Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021

«Θα τον σκοτώσω και θα την παντρευτώ...» - Αποκάλυψη για Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Αυτός ήταν ο άγνωστος έρωτας για την ηθοποιό

26 Οκτωβρίου 2021 08:07
«Θα τον σκοτώσω και θα την παντρευτώ...» - Αποκάλυψη για Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποκαλύφθηκε δημόσια ο άγνωστος έρωτας για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που αφορούσε και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, με γνωστό Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη να αναφέρει πως ήθελε να την παντρευτεί, αλλά υπήρχαν ορισμένα «εμπόδια» που θα μπορούσαν να ξεπεραστούν με... έναν φόνο.

Ένα από αυτά, φυσικά, ήταν και το γεγονός ότι, όταν η ίδια μεσουρανούσε, εκείνος ήταν... μικρός ακόμη, αλλά φυσικά χωρούσε στα όνειρά του, όπως συνέβαινε για πολλούς άνδρες, ενώ γνωστή έγινε και η πρώην του Παπαμιχαήλ.

Νομίζω ότι όλοι μας θέλουμε να είμαστε μια Αλίκη Βουγιουκλάκη», είχε πει για την Αλίκη Βουγιουκλάκη ο Δημήτρης Λιγνάδης, σε συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή «Τι λέει;» πολύ πριν μπει στην φυλακή!

«Θα τον σκοτώσω και θα την παντρευτώ...» - Αποκάλυψη για Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ

«Η Αλίκη ήταν ένα φαινόμενο! Ήταν ένας μύθος κατ’ αξίαν και όχι παρ’ αξίαν, δηλαδή τον άξιζε αυτόν τον μύθο, τον έχτισε με πάρα πολλή δουλειά. Νομίζω ότι όλοι μας θέλουμε να είμαστε μια Αλίκη Βουγιουκλάκη. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν μικρός ήθελα, το θεωρούσα αυτονόητο και πολύ εύκολο να γίνει, να την παντρευτώ.

Το θυμάμαι, πρέπει να ήμουν πέντε, έξι ετών. Κι έλεγα ότι θα παντρευτώ την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μου έλεγαν και μου έκαναν πλάκα οι δικοί μου ότι “είναι παντρεμένη με τον Παπαμιχαήλ” κι έλεγα ότι “θα τον σκοτώσω και θα την παντρευτώ, είναι τόσο απλό”», είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η ταινία που δεν ήθελε να προβληθεί

Χαμός είχε επικρατήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία μεταξύ των σπουδαίων ταινιών της, είχε και μια... ακατάλληλη, την οποία έτρεμε και δεν ήθελε την προβολή της για συγκεριμένο λόγο.

Το 1966, ο Γιώργος Τζαβέλλας έγραψε τον «Αστερισμό της Παρθένου». Κοινωνικό δράμα, που έθιγε πολλά ευαίσθητα ζητήματα. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, είναι μια ιερόδουλη που αφηγείται πως έφτασε στο σημείο να βγει στο πεζοδρόμιο, για να καταφέρει να επιβιώσει. Για πρωταγωνίστρια ο Τζαβέλλας ήθελε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία είχε ξεστομίσει μια απίθανη ατάκα, όταν αργότερα αρρώστησε.

Της έκανε την πρόταση και εκείνη, ύστερα από πολύ σκέψη, δέχτηκε να κάνει στροφή στην καριέρα της. Στις 12 Ιουλίου 1966, δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες κοινή συνέντευξη των δυο που μιλούσαν για την συνεργασία τους.

Η Αλίκη, έδειχνε ενθουσιασμένη και ανυπόμονη: «Επί δέκα χρόνια τώρα νιαουρίζω. Έδωσα τον εαυτό μου σε αυτά τα νιαουρίσματα. Η Αλίκη ως «κατάλληλη» σταματάει», είχε δηλώσει στον Τύπο της εποχής.

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Γιώργο Τζαβέλλα για τη νέα του ταινία, εκείνος τόνισε το πόσο πίστευε στο ταλέντο της Αλίκης Βουγιουκλάκη: «Σε αυτή την ταινία, η Αλίκη θα υποδύεται ένα απόβρασμα της κοινωνίας, μια γυναίκα του πεζοδρομίου». Η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Δαλιανίδη και η μουσική του Μίμη Πλέσσα, για λογαριασμό της εταιρίας «Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης».

Μέσα στον ενθουσιασμό, κρυβόταν κι ένας εκνευρισμός από την πλευρά της Βουγιουκλάκη, που ο σεναριογράφος την δικαιολόγησε λόγω της απειρίας της σε τέτοιου είδους ταινίες. Για εκείνη, ήταν η αρχή μια νέας καριέρας. Τελικά, η ταινία έμεινε στο συρτάρι. Η Αλίκη υπέκυψε στους φόβους της και δεν την ολοκλήρωσε ποτέ. Ήταν η δεύτερη φορά που έκανε πίσω σε ένα τολμηρό σενάριο. Παλαιότερα είχε αρνηθεί να παίξει στην «Κατήφορο» και τότε την σκυτάλη πήρε η νεαρή Ζωή Λάσκαρη που έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Η Ζωή έμελλε μια δεκαετία μετά να πάρει για δεύτερη φορά τον ρόλο που φοβήθηκε η Αλίκη.

Ο Τζαβέλλας στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έδωσε το σενάριο στην Φίνος Φιλμ. Ο σεναριογράφος ήταν αδύνατον να σκηνοθετήσει. Είχε χάσει τη φωνή του, υστέρα από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη. Ετσι το έργο γυρίστηκε από τον Γιάννη Δαλιανίδη με πρωταγωνίστρια την Ζωή Λάσκαρη, η οποία πήρε τις καλύτερες κριτικές για το υποκριτικό της ταλέντο.

Η ταινία κατάφερε να κόψει περισσότερα από 120.000 εισιτήρια, τον Δεκέμβριο του 1973. Ταξίδεψε και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία, ενώ στην τηλεόραση προβλήθηκε το 1979, ως ακατάλληλη.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share