Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αμερικανός πρώην πιλότος: “Δεν έπεσαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους… Ήταν ολογράμματα”

Aποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη

11 Σεπτεμβρίου 2021 11:07
Αμερικανός πρώην πιλότος: “Δεν έπεσαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους… Ήταν ολογράμματα”
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο βετεράνος πιλότος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας John Lear αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη στις επιθέσεις που σημειώθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Όπως εξηγεί, τα αεροσκάφη που όλοι «είδαμε» να πέφτουν επάνω στους Δίδυμους Πύργους απλά…δεν υπήρχαν!

Ο Lear ισχυρίζεται ότι ήταν ολογράμματα αεροσκαφών και ότι στην πραγματικότητα οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν εξαιτίας αλλεπάλληλων εκρήξεων που σημειώθηκαν στο εσωτερικό τους.

Αμερικανός πρώην πιλότος: “Δεν έπεσαν αεροπλάνα στους δίδυμους πύργους… Ήταν ολογράμματα”

11η Σεπτεμβρίου: Αναγνωρίστηκαν 2 θύματα, 20 χρόνια μετά - Από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια πάσχουν διασώστες και εθελοντές!

Μερικές ημέρες πριν από τις τελετές απότισης φόρου τιμής στα θύματα των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, δυο θύματα των επιθέσεων στη Νέα Υόρκη αναγνωρίστηκαν επίσημα, χάρη σε νέα τεχνολογία αλληλούχησης του γενετικού υλικού, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η πόλη.

Η υπεύθυνη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι το εργαστήριό της αναγνώρισε το 1.646ο και το 1.647ο θύμα που έχασαν τη ζωή τους στο World Trade Center.

Συνολικά, 2.753 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ομάδα της Αλ Κάιντα έριξε δύο αεροσκάφη της γραμμής πάνω στους δίδυμους πύργους του Μανχάταν την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ανάμεσά τους, 1.106 μένει ακόμη να αναγνωριστούν επίσημα, ή το 40% των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Νέα Υόρκη.

«Πριν από 20 χρόνια, υποσχεθήκαμε στις οικογένειες των θυμάτων του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου πως θα κάναμε ό,τι χρειαζόταν, για όσο καιρό κι αν χρειαζόταν, για να αναγνωρίσουμε τους αγαπημένους τους. Με αυτές τις δύο νέες αναγνωρίσεις, συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε αυτή την ιερή υποχρέωσή μας», ανέφερε η Δρ. Μπάρμπαρα Σάμσον, η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της μεγαλούπολης.

11η Σεπτεμβρίου: Αναγνωρίστηκαν 2 θύματα, 20 χρόνια μετά

Το πρώτο θύμα ήταν μια γυναίκα, η Ντόροθι Μόργκαν, κάτοικος Λονγκ Άιλαντ, λείψανα της οποίας βρέθηκαν το 2001 και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις γενετικού υλικού. Το δεύτερο θύμα ήταν ένας άνδρας λείψανα του οποίου είχαν βρεθεί το 2001, το 2002 και το 2006 και η ταυτότητά του δεν θα δημοσιοποιηθεί, διότι αυτή είναι η επιθυμία της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την κυρία Σάμσον, η διαδικασία και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται εδώ και δύο δεκαετίες για την αναγνώριση όλων των θυμάτων της επίθεσης στο WTC εντάσσονται στη «μεγαλύτερη και πολυπλοκότερη ιατροδικαστική έρευνα στην ιστορία» των ΗΠΑ.

Η συνέχισή της αναμένεται να διευκολυνθεί από νέα τεχνολογία αλληλούχησης DNA, της λεγόμενης νέας γενιάς, σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Οι ΗΠΑ θα τιμήσουν το Σάββατο τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία τους, με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, τον Τζο Μπάιντεν, εξασθενημένο από το χαοτικό τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν, σύρραξης που άρχισε λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος προγραμματίζεται να επισκεφθεί και τις τρεις τοποθεσίες όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις, οι οποίες συνολικά στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

11η Σεπτεμβρίου: Από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια πάσχουν διασώστες και εθελοντές, 20 χρόνια μετά!

20 χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη, οι διασώστες και οι εθελοντές που έφθασαν από τους πρώτους στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, αρχίζουν να εμφανίζουν Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), συχνά μετά από προηγηθείσα διάγνωση άσθματος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον καθηγητή Ραφαέλ ντε λα Χοζ της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά της Νέας Υόρκης, που έγινε σε σχεδόν 18.000 μέλη σωστικών και εθελοντικών ομάδων και παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, δείχνει ότι όσοι έσπευσαν γρήγορα στον τόπο της κατάρρευσης των δίδυμων πύργων, είναι αυτοί που σήμερα αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για ΧΑΠ.

11η Σεπτεμβρίου: Από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια πάσχουν διασώστες και εθελοντές, 20 χρόνια μετά!

Η ΧΑΠ είναι μια χρόνια πάθηση των πνευμόνων, η οποία προκαλεί αναπνευστικές δυσκολίες, βήχα και αγκομαχητό, που τείνουν να επιδεινωθούν με το πέρασμα του χρόνου. Πλήττει κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους που καπνίζουν, καθώς και όσους εκτίθενται σε επαγγελματικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες κινδύνου.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι διασώστες και άλλοι που έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής των δύο πύργων, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων, πιθανότατα λόγω του καπνού και της τοξικής σκόνης που χρειάστηκε να εισπνεύσουν για μέρες ή εβδομάδες, καθώς έψαχναν τα συντρίμμια για επιζώντες. Η νέα έρευνα δείχνει ότι η επίπτωση στους πνεύμονες σε μερικούς ανθρώπους είναι μακροχρόνια και διαρκεί μέχρι σήμερα, με τη μορφή και ΧΑΠ.

Η νέα έρευνα βρήκε ότι όσοι διασώστες έφθασαν τις πρώτες δύο μέρες μετά τις επιθέσεις, όταν ο καπνός και η σκόνη βρίσκονταν στο απόγειο τους, είναι πιθανότερο να έχουν χειρότερη λειτουργία των πνευμόνων μέχρι σήμερα. Το 3,3% των διασωστών έχουν διαγνωστεί με ΧΑΠ έως τώρα, με αυτούς που έφθασαν πρώτοι, να έχουν κατά μέσο όρο 30% μεγαλύτερη πιθανότητα διάγνωσης, σε σχέση με εκείνους που έφθασαν αργότερα, από την τρίτη μέρα και μετά.

11η Σεπτεμβρίου: Από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια πάσχουν διασώστες και εθελοντές, 20 χρόνια μετά!

Μάλιστα, περίπου ο ένας στους τέσσερις διασώστες που εμφάνισε αργότερα ΧΑΠ, δεν είχε καπνίσει ποτέ στη ζωή του, ενώ το 40% εκδήλωσαν τόσο ΧΑΠ όσο και άσθμα. Ο δρ Χοζ τόνισε ότι πολλοί διασώστες που εμφάνισαν ΧΑΠ, ήσαν 40άρηδες, μια ηλικία στην οποία σπάνια εκδηλώνεται η συγκεκριμένη πάθηση.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share