Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτή την ασθένεια δεν είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες - Γιατί σήμερα "θερίζει";

Ποια είναι;

27 Αυγούστου 2020 15:21
Αυτή την ασθένεια δεν είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες - Γιατί σήμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ασθένεια που σήμερα θερίζει παγκοσμίως φαίνεται ότι δεν υπήρχε στο παρελθόν, μιας και οι Αρχαίοι Έλληνες δεν αρρώσταιναν από αυτή.

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πολλές έρευνες σχετικά με τον καρκίνο, την αρρώστια που σπέρνει τον θάνατο αδιαφορώντας για φύλο ή ηλικία.

Μια νέα όμως επαναστατική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας αποδεικνύει ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχε καρκίνος. Πώς το κατάφερναν όμως οι αρχαίοι αυτό, τι έκαναν και γλίτωναν από την θανατηφόρα ασθένεια;
Η καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όπως και ο καθηγητής Ζίμερμαν του Πανεπιστημίου Βιλανόβα εκτιμούν ότι ο καρκίνος είναι νόσος που έχει να κάνει με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ισχυρίζονται ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχε καμία γενεσιουργός αιτία για τον καρκίνο. Η νόσος οφείλεται στη διατροφή, στις συνήθειες και στο περιβάλλον. Μάλιστα, οι Αρχαίοι Έλληνες ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γεμάτη οφέλη για την υγεία.

Σε μούμιες 3000 χρόνων σπάνια βρίσκονται ίχνη όγκων και μάλιστα πρόκειται για καλoήθεις όγκους. Το επιχείρημα ότι το προσδόκιμο της ζωής των αρχαίων ήταν μικρότερο, αποκρούστηκε από το γεγονός ότι το διάστημα από 25 μέχρι 50 χρόνων είναι αρκετό για να εμφανιστεί καρκίνος.

Ερευνώντας το θέμα ανακαλύπτουμε ότι οι πρώτες μορφές π.χ του καρκίνου του μαστού εμφανίζονται μετά τον 17ο αιώνα. Η στατιστική βέβαια λέει ότι το 90% των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρκίνο είναι πάνω από 50 χρονών, οπότε εξετάζοντας τους κανείς πριν από τα 50 δε θα έβρισκε ίχνη της νόσου.

Τα συμπεράσματα δικά σας, καθώς υπάρχουν οι παράγοντες της κληρονομικότητας, της ηλιακής ακτινοβολίας ή της ραδιενέργειας.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως έφτιαχναν οι Αρχαίοι Έλληνες… πάγο; Δεν πάει το μυαλό σας

Ο πάγος είναι το καλύτερο πράγμα στο καλοκαίρι, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι έκαναν οι πρόγονοι μας; Και όμως είχαν πάγο, και ας μην υπήρχε το ψυγείο. Πώς τον έφτιαχναν οι Αρχαίοι Έλληνες;

Λοιπόν, έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν πάγο πριν από την εφεύρεση του ψυγείου; Δεν μιλάμε για τον 19ο ή 20ο αιώνα, αλλά για πολύ νωρίτερα!

Οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Αιγύπτιοι και οι Ινδοί ανέπτυξαν μεθόδους για την παραγωγή πάγου στην αρχαιότητα και η αλήθεια είναι πως ήταν αρκετά εντυπωσιακές, και δεν άνηκε στα περίεργα πράγματα που συνήθισαν να κάνουν, τα οποία μας αφήνουν να απορούμε τι σκεφτόντουσαν.

Παγοκυψέλες από γλάστρες που γέμιζαν με νερό το 1828 κοντά στο Αλαχαμπάντ στην Ινδία. Οι Αιγύπτιοι έφτιαχναν πάγο βάζοντας βραστό νερό σε ρηχά πήλινα βάζα και στη συνέχεια τα τοποθετούσαν στην οροφή του σπιτιού τους για όλη τη νύχτα. Οι σκλάβοι φρόντιζαν να κρατάνε τα βάζα υγρά στο εξωτερικό τους και η προκύπτουσα εξάτμιση κρύωνε το νερό κάτω από το σημείο πήξης.

Οι Πέρσες αποθήκευαν πάγο σε ένα λάκκο που ονομάζονταν Yakhchal και ήταν ίσως η πρώτη κοινωνία που χρησιμοποίησε ψυκτικές αποθήκες για τη διατήρηση των τροφίμων.

Αν και οι Ρωμαίοι, οι Έλληνες και οι Εβραίοι δεν έκαναν χρήση πάγου για τη διατήρηση των τροφίμων, τον χρησιμοποιούσαν ως μέσο για την ψύξη ποτών.

Μετά το 1800, η συγκομιδή πάγου ήρθε στο προσκήνιο. Οι άνθρωποι άρχισαν να κόβουν κομμάτια πάγου από τις παγωμένες λίμνες και να τα αποθηκεύουν σε αποθήκες από άχυρο και πριονίδι.

Μέχρι που ο Frederic Tudor έκανε την επανάσταση στην επιχείρηση συγκομιδής πάγου, μαζεύοντάς τον από τη Νέα Αγγλία και στέλνοντάς τον στα νησιά της Καραϊβικής και την Ινδία.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share