Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φιλαράκια - Φοίβη: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Smelly Cat»

Από πού ήταν εμπνευσμένο στην πραγματικότητα;

18 Ιουλίου 2021 14:37
Φιλαράκια - Φοίβη: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Smelly Cat»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός από το τραγούδι των τίτλων, εκείνο σίγουρα που έχει συνδυαστεί άρρηκτα στο μυαλό των φανατικών της τηλεοπτικής σειράς φαινόμενο «Τα Φιλαράκια» είναι αδιαμφισβήτητα το τραγούδι της Φοίβης, που τραγουδούσε με την κιθάρα της στο αγαπημένο καφέ- στέκι της παρέας. Αν και το τραγούδι «Smelly Cat» μιλά για μια… δύσοσμη γάτα -όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του-, η έμπνευση για τη δημιουργία του προήλθε όντως από κάποιο κατοικίδιο, αλλά όχι από γάτα όπως θα περίμενε κανείς.

φιλαράκια φοίβη smelly cat

Η αληθινή ιστορία πίσω από τη δημιουργία του τραγουδιού «Smelly Cat»

Από το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1995, το τραγούδι «Smelly Cat» έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση του κοινού με την ποπ κουλτούρα. Η Λίζα Κούντροου -η τηλεοπτική Φοίβη δηλαδή- μάλιστα εμφανίστηκε ακόμη και σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ το 2015 στο Λος Άντζελες για να τραγουδήσει ζωντανά το διάσημο τραγούδι. Η Σουίφτ, μάλιστα, αστειεύτηκε λέγοντας για την Κούντροου ότι «μέχρι πρότινος το έχει τραγουδήσει μόνο σε ένα καφέ»!

Αλλά πριν ο χαρακτήρας της Κούντροου, η Φοίβη Μπουφέ, παίξει για πρώτη φορά το «Smelly Cat» στους θαμώνες του Central Perk, έμπνευση για την δημιουργία αποτέλεσε ένα κατοικίδιο το οποίο δεν ήταν γάτα, αλλά σκύλος. Πιο συγκεκριμένα ο σκύλος της Μπέτσι Μπορνς, της επικεφαλής συγγραφέα του επεισοδίου της σεζόν 2 των «Friends» όπου αναφέρεται το τραγούδι για πρώτη φορά.

«Ο σκύλος μου ήταν τόσο δύσοσμος και το όνομά του ήταν Γκούντα, γιατί μύριζε σαν χαλασμένο τυρί», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η Μπορνς, σύμφωνα με όσα αναφέρει το mentalfloss.com.

Ο τίτλος του τραγουδιού ήταν ιδέα του άλλου συγγραφέα της σειράς, Άνταμ Τσέιζ, και μόλις αποφασίστηκε ότι η Φοίβη θα ερμήνευε το τραγούδι αργότερα σε κάποιο επεισόδιο, έπρεπε να βρεθούν και οι αντίστοιχοι στίχοι, οι οποίοι αποτέλεσαν συλλογική δουλειά των δημιουργών της σειράς.

Με τον Ντέιβιντ Κρέιν, έναν από τους δημιουργούς των Friends, να αναρωτιέται «Δύσοσμη γάτα, δύσοσμη γάτα τι σε ταΐζουν» και τον συγγραφέα Τζεφ Άστροφ να συμπληρώνει «Δύσοσμη γάτα, δύσοσμη γάτα, δεν φταις εσύ», όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία και το τραγούδι αποτέλεσε σημείο αναφοράς τόσο για τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά όσο και για τον χαρακτήρα της Φοίβης.

«Φιλαράκια»: Ποιο ήταν το πραγματικό φινάλε του σεναρίου;

Σε συνέντευξη του στο U.K.’s RadioTimes, ο συν-δημιουργός του NBC sitcom του Ντέιβιντ Κρέιν, αποκάλυψε κάτι που δεν γνωρίζαμε έως τώρα για την αγαπημένη σειρά "Τα Φιλαράκια".

Πριν λίγο καιρό είδαμε την πρώτη επανένωση των ηθοποιών της θρυλικής σειράς "Φιλαράκια"! Η Κόρτνεϊ Κοξ ανέβασε στο Instagram φωτογραφία με τους Τζένιφερ Άνιστον και Ματ ΛεΜπλαν, ενώ έχουν ακουστεί ότι θα τους ξαναπολάυσουμε!

Το πραγματικό φινάλε δεν ήταν αυτό που είδαμε στις οθόνες και ξέρουμε τόσα χρόνια. Στην πραγματικότητα, η Φοίβη Μπουφέ, θα είχε μια άλλη κατάληξη. Και αυτή δεν θα ήταν με τον μουσικό, τον Μάικ, αλλά με κάποιον άλλο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντέιβιντ!

Φοίβη Μάικ

Στην συνέντευξη αποκάλυψε ότι: "Δεν ξέραμε ποιον να επιλέξουμε στην πραγματικότητα. Ήταν και οι δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί και είχαν χημεία μαζί της. Αλλάξαμε γνώμη πολλές φορές. Δεν θυμάμαι ξεκάθαρα τον λόγο που με οδήγησε αυτή την επιλογή. Η Φοίβη θα μπορούσε όμως, να έχει άλλη κατάληξη!"

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share