Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ρετιρέ»: Δείτε πώς είναι σήμερα η θρυλική πολυκατοικία

Η πολυκατοικία σήμα κατατεθέν βρίσκεται στην περιοχή του Χίλτον

3 Ιουλίου 2021 11:52
«Ρετιρέ»: Δείτε πώς είναι σήμερα η θρυλική πολυκατοικία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποτέλεσε μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της τελευταίας 20ετίας και παίχτηκε επανάληψη όσο λίγες. Ο λόγος για το περίφημο Ρετιρέ που έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης και αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό ακόμη και όταν προβαλλόταν μετά από χρόνια.

Τα γυρίσματα κράτησαν δύο χρόνια, από το 1990 και 1992 και ουσιαστικά ήταν αυτοτελείς ιστορίες με μικρή εξέλιξη στο γενικό σενάριο της ζωής διαφορετικών ανθρώπων και οικογενειών που συνδέονταν με κάποιο τρόπο. Επίσης, δεν φαντάζεστε ποια ελληνική σειρά επιστρέφει στις οθόνες μας είκοσι χρόνια μετά!

Η σειρά τελικά γυρίστηκε σε δύο κύκλους με συνολικά 84 επεισόδια. Και ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί και τρίτη σεζόν το 1992, ωστόσο, τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου δεν ξεκίνησαν ποτέ κι έτσι παρέμεινε ημιτελής.

«Ρετιρέ»: Δείτε πώς είναι σήμερα η θρυλική πολυκατοικία

Η υπόθεση της σειράς

Μια από τις κεντρικές πρωταγωνίστριες η οποία μάλιστα ζει στο ρετιρέ είναι η Κατερίνα Σοφιανού (δηλαδή η Κατερίνα Γιουλάκη).

Πρόκειται για μια μια διαζευγμένη ανώτατη υπάλληλο στην τηλεοπτική εταιρεία COSMOS Ε.Π.Ε. – Διαφημίσεις-Τηλεοπτικές Εκπομπές-Δημόσιες Σχέσεις. Η Κατερίνα ζει στο ρετιρέ μαζί μητέρα της Σοφία Σοφιανού και την κόρη της αδελφής της, Ειρήνη.

Στη σειρά με τον τρόπο τους εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα όπως η Χαρούλα Πεπονάκη, η Ελένη Σωτηριάδου και ο Κώστας Τσέλιος. Η Χαρούλα είναι μια νευρική και ευέξαπτη αλλά καλόκαρδη νεαρή γυναίκα. Η Ελένη Σωτηριάδου, μια νέα γυναίκα της εποχής της, είναι ερωτευμένη με τον Ιάσονα ο οποίος είναι επισκευαστής τηλεοράσεων και διατηρεί ένα μαγαζί με τον φίλο του, Άλκη.

Παράλληλα στο δεύτερο κύκλο βλέπουμε τον αρραβώνα και γάμο της Ελένης Σωτηριάδου με τον Ιάσονα και τις παρεμβάσεις από τη μητέρα του. Επιπλέον εξελίσσεται ο αρραβώνας της Κατερίνας Σοφιανού με έναν συνομίληκό της φαρμακοποιό ο οποίος… έχει μαζί του την αδερφή και ανηψιά του.

Πώς είναι σήμερα η πολυκατοικία της θρυλικής σειράς

Αν ήσουν φανατικός της σειράς Ρετιρέ, ίσως είχες ακούσει την Κατερίνα Γιουλάκη να αναφέρει ότι μένει στην περιοχή Ζωγράφου και συγκεκριμένα στην οδό στην οδό Αρχιφύλλου 2.

Ποια είναι και πού είναι τελικά η περίφημη πολυκατοικία που βλέπαμε στους τίτλους της αρχής και σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων;

Πρόκειται για μια μεγάλη πολυκατοικία κοντά στην Εθνική Πινακοθήκη. Συγκεκριμένα στην περιοχή πίσω από το Χίλτον.

Πρόκειται για μια μεγάλη πολυκατοικία κοντά στην Εθνική Πινακοθήκη

Στην ευρύτερη περιοχή, μάλιστα, γυρίστηκαν πολλά πλάνα και σκηνές από την περιοχή. Στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μιχαλακοπούλου και Ίωνος Δραγούμη και την Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου είδαμε πολλές φορές την Κατερίνα Γιουλάκη και άλλους πρωταγωνιστές.

Η πολυκατοικία που πρωταγωνίστησε στο Ρετιρέ έχει αλλάξει από την δεκαετία κατά την οποία γυρίστηκε η σειρά. Η πολυκατοικία διαθέτει οκτών ορόφους, 30 συνολικά διαμερίσματα και δύο ασανσέρ. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι εκεί έμειναν πολλοί επώνυμοι.

Στο Παρά Πέντε: Αυτό ήταν το αρχικό όνομα της σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη!

Η σειρά «Στο Παρά Πέντε» του Γιώργου Καπουτζίδη είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών που αγαπήθηκε πολύ και από το κοινό!
Αυτό βέβαια φαίνεται και από το γεγονός ότι ακόμη και στις επαναλήψεις οι τηλεθεατές το προτιμούν και σημειώνει πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης!

Ποιος ήταν όμως ο αρχικός τίτλος του «Παρα Πέντέ»;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος για την Μπάγια Αντωνοπούλου! Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας και ο θάνατος που ανακοίνωσε on air! (video)

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχικοί τίτλοι που είχαν προταθεί στους ιθύνοντες του Mega ήταν οι «Και τώρα τρέξτε», «Πού μπλέξαμε;» και «Τα μάτια σας Δεκατέσσερα».

Πηγή:youweekly

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share