Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θυμάστε τον αστυνόμο Βούρβαχη από τη «Λάμψη»; Δε θα τον αναγνωρίζετε σήμερα

Οι περιπτώσεις που έφτασε ένα «βήμα» από το θάνατο

30 Οκτωβρίου 2021 12:58
Θυμάστε τον αστυνόμο Βούρβαχη από τη «Λάμψη»; Δε θα τον αναγνωρίζετε σήμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θυμάστε τον αστυνόμο Βούρβαχη, που ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της «Λάμψης»; Το άλλοτε «δεξί χέρι» του Νίκου Φώσκολου είναι σήμερα διαφορετικός, καθώς τα χρόνια έχουν περάσει, κάτι που δεν ισχύει και τόσο στην περίπτωση του Γιάγκου Δράκου.

Ο Γιώργος Βουτσίνος έχει περάσει μια σπουδαία καριέρα ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, όντας σήμερα στα 73 του χρόνια, με θητεία σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, αν και φυσικά έγινε πιο γνωστός στις σειρές του ιστορικού παραγωγού και σκηνοθέτη.

Ο ίδιος έχει, μάλιστα, να εμφανιστεί από τότε, αλλά σε μια αποκλειστική του συνέντευξη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πραγματοποίησε μια εξομολόγηση ζωής, για την πορεία του στην υποκριτική και όχι μόνο.

Πέμπτη 09.01.2020

Ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος σε μία σπάνια συνέντευξη μοιράζεται μαζί μας τις αλήθειες του άρρηκτου δεσμού του με τον Νίκο Φώσκολο και μας "ταξιδεύει" σε αναμνήσεις και στιγμιότυπα μιας πλούσιας θεατρικής και τηλεοπτικής πορείας. Ο πρώτος ρόλος του στον "Αγνωστο Πόλεμο", που ήταν ... "πλάτη"! Η αριστοκρατική γιαγιά που τον ... προπηλάκισε με το μπαστούνι της γιατί υποδυόταν τον Γερμανό! Η άγνωστη ιστορία πίσω από το τέλος της επιτυχημένης σειράς. Οι ομηρικοί καβγάδες, τα ραντεβού για ψάρεμα και η συγκινητική εξομολόγηση: "Δεν του το είπα ποτέ, όμως χρωστάω τα πάντα στον Νίκο Φώσκολο".

Posted by Αλήθειες με τη Ζήνα on Thursday, January 9, 2020

Η προσωπική τραγωδία και η σπάνια ασθένεια

Ο ηθοποιός, ο οποίος επί χρόνια έμπαινε στα σπίτια εκατομμυρίων Ελλήνων μέσα από τα σίριαλ που έγραψαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, έζησε πρόσφατα τη δική του κόλαση, χωρίς να το πάρει κανείς είδηση! Ούτε καν κάποιοι από τους συμπρωταγωνιστές του! Ο θρυλικός αστυνόμος Βούρβαχης της «Λάμψης», ο ατρόμητος αστυνομικός της μικρής οθόνης, που τα έβαζε με θεούς και δαίμονες, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», φλέρταρε με τον θάνατο! Ενα σπάνιο παράσιτο ήταν η αιτία να νοσηλευτεί ο ηθοποιός δύο ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο, σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με αποτέλεσμα ο ίδιος να φοβηθεί ακόμα και για τη ζωή του.

«Προσβλήθηκα από έναν ιό με την ονομασία λεϊσμανίαση. Οι δύο αυτοί μήνες ήταν για μένα μια κόλαση. Ολο το ιατρικό προσωπικό του Σισμανογλείου είχε πέσει πάνω μου για να βρει τι ήταν αυτό που είχε κάνει εισβολή στο σώμα μου και κανείς δεν μπορούσε να βρει τι στ’ αλήθεια είχε συμβεί. Όταν βρήκαν το παράσιτο, είχα ήδη χάσει 17 κιλά» λέει αποκλειστικά στην «Espresso» ο… Γερμανός ταγματάρχης Βίντερμαν, τον οποίο υποδυόταν στη θρυλική σειρά του Νίκου Φώσκολου «Άγνωστος πόλεμος».

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που ήταν ο παλιότερος συνεργάτης του μεγάλου σκηνοθέτη για περισσότερα από 40 χρόνια, ευτύχησε να ερμηνεύσει τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους στις τηλεοπτικές σειρές του που άφησαν εποχή, όπως «Εν τούτω νίκα», «Πορφύρα και αίμα» και «Η Λάμψη»!

Η εμπιστοσύνη του Νίκου Φώσκολου στο πρόσωπό του ήταν τέτοια, που του έδωσε ακόμα και τη σκηνοθεσία επί πολλά χρόνια της σειράς «Καλημέρα ζωή», την οποία είχε αναλάβει μαζί με τη σύζυγό του Βάντα Καρακατσάνη. Αν και ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σε όλους τους ρόλους υποδυόταν τους σκληροτράχηλους ήρωες του Νίκου Φώσκολου, δεν διστάζει να παραδεχτεί στην «Espresso» ότι όσα πέρασε στο νοσοκομείο τον τσάκισαν.

«Όταν γύρισα στο σπίτι, ήμουν ένα κόκαλο, το οποίο σερνόταν εδώ κι εκεί. Δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Η σύζυγός μου Βάντα είχε τα δικά της πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας με τους σπονδύλους της και δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Και έτσι για μένα ήταν πολύ σκληρά τα πράγματα. Φοβήθηκα πραγματικά για τη ζωή μου, ότι δεν θα τα καταφέρω» εξομολογείται και η φωνή του λυγίζει. Κι ενώ ο ηθοποιός μάς αποκαλύπτει τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, η σύζυγός του εξακολουθεί να είναι ταραγμένη έπειτα από όσα τράβηξε ο λατρεμένος άντρας της.

«Το παράσιτο από το οποίο είχε προσβληθεί ο Γιώργος είναι πολύ σπάνιο για τον ανθρώπινο οργανισμό» λέει η ίδια στην «Espresso». «Είναι το αντίστοιχο Καλαζάρ, που μπαίνει στο σώμα των σκυλιών. Από το τσίμπημα μιας σκνίπας συμβαίνει και μπορεί να πεθάνεις. Και ο Γιώργος θα μπορούσε να ήταν νεκρός αν δεν το έβρισκαν εγκαίρως» λέει εμφανώς συγκινημένη.

Ο σπουδαίος ηθοποιός ύστερα από όσα τράβηξε δεν μπορεί να ξεχάσει τους γιατρούς του Σισμανογλείου, που μπόρεσαν να σώσουν τη ζωή του στο «παρά πέντε» και μέσα από την «Espresso» εκφράζει και δημοσίως την ευγνωμοσύνη του επειδή του έσωσαν τη ζωή.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share