Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

29 χρόνια χωρίς την Τζένη Καρέζη - Το σπάνιο κλικ από τον γάμο της με τον Ζάχο Χατζηφωτίου

Σαν σήμερα..

27 Ιουλίου 2021 15:21
29 χρόνια χωρίς την Τζένη Καρέζη - Το σπάνιο κλικ από τον γάμο της με τον Ζάχο Χατζηφωτίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια, στις 27 Ιουλίου του 1992, έκλεισαν για πάντα τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου. Η Τζένη Καρέζη, μία από τις μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες ελληνίδες ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, φεύγει από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη ολόκληρο το πανελλήνιο.

Η Τζένη Καρέζη με μια ματιά

Το πραγματικό όνομα της Τζένη Καρέζη ήταν Ευγενία Καρπούζη. Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1934 στην Αθήνα. Η πορεία της στον κινηματογράφο και το θέατρο ήταν τόσο επιτυχημένη, που ακόμα και σήμερα οι ταινίες της κερδίζουν την αποδοχή του κόσμου όποτε προβάλλονται.

Η μεγάλη αγάπη της ηθοποιού ήταν το θέατρο, στο οποίο ήταν ταγμένη, μέχρι το τέλος της ζωής της. Και για εκείνο τσακώθηκε με τον πατέρα της, με τον οποίο έκαναν πολλά χρόνια να μιλήσουν.

Ο πατέρας της την επισκέφτηκε μετά από χρόνια, στο σπίτι της στα Ιλίσια για να δει τον νεογέννητο εγγονό του. Ήταν μία αμήχανη σκηνή, όπως έχει αποκαλύψει ο Κώστας Καζάκος.

Η επόμενη φορά που συναντήθηκαν πατέρας και κόρη ήταν στο Λαϊκό νοσοκομείο. Ένα φορτηγό τον είχε παρασύρει. Η Καρέζη σε απόγνωση ζητούσε να φέρουν γιατρούς από τη Γαλλία, αλλά η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Οι τελευταίες στιγμές των δύο, όπως επίσης, τις έχει αποκαλύψει ο Καζάκος, ήταν συγκινητικές. Ο Καρπούζης με κλειστά μάτια, ίσα που κατάφερε να ψελλίσει το «Ευγενούλα». Ο θάνατός του στοίχισε στην αγαπημένη ηθοποιό. Γιατί μπορεί οι δυο τους να είχαν κάκιστες σχέσεις, όμως, εκείνη τον αγαπούσε πολύ και πάντα έλεγε ότι είχε πάρει την ξεροκεφαλιά και το πείσμα του.

Έζησε τα παιδικά της χρόνια σε διάφορες πόλεις, ακολουθώντας τις μεταθέσεις των γονιών της που ήταν εκπαιδευτικοί. Ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Καρπούζης, ήταν μαθηματικός και η μητέρα της, Θεώνη, δασκάλα.

Στη Θεσσαλονίκη μπήκε εσωτερική στο Γαλλικό Σχολείο Καλογριών και αργότερα συνέχισε στο αντίστοιχο Σεν Ζοζέφ στην Αθήνα.

Ο έρωτας στην ζωή της

Στην προσωπική της ζωή έκανε δύο γάμους. Ο πρώτος με τον δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου το 1962 και ο δεύτερος με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο το 1968, με τον οποίο έμεινε παντρεμένη έως το τέλος της ζωής της.

Το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, που ακολούθησε τα βήματα των γονιών του, όντας και ο ίδιος ηθοποιός.

Ο λαμπερός γάμος

Ο γάμος τους αποτέλεσε κοσμικό γεγονός και πρώτη είδηση στις εφημερίδες. Οι καλεσμένοι ήταν σύνολο 500, ενώ έξω από το χώρο είχαν μαζευτεί 5.000 άτομα. Οι δρόμοι και η κυκλοφορία είχαν κλείσει. Η αφρόκρεμα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου έδωσε το «παρών», μαζί με πολιτικούς και επιχειρηματίες της εποχής. Ηχηρή απουσία ήταν αυτή της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ηταν το τέταρτο στεφάνι για τον Ζάχο Χατζηφωτίου και το πρώτο για την Τζένη Καρέζη.

Μια ρετρό φωτογραφία της Τζένης Καρέζη και του Ζάχου Χατζηφωτίου από την γαμήλια δεξίωση που έγινε στο πολυτελές ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπόμπη μοιράστηκε στο προφίλ της στο Instagram η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Στη φωτογραφία, βλέπουμε την Καρέζη να φορά ένα στράπλες νυφικό και πέρλες στον λαιμό ενώ έχει πιασμένα τα μαύρα μαλλιά της σε ένα ψηλό, εντυπωσιακό κότσο. H ηθοποιός δέχεται τα συγχαρητήρια της Ελένης Χαλκούση η οποία κρατά τις μπομπονιέρες.

Η Τζένη Καρέζη πέθανε στις 27 Ιουλίου του 1992, νικημένη από την επάρατο νόσο. Στη μνήμη της ιδρύθηκε, την ίδια χρονιά, το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη», με σκοπό την παρηγορητική αγωγή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και χρόνιες καταληκτικές νόσους και τη με κάθε μέσο ανακούφισή τους από τον πόνο.

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή είχε δημοσιευτεί στον Τύπο μια επιστολή της που έγραφε:

«Θέλω να ζω με τους δικούς μου. Θέλω να κάνω τη λατρεμένη μου δουλειά. Θέλω να προσφέρω. Να αγαπώ και να με αγαπούν. Δεν χάνονται αυτά. Δεν πρέπει να χαθούν. Δεν θέλω να χαθούν. Και πάντα ελπίζω».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share