Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

H Ρωσία χτίζει την μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο (Video)

Θα μπορεί να φιλοξενεί ως 37000 πιστούς

18 Ιανουαρίου 2021 09:44
H Ρωσία χτίζει την μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο που θα μπορεί να φιλοξενεί ως 37000 πιστούς σχεδιάζεται να οικοδομηθεί σε περιοχή που ανήκει σε γυναικείο μοναστήρι στην περιφέρεια Σβερντλόφσκ της Κεντρικής Ρωσίας.

«Η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει κοιτίδα της Ορθοδοξίας και τη μεγαλύτερη κατασκευή που θα φιλοξενήσει Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο» δήλωσε στο Znak.com η επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του έργου, Zhanna Ryabtseva. Παράλληλα διαβάστε και την συγκινητική ιστορία του πατέρα Νικόλαου Παπαγεωργίου, ο οποίος στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο

Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει το 2020 και θα έχει ύψος 77 μέτρα. Ιθύνων νους του έργου φέρεται ο αρχιερέας π. Σεργκέι, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, επιβλέπει το γυναικείο μοναστήρι όπου πρόκειται να χτιστεί η εκκλησία και είναι ο εξομολόγος πολλών δημόσιων προσώπων. Μάλιστα αναφέρεται ότι οι επενδυτές του έργου θα είναι τα «πνευματικά παιδιά» του π. Σεργκέι.

Δείτε στο τρισδιάστατο βίντεο που ακολουθεί πως θα είναι ο μεγαλύτερος ναός του κόσμου σύμφωνα με τους δημιουργούς του.

Τι πρέπει να κάνουμε όταν συναντήσουμε ιερέα στο δρόμο μας;

Ιερέας: «Σαν συναντήσεις έναν ιερέα και έναν Άγγελο θα χαιρετήσεις πρώτα τον ιερέα και μετά τον Άγγελο» (Από το Γεροντικό) Ο κληρικός. Ο ιερέας, δεν είναι ο οποιοσδήποτε τον οποίον συναντάμε και με τον οποίον συναλλασόμεθα στην καθημερινή μας ζωή. Η ιεροσύνη του. Το λειτούργημά του. Το σχήμα του. Η αποστολή του. Η παρουσία του, τον θέτουν και τον θέλουν ή του επιβάλλουν να είναι και Εντός και Εκτός του «κόσμου τούτου».

Η θρησκευτική - Χριστιανική αγωγή, η Ελληνορθόδοξη πατερική παράδοση, ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας, η ευγένεια ψυχής δεν επιτρέπουν ν’ απευθύνουμε στον κληρικό τους στερεότυπους κοσμικούς χαιρετισμούς: «Καλημέρα», «Καλησπέρα», «Καληνύχτα». Ή, «να ‘σαι πάντα καλά», «να περνάμε καλά», «άντε γεια», «τα λέμε», που ανταλλάσσουν οι λαϊκοί μεταξύ τους.

«Ευλογείτε πάτερ»

Σ’ έναν κληρικό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και αν τον συναντήσουμε εντός ή εκτός του Ιερού Ναού, με μια ελαφρά κλίση της κεφαλής προς τα κάτω, «δια καταδύσεως ή προς Θεόν ημών άνοδος γίνεται», απευθύνουμε με ταπείνωση και με ευλάβεια το: «Ευλογείτε πάτερ» και Εκείνος με συνείδηση της υψηλής, της αγίας και ιερής αποστολής Του, ως πνευματικός Φάρος Φωτός Χριστού, ως λειτουργός των αγίων μυστηρίων της Εκκλησίας του Εσταυρωμένου και αναστημένου Ιησού, ως Ορθόδοξη παρουσία- μαρτυρία, ως πατέρας όλων, με σεμνότητα και παρρησία απαντά: «Ο Κύριος».

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός καλεί την Ιεροσύνη «Τέχνην τεχνών και Επιστήμην επιστημών» και τον Ιερέα «Άγγελον Κυρίου». Ωστόσο δείτε ακόμη μια ιστορία όπου παράξενος ιερέας εμφανίζεται από το πουθενά στον τόπο τροχαίου ατυχήματος - Αυτό που έγινε μετά συγκλονίζει (Video)

Τι πρέπει να κάνουμε αν συναντήσουμε ιερέα στο δρόμο μας

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share