Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021

Νίκος Νίκας: Θυμάστε τον «Ερρίκο» από τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» - Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο ηθοποιός

Δεν έχει αλλάξει και πολύ

13 Οκτωβρίου 2021 16:06
Νίκος Νίκας: Θυμάστε τον «Ερρίκο» από τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» - Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο ηθοποιός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Νίκας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Ιουνίου 1969. Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης».

Τα τελευταία 15 χρόνια διδάσκει αυτοσχεδιασμό στη Δραματική Σχολή που και ο ίδιος σπούδασε δίνοντας στους μαθητές του το 200% της δυναμικής του. Ο ίδιος έχει πει σχετικά: «Είναι μια σχέση όπου έχει όρια, αλλά παράλληλα έχει αγάπη, νοιάξιμο, αυστηρότητα από μέρους μου και επιμονή στο να πετύχουν το καλύτερο για τον εαυτό τους». Μιλώντας και με την ιδιότητά του ως καθηγητή στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη, αναφέρθηκε στα θλιβερά γεγονότα και τα σκάνδαλα των τελευταίων εβδομάδων στον χώρο του θεάτρου. «Υπάρχουν άνθρωποι που στάθηκαν ως φωτεινά παραδείγματα στον χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης, του κινηματογράφου. Δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι…», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Νίκος Νίκας μαύρα μεσάνυχτα

Η συμμετοχή στα «Μαύρα Μεσάνυχτα»

«Στην επιτυχία μιας σειράς εκ των υστέρων προσπαθείς να εξηγήσεις γιατί κάτι πέτυχε, όπως επίσης εκ των υστέρων προσπαθείς να εξηγήσεις γιατί κάτι απέτυχε. Μ’ αυτή τη λογική η επιτυχία στα “Μαύρα Μεσάνυχτα” ήταν αποτέλεσμα ενός πολύ εξαιρετικού σεναρίου. Ήταν πολύ προσεγμένα τα επεισόδια και είχε ένα πολύ καλό cast. Οι ρόλοι και οι ηθοποιοί που τους έκαναν ήταν ένα και το αυτό, τους πήγαιναν ως χαρακτήρες. Γενικότερα, η διαχείριση των καταστάσεων ήταν πάρα πολύ έξυπνη, ήταν μια μαύρη κωμωδία με τα όλα της» έχει δηλώσει ο Νίκος Νίκας.

ερρίκος μαύρα μεσάνυχτα

Οι σταθμοί στην πορεία ως ηθοποιός

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Νίκου Νίκα ήταν το 1993 στη σειρά του ANT1 «Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα». Έκτοτε συμμετείχε σε σειρές αυτοτελών επεισοδίων όπως η 10η Εντολή και ο Κόκκινος Κύκλος. Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το έκανε το 1992 με την ταινία «Τα παιδιά του ονείρου» και το 2009 ακολούθησαν οι «Μικρές εξεγέρσεις» οπού υποδύθηκε τον Ματθαίο. Επίσης έχει ακουστεί η φωνή του σε πολλές μεταγλωττισμένες παραγωγές όπως η «Μαδαγασκάρη» και ο «Βασιλιάς των λιονταριών».

Ο άνθρωπος που τον «έσπρωξε» στη μεταγλώττιση

«Το κομμάτι της μεταγλώττισης ξεκίνησε χωρίς να το καταλάβω. Η φίλη μου η Άριελ Kωνσταντινίδη όταν παίζαμε το σίριαλ “Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα” με “έσπρωξε” στο να αρχίσω να κάνω μεταγλώττιση. Ουσιαστικά προέκυψε, δεν το επιδίωξα καθόλου. Ήταν ένα από τα πράγματα που δεν είχα φανταστεί πως θα κάνω».

Νίκος Νίκας

Ήθελα να κάνω τρία επαγγέλματα

«Το ένα ήταν να οδηγώ τρένα. Θα μπορούσα να ταξιδεύω μήνες με ένα τρένο, διότι μου αρέσει πολύ ως μεταφορικό μέσο. Το δεύτερο που ήθελα να κάνω ήταν να γίνω δάσκαλος. Εν μέρει αυτό το όνειρο το κάλυψα γιατί τέλειωσα τη Φιλοσοφική, άρα εν δυνάμει θα μπορούσα να είμαι καθηγητής. Στην καθημερινότητά μου είμαι δάσκαλος, μιας και διδάσκω αυτοσχεδιασμό τα τελευταία 15 χρόνια. Το τρίτο ήταν η ηθοποιία. Την απόφαση να ασχοληθώ με αυτό το χώρο την πήρα στη Β’ λυκείου, με αφορμή ένα θεατρικό που κάναμε στο σχολείο. Εκεί είπα ότι θα πάω στη Φιλοσοφική και θα δώσω και στη Δραματική ταυτόχρονα. Ξεκίνησα με ενθαρρυντικούς οιωνούς οι οποίοι δεν με διέψευσαν» έχει πει ο ηθοποιός Νίκος Νίκας.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share