Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εκτός εαυτού ο Σπύρος Παπαδόπουλος - Έντονη αντίδραση για καλεσμένο του

Τι πυροδότησε την «έκρηξή» του;

16 Οκτωβρίου 2020 19:35
Εκτός εαυτού ο Σπύρος Παπαδόπουλος - Έντονη αντίδραση για καλεσμένο του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός εαυτού είχε βρεθεί σε συνέντευξή του ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος αντέδρασε έντονα σχετικά με καλεσμένο, που είχε έρθει στην εκπομπή του.

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στην εκπομπή «ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ», στον News 24/7 στους 88.6 με οικοδέσποινα την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, που δέχθηκε πρόσφατα ένα νέο «χτύπημα», μίλησε για τους πάντες και τα πάντα, μια ακριβώς ημέρα μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Τις μέρες εκείνες (το ’73), πήγαινα 3η Λυκείου, είχαμε πάει στο Πολυτεχνείο με φίλους. Κάποια στιγμή βρέθηκα στην Πανεπιστημίου απέναντι από την Βιβλιοθήκη αιμόφυρτος, ψιλοαναίσθητος», θυμάται σήμερα.

Το Πολυτεχνείο, οι θυσίες, τα οράματά του, δικαιώθηκαν; «Αυτά δεν είναι για να δικαιώνονται, είναι στιγμές για να νιώθεις πιο άνθρωπος και μετά πιο πάνω από άνθρωπος. Αλλά σε συνθήκες ειρήνης όλοι δείχνουν τον κακό τους εαυτό».

Στην εκπομπή του «Στην Υγειά μας» δεν ειπώθηκε κάτι για την επέτειο, ενώ προβλήθηκε ανήμερα .Ήτανε άνωθεν εντολή;«Δεν είπα τίποτα στην εκπομπή γιατί είναι γραμμένη 15 μέρες. Δεν είμαστε καλά ότι θα αυτολογοκρίνουμε!»,αμύνθηκε ο ηθοποιός. «Καταρχάς δεν συνέβη ποτέ αλλά και δεν θα το δεχόμουνα να συμβεί».

‘Εχει πειστεί για τη σταυροφορία κατά της διαφθοράς που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση; «Καλό θα ήταν να δικαιωθεί το περί δικαίου αίσθημα του κόσμου. Από την άλλη, όλα αυτά γίνονται προεκλογικά για να πληγεί ο αντίπαλος», εκτιμά. Παρ’όλα αυτά «δεν θα έβαζα την κυβέρνηση στο ίδιο τσουβάλι με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», πρόσθεσε. «Η αίσθησή μου είναι ότι οι τωρινοί δεν έχουν σχέση με τους άλλους, παρ’όλο που δεν είναι καθόλου αυτά που ελπίζανε, αυτά που ευαγγελίζονταν».

«Δεν μ’αρέσει –συνέχισε- να είμαι κολλημένος, γιατί βλέπω ανθρώπους που έχουν αποφασίσει ότι τα κάνει όλα στραβά ο ΣΥΡΙΖΑ!Γι’αυτό έχουμε πάει όπου έχουμε πάει !Άφησε λίγο το μυαλό! Είναι πολύς κόσμος που είχε πιστέψει και τώρα έχει εξοργιστεί και είναι άδικος πολύ. Γιατί πολύ περισσότερα κάνανε άλλες κυβερνήσεις και δεν ήταν τόσο εξοργισμένος.Με αυτή την έννοια, τους έχουμε αδικήσει κιόλας».

Διαμαρτύρεται πάντως ο πρωταγωνιστής όταν ακούει «πρώτη φορά κυβέρνηση Αριστεράς»: «Δεν πρέπει να το πούμε αυτό, δεν είναι μια Αριστερή κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση που προσπάθησε, στα πεπραγμένα της μπορεί να υπάρχει μια εντιμότητα, να μην είναι κλέφτες, αλλά δεν θεωρείς ότι είναι αριστερή κυβέρνηση».

Εκτιμάει τον Αλέξη Τσίπρα; «Ο Τσίπρας έχει κάτι. Βλέπω μια προσωπικότητα που έχει λάμψη, βλέπω και στην Ευρώπη, ενώ είναι ο ηγέτης της μικρότερης χώρας με τα μεγαλύτερα προβλήματα, στέκεται δίπλα στους άλλους ηγέτες. Ίσως επειδή τους έκανε την δουλειά τους. Αλλά αν ήταν ηθοποιός θα ήταν πολύ ταλαντούχος».

Αν ξαναγίνει κυβέρνηση θα τολμήσει κλείσει τα μεγάλα «μέτωπα» που άνοιξε;

«Αυτό που μας έχουν δείξει είναι ότι μεγάλες ρήξεις δεν τις θέλουν ή δεν τις μπορούν. Βήματα μπορεί μόνο να περιμένει κανείς, βήματα προς τη θετική κατεύθυνση».

Βρίσκει θετική εξέλιξη στο Σκοπιανό τη Συμφωνία των Πρεσπών; «Θεωρώ ότι είναι θετικό αυτό που συνέβη», εκτιμάει. «Θεωρώ ότι όλες οι άλλες φωνές είναι φωνές εθνικολαϊκισμού ακραίες, από ανθρώπους που δεν είναι κατ’ ανάγκη ακροδεξιοί. Αλλά δήθεν τραυματίζεται το πατριωτικό τους αίσθημα. Ο Τσίπρας δεν αποκλείεται να πληρώσει εκλογικά τη συμφωνία στη Β.Ελλάδα».

«Δύσκολο» να τοποθετηθεί για το πανεπιστημιακό άσυλο κανείς, παραδέχεται ο Σπ. Παπαδόπουλος. «Αλλά έχω εξοργιστεί κι εγώ! Είμαι υπέρ της άρσης του ασύλου. Έχει γίνει λάστιχο η έννοια της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω τι φοβούνται. Περνάς και βλέπεις σπασμένες βιτρίνες και μαγαζιά, γιατί, λένε, κάνανε ντου τα παιδιά από ΑΣΣΟΕ. Τζάμπα μάγκες! Δεν αναφέρομαι στους Ρουβίκωνες. Δεν κάνουν οι Ρουβίκωνες τζάμπα μαγκιές, μπορεί κάποιος να διαφωνεί, αλλά πάντα χρειάζεται οι νέοι να ονειρεύονται την άλλη πλευρά του ποταμιού».

Θα προτιμούσε, ομολόγησε, «να είμαι σήμερα στην ΕΡΤ από τον ΣΚΑΙ, αλλά η ΕΡΤ κυβερνιέται από τους συνδικαλιστές, από τον κακό συνδικαλισμό. Δεν είμαστε κατά του συνδικαλισμού.... Επειδή είμαι και νευρικός, αν έμενα εκεί θα κουτούλαγα κόσμο ή θα με κουτουλάγανε»

Δεκαπέντε χρόνια «Στην Υγειά μας». Δεν μπούχτισε; «Ε ,πώς, έχω κουραστεί, δεν είναι εύκολο. Και πριν 4-5 χρόνια ήταν μια στιγμή που είπα «δεν αντέχω άλλο», αλλά τα μηνύματα του κόσμου με χτύπησαν στο συναίσθημα».

Όντως πέρασε 15 μέρες με τον Μίκη Θεοδωράκη για να προετοιμαστεί για την εκπομπή; « Ποιες 15 μέρες; Ένα καλοκαίρι φάγαμε με τον Μίκη! Αν είναι προσκεκλημένος άνθρωπος με μεγάλο βιογραφικό ρίχνω διάβασμα ανελέητο, είναι δύσκολο».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share