Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Ασθένεια του Αριστοτέλη Ωνάση: Από αυτήν έπασχε

Ποια είναι;

28 Ιουνίου 2020 15:38
Ασθένεια του Αριστοτέλη Ωνάση: Από αυτήν έπασχε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε ακούσει για τη συγκεκριμένη μυασθένεια Gravis; Οι περισσότεροι ίσως και να μην γνωρίζατε την ύπαρξή της. Ωστόσο, αποτελεί μία ασθένεια, από την οποία έπασχε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και πάσχει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Μπορεί να μην γνωρίζατε ότι έπασχε από αυτή, όπως και την ιστορία με το μωρό που έκανε με την Κάλλας, το οποίο πέθανε.

Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για τη συγκεκριμένη νόσο:Η μυασθένεια Gravis είναι χρόνια νόσος και συγκαταλέγεται στα αυτοάνοσα νοσήματα. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον ιστών του.

Τα συμπτώματα

Το αίτιο είναι άγνωστο, υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις ότι σχετίζεται με διαταραχές της λειτουργίας του θύμου αδένα. Αφορά συνηθέστερα γυναίκες 20-40 ετών και εκδηλώνεται αρχικά με πτώση των βλεφάρων και διπλωπία, αδυναμία των σκελετικών μυών και υπερβολικό αίσθημα κόπωσης μετά από άσκηση.

Η θεραπεία

Για τη θεραπεία αυτής της μυασθένειας χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά σκευάσματα με κύριους εκπροσώπους τα αντιχολινεστερασικά. Επίσης χρησιμοποιούνται τα κορτικοστεροειδή και τα ανοσοκατασταλτικά.

Κατά την περίοδο κρίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν η πλασμαφαίρεση και ανθρώπινη ανοσοσφαιρίνη. Με την πλασμαφαίρεση αφαιρούνται 2-3 λίτρα πλάσματος, 3 φορές την εβδομάδα για 1-2 εβδομάδες, ανάλογα με την ανταπόκριση.

Η βελτίωση είναι άμεση, σε 2-3 24ωρα από την πρώτη πλασμαφαίρεση. Εφαρμόζεται, σε εξειδικευμένες μονάδες, στις γενικευμένες μορφές με αιφνίδια επιδείνωση και προεγχειρητικά ή και στις γενικευμένες μορφές της νόσου που δεν ανταποκρίνονται στις άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Η βελτίωση, που διαρκεί μόνο 1-2 μήνες, αποδίδεται στην απομάκρυνση παθολογικών ουσιών, κυρίως αντισωμάτων. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται θυμεκτομή που είναι η χειρουργική αφαίρεση του θύμου αδένα σε άτομα με γενικευμένη βαριά μυασθένεια που είναι κάτω από 55 ετών και σε κάθε ηλικία εφόσον υπάρχει θύμωμα (υπερπλασία του θύμου αδένα).

Έτσι εκδικήθηκε η Μαρία Κάλλας τον Ωνάση για το γάμο του με την Τζάκι - Πανέξυπνη

Με έναν εμβληματικό τρόπο εκδικήθηκε η Μαρία Κάλλας τον Ωνάση, όταν παντρεύτηκε την Τζάκι. Όλες οι κινήσεις της ήταν μελετημένες.

Πολλές είναι οι αποκαλύψεις για την οικογένεια που έρχονται στη δημοσιότητα, και μια από αυτές είναι και ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση, αλλά η παρακάτω θα σας εκπλήξει. Τι έκανε η Μαρία Κάλλας;

Ο θρύλος θέλει τη διάσημη ελληνίδα ερμηνεύτρια να έχει λάβει από τον κροίσο δώρα αμύθητης αξίας, τι από αυτά όμως ισχύει και τι είναι απλά θρύλος; Απ’ ότι φαίνεται η Κάλλας ποτέ δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Ωνάσης ήταν διατεθειμένος να ξοδέψει τεράστια ποσά για χάρη της.

Λέγεται μάλιστα ο Ωνάσης είχε δώσει εντολή στο κοσμηματοπωλείο Cartier, όποτε θελήσει κάτι η Μαρία, ο λογαριασμός να δοθεί σε εκείνον, αλλά η Κάλλας ποτέ δεν αξιοποίησε αυτή τη δυνατότητα.

Επειδή και οι δυο τους αγαπούσαν τα ασιατικά μπιμπελό, της είχε κάνει δώρο ένα τέτοιο διακοσμητικό από τα πολλά που είχε κι εκείνη το τοποθέτησε στο σαλόνι της. Ανάμεσα στα δώρα που εκείνη του πήρε ήταν ένα χρυσό μενταγιόν, δύο κουβέρτες (καφέ, κόκκινη) Hermès.

Αλλά από τα δώρα του Ωνάση, εκείνο που ξεχωρίζει –όχι μόνο για τη χρηματική αξία του– είναι ένα μπολερό από λευκή γούνα μινκ, το οποίο η Κάλλας φορούσε συχνά.

Με αυτή τη γούνα η Κάλλας επέλεξε να τον «εκδικηθεί» όταν την φόρεσε την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε ο γάμος του με τη Τζάκι, στρέφοντας όλη την προσοχή και τα βλέμματα πάνω της.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share