Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αρχαίοι Έλληνες: Γιατί έβαζαν νερό στο κρασί τους;

Περίεργες συνήθειες...

11 Οκτωβρίου 2021 13:55
Αρχαίοι Έλληνες: Γιατί έβαζαν νερό στο κρασί τους;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν αδυναμία στην κατανάλωση κρασιού, αλλά προτιμούσαν να το πίνουν νερωμένο, ώστε να αποφεύγουν όλες τις δυσάρεστες συνέπειες του άκρατου οίνου. Επίσης, στην αρχαία Ελλάδα η έννοια του γάμου και οι «συνήθειες» του ζευγαριού μέσα σε αυτόν ήταν τελείως διαφορετικές από τις σημερινές. Ποιες τεχνικές χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες για να έχουν δύναμη και διάρκεια στον έρωτα;

Ήταν σημαντικό για εκείνους να απολαμβάνουν τη γεύση του, παράλληλα όμως προσπαθούσαν να παραμένουν νηφάλιοι. Έτσι νέρωναν το κρασί τους και δεν το έκαναν απλώς προσθέτοντας νερό. Το νέρωμα το έκαναν μέσα σε ένα αγγείο και πρόσθεταν ακόμα και βότανα, όπως μέντα ή γλυκάνισο, ώστε η γεύση να μην αλλοιωθεί εντελώς.

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες έβαζαν νερό στο κρασί τους

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως το κρασί θεωρούταν τότε και ως ένας τρόπος καθαρισμού και βελτίωσης της γεύσης του -συχνά στάσιμου- νερού. Συνήθως, η αναλογία ήταν τρία ή τέσσερα μέρη νερού προς ένα μέρος κρασί. Υπάρχουν, επίσης, αναφορές για την προσθήκη λεμονιού και θαλασσινού νερού ή ακόμα κι ενός μίγματος μελιού.

Η κατανάλωση κρασιού που δεν είχε αναμειχθεί με νερό, ο «άκρατος οίνος» δηλαδή, θεωρούταν στην Αρχαία Ελλάδα βαρβαρότητα και συνηθιζόταν μόνο από αρρώστους ή κατά τη διάρκεια ταξιδιών ως τονωτικό.

Το μυστικό που αποκάλυψαν οι αρχαίοι Έλληνες - Η διατροφή των Πυθαγόρα-Ιπποκράτη που εξαφανίζει το 95% των ασθενειών

Ένα μυστικό αποκάλυψαν οι αρχαίοι Έλληνες, με την διατροφή του Πυθαγόρα και του Ιπποκράτη να βασίζεται στη μείξη, την ισονομία, τη συμμετρία και την αρμονία. και να εξαφανίζει το 95% των ασθενειών. Ο νόμος της αναλογικότητας μπορεί να βοηθήσει την υγεία μας.

Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας! Παράλληλα, συγκεκριμένες τροφές που ανεβάζουν την λίμπιντο, την επιθυμία και την αντοχή στο σ@ξ χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες.

Τα Κόκκινα Φασόλια: πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας – και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.

Το Καρύδι: μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.

Το Καρότο: Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.

Το Σέλινο: μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.

Η διατροφή του Πυθαγόρα

Τα Σύκα: υποκαθιστούν τους όρχεις και είναι γεμάτα από σπόρους και κρέμονται ανά ζεύγη, όταν μεγαλώνουν. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των αρσενικών(+) σπερματοζωαρίων, καθώς αυξάνουν και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, για βοηθήσουν, να ξεπεραστεί η ανδρική στειρότητα.

Το Μανιτάρι: Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.

Τα Σταφύλια: Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share