Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η 29χρονη Μιμή Ντενίση στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Σπάνια φωτογραφία

9 Ιουλίου 2021 08:40
Η 29χρονη Μιμή Ντενίση στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Μια σπάνια φωτογραφία της Μιμής Ντενίση από τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη μοιράστηκε η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Πρόκειται για μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Μιμής Ντενίση από τα πρώτα της βήματα στο θέατρο τα οποία έκανε στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη, στη ρομαντική κομεντί «Τζούλια» που ανέβηκε στο θέατρο «Αλίκη» τη σεζόν 81-82 με πρωταγωνιστή τον Δάνη Κατρανίδη.

«Η Αλίκη είχε ανεβάσει το θεατρικό έργο “Τζούλια” σε σκηνοθεσία του Σταµάτη Φασουλή και έκανα εκεί την πρώτη µου εµφάνιση στο θέατρο. Ήταν κοµµένα τα πόδια µου. Σε µια σκηνή που είχαµε, η ηρωίδα που έπαιζε πέταγε τα ρούχα της σε µια βαλίτσα. Έλεγε τις ατάκες της και παράλληλα έλεγε πιο σιγά σε µένα που µε συµπαθούσε: “Θέλει να µου πάρει τον Γιαννάκη, δεν θα τον αφήσω, δεν θα τον αφήσω!”. Είχε µαλώσει µε τον Παπαµιχαήλ και ήταν έξαλλη, δεν µπορούσε να συγκρατηθεί µε τίποτα! Έγινα στήλη άλατος. ∆εν είχα σκηνική εµπειρία και δεν πίστευα αυτό που ζούσα. Εκείνη να συνεχίζει: “Θα µου το πληρώσει ακριβά!”. Μη γελάς – εκείνη την ώρα ήταν τραγικό… Περνούσε η ώρα, έκανα να φύγω και µε σταµάτησε: “Πού πας, Άλισον; Έχουµε πολλά να πούµε!” και άρχιζε τα ίδια. Έπειτα κλαίγαµε από τα γέλια που ’χα µείνει κάγκελο! Μια άλλη φορά, στην ίδια πάντα παράσταση, ήµουν στη σκηνή και την περίµενα. ∆εν έβγαινε, γιατί µιλούσε στο τηλέφωνο µε τον Κοκό Ηλιάδη, τον άντρα της… Πάλι µε κοµµένα πόδια εγώ. “Μα πού είσαι, Τζούλια;”, ψέλλισα σε πανικό. “Καλά ντε, µην κάνεις έτσι, Άλισον, δεν µπορώ ούτε να µιλήσω στο τηλέφωνο;”. Ήταν υπέροχο πλάσµα η Αλίκη. Με χιούµορ και µε αυτοσαρκασµό. Και της άρεσε να µε πειράζει. Μας λείπει πολύ! Μας λείπει αφάνταστα πολύ», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή της η γνωστή ηθοποιός.

Μιμή Ντενίση φωτογραφία

Οι δύσκολες ώρες της Ντενίση: «Δεν ήθελα να βγαίνω έξω»

Ο θάνατος του αγαπημένου της προσώπου λύγισε τη Μιμή Ντενίση, η οποία δεν μπορούσε να ζει με αυτή την απώλεια.

Η ηθοποιός έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τον θάνατο του Αντώνη Τρίτση και κάθε φορά έχει το ίδιο συναίσθημα.

«Δεν έχω περάσει ποτέ κατάθλιψη. Όταν πέθανε ο Αντώνης, που ήμουν πολύ πιο νέα και έχασα τον άντρα της ζωής μου λίγο πριν παντρευτούμε, ήταν η εποχή που βίωσα τη μεγαλύτερη θλίψη. Εκείνη τη χρονιά δεν δούλεψα, δεν ήθελα να βγαίνω έξω ούτε να βλέπω ανθρώπους, αλλά μέχρι εκεί. Είμαι πολύ δημιουργικό άτομο και η δημιουργία είναι σωτήρια. Νομίζω πως αν ήμουν μόνο ηθοποιός, θα είχα βυθιστεί πολλές φορές στην κατάθλιψη. Η δημιουργία πολλές φορές με προφύλαξε από προσωπική θλίψη και πτώση», είπε αρχικά η Μιμή Ντενίση στο Hello και συνέχισε:

«Δεν έχω σχέση με αρνητικά συναισθήματα, οπότε δεν ένιωσα θυμό, αλλά πολύ μεγάλη θλίψη. Ήταν πολύ νέος, μόλις 50 ετών, και ένας άνθρωπος με τεράστια προσωπικότητα και ικανότητες. Το παράπονό μου ήταν ότι χάθηκε αυτός ο άνθρωπος που είχε πολλά να προσφέρει στην Ελλάδα. Δεν έχω κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία. Νομίζω πως οι συνθήκες ήταν αυτές που μου έδειξαν κατάματα ποια είναι τα σημαντικά και ποια όχι στη ζωή. Η απώλεια του Αντώνη, που έγινε τόσο νωρίς και με απότομο τρόπο, με προσγείωσε ανώμαλα στη σκληρή πραγματικότητα. Ενώ αισθανόμουν ευτυχία, βίωνα έναν ολοκληρωμένο έρωτα και επαγγελματική επιτυχία, ξαφνικά ο σύντροφός μου, ένας υγιής άνθρωπος, έφυγε».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share