Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Κώστας Βουτσάς: Γιατί δεν είχε πάει στην κηδεία της Λάσκαρη; - "Η Ζωΐτσα ήταν άνθρωπος με..."

Όσα είχε πει ο ίδιος για την ηθοποιό!

14 Οκτωβρίου 2020 08:17
Κώστας Βουτσάς: Γιατί δεν είχε πάει στην κηδεία της Λάσκαρη; -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έζησαν μαζί μια ολόκληρη ζωή, συνεργάστηκαν σε πολλές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Η Ζωή Λάσκαρη και ο Κώστας Βουτσάς ήταν πολύ δεμένοι και ο θάνατός της τον συγκλόνισε. Ωστόσο, ποιος ο λόγος που δεν είχε πάει στην κηδεία της;

Την ημέρα που είχε γίνει η κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού, ο Κώστας Βουτσάς δεν βρέθηκε εκεί, κάτι που σχολιάστηκε από αρκετούς. Τότε, η γυναίκα του, Αλίκη Κατσαβού είχε πει "Ο Κώστας έχει δηλώσει σε όλες του τις συνεντεύξεις ότι δεν πηγαίνει σε κηδείες. Όχι μόνο της Ζωής Λάσκαρη, αλλά σε καμία κηδεία. Θα πάει μόνο σε μια κηδεία και εννοεί τη δική του. Δεν μας απασχολούν όσα γράφτηκαν. Η διόγκωση της πραγματικότητας δεν έχει σχέση με μας. Ο Κωστής είναι σε περιοδεία δεν μπορεί να απαντήσει άρα αναγκάζομαι να απαντήσω εγώ".

Κώστας Βουτσάς - Ζωή Λάσκαρη

Ο Κώστας Βουτσάς με τη σειρά του, είχε δηλώσει στον Ελεύθερο Τύπο στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου της Ζωής Λάσκαρη: "Τη Ζωΐτσα την ήξερα από παιδάκι, μέναμε μαζί στην ίδια γειτονιά της Θεσσαλονίκης, μαζί και με τη Ζωζώ τη Σαπουντζάκη. Ήταν ένα αιθέριο πλάσμα, μια νεράιδα, μια κούκλα αλλά και άνθρωπος με το άλφα κεφαλαίο".

Και η αλήθεια είναι, ότι ο Κώστας Βουτσάς εννοούσε όσα είχε πει. Δεν πήγαινε σε καμία κηδεία. Πήγε μόνο στη δική του... Μιας και αναφερθήκαμε στον ταλαντούχο ηθοποιό, δείτε εδώ μια συγκινητική κίνηση στον τάφο του.

"Πηγαίνει στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό και..." - Αποκάλυψη σοκ για τη Ζωή Λάσκαρη

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε στη ζωή της Ζωής Λάσκαρη την είχε "σημαδέψει". Η ηθοποιός είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό.

Της "κόστισε" όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και χρηματικά, αφού το γεγονός αυτό ήταν αφορμή για να αλλάξει το έργο στο οποίο πρωταγωνιστούσε. Τι είχε αναφέρει η ίδια για το κορμί της, αλλά και τη νοσηλεία της;

Η Ζωή Λάσκαρη, δεν είχε κανένα κόμπλεξ για το κορμί της. "Το ότι εμφανίζομαι γυμνή σε διάφορες ταινίες δεν το θεωρώ καθόλου πρόστυχο ή ανήθικο. Αγαπώ το κορμί μου, έχω συμφιλιωθείτε τη γύμνια μου και γυμνή κολυμπάω και στη θάλασσα. Όχι βέβαια στο Φάληρο, αλλά σε όλες τις απόμερες γωνιές της Μυκόνου", είχε πει.

Ζωή Λάσκαρη

Για το λόγο αυτό το 1980 η ηθοποιός ανέβασε το έργο "Φρύνη η Εταίρα", του Γιώργου Ρούσσου στο Θέατρο Διάνα... Ωστόσο, στην τελευταία σκηνή για τις ανάγκες του ρόλο της έπρεπε να εμφανιστεί επί σκηνής ολόγυμνη, κάτι που εξόργισε το κοινό.

"Δεν γδύνομαι για να γδυθώ. Το απαιτεί ο ρόλος. Δεν κάναμε με τον συγγραφέα ένα έργο για μπανιστιρτζήδες. Κάναμε ένα έργο που θα σατίριζε την ηθική των πολιτικών και των παπάδων", είχε εξομολογηθεί.

Τι είχε συμβεί με το έργο αλλά και τη νοσηλεία της;

Το συγκεκριμένο έργο ήταν πανάκριβο και οι εισπράξεις στο ταμείο καθοδικές. Η Λάσκαρη δεχόταν συνεχώς κριτική για τη γυμνή της εμφάνιση και ανώνυμα τηλεφωνήματα στο θέατρο που την έβριζαν. Ένα βράδυ που έπαιζε, ένας θεατής φώναξε από την πλατεία "αίσχος" και εκείνη λιποθύμησε. Πηγαίνει στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό και νοσηλεύεται για μια βδομάδα. Αναγκάζεται να αλλάξει έργο. Χάνει πολλά σε χρήματα, αλλά και στη ψυχολογία της. Μιας και αναφερθήκαμε στη Ζωή Λάσκαρη, δείτε εδώ μια αποκάλυψη που... σοκάρει.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share