγράψει μια συνεπή πορεία. Φοβικός απέναντι στον διαφορετικό, συνωμοσιολόγος απέναντι στο σύστημα και τα ΜΜΕ. Έτοιμος δηλαδή να πέσει στα χέρια του επόμενου λαϊκιστικού κύματος».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share