Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Δε με έπαιρνε μαζί της γιατί...» - «Σεισμός» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Χαμός με την αγαπημένη ηθοποιό

4 Αυγούστου 2020 15:30
«Δε με έπαιρνε μαζί της γιατί...» - «Σεισμός» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Σεισμός» υπήρξε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με έναν άνθρωπο που είχε επαφές μαζί της να εξηγεί, γιατί δεν τον διάλεγε να έρχεται μαζί της, ενώ δε μίλησε μόνο για την αγαπημένη ηθοποιό, για την οποία είχε προκληθεί σάλος εξαιτίας του καβγά που είχε σημειωθεί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και είχε «παγώσει» άπαντες.

Ο σπουδαίος χορευτής και χορογράφος Δημήτρης Ιβάνωφ, ο οποίος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην «Espresso», μίλησε μεταξύ άλλων για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και τη Γεωργία Βασιλειάδου. Ανάμεσα σε όσα μαρτυρά, εξηγεί το λόγο που δεν τον διάλεγε η Βουγιουκλάκη στους θιάσους της και μιλά για τη σχέση του με τις άλλες δύο ηθοποιούς.

Με τη Βουγιουκλάκη γιατί δεν συνεργαστήκατε;

Η Αλίκη δεν με ήθελε στους θιάσους της γιατί μου είχε ζητήσει να της δώσω τα απομνημονεύματα της Ζωζώς Νταλμάς για να την υποδυθεί κι εγώ αρνήθηκα να της τα παραχωρήσω. Η αλήθεια είναι ότι η Ζωζώ δεν ήθελε την Αλίκη να παίξει τη ζωή της.

Είχαν διένεξη μεταξύ τους;

Η Ζωζώ είχε στραβώσει με την Αλίκη γιατί μια φορά είχε πάει στο καμαρίνι της και την άφησε να περιμένει ώρα απ’ έξω.

Τι άνθρωπος ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου;

Την έζησα όσο κανένας άλλος. Άσε τι λέει καθένας. Από το 1957 ήμασταν μαζί. Ξεκινήσαμε από τη Σπηλιά του Παρασκευά και μέχρι τον θάνατό της ήμουν εκεί, κοντά της. Εγώ της έβγαλα τη σύνταξη και έτρεξα για όλα, γιατί η ίδια ήταν αμελής. Ήταν καλή φίλη για μένα.

Συνεργαστήκατε και με τη Γεωργία Βασιλειάδου…

Σαν δεύτερη μάνα μου ήταν. Δεν θυμάμαι πόσες σεζόν ήμασταν μαζί και σε πόσα θεατρικά έργα. Μου άφησε φορέματα, μου άφησε πολλά προσωπικά της αντικείμενα. Τις νέες κοπέλες τις συμβούλευε ως εξής: «Να κρατάτε το χέρι σας σφιχτό. Να έχετε κομπόδεμα». Η Γεωργία πέρασε πάρα πολύ δύσκολα για να γίνει το όνομα που έγινε.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share