Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

11 Μαρτίου 2020 - Τι έλεγε ο Δημήτρης Κρεμαστινός για τον κορωνοϊό: «Η επιδημία...» (Video)

Τι είχε πει για τα σχολεία και την Θεία Κοινωνία

8 Μαΐου 2020 09:28
11 Μαρτίου 2020 - Τι έλεγε ο Δημήτρης Κρεμαστινός για τον κορωνοϊό: «Η επιδημία...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ήταν 11 Μαρτίου 2020 όταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός μιλούσε για τον κορωνοϊό και πλέον σήμερα 2 μήνες μετά έχασε δυστυχώς τη ζωή του από τον φονικό ιό.

Ο πρώην υπουργός Υγείας μιλούσε τότε για τις οδηγίες προφύλαξης και όσα πρέπει να γνωρίζουμε. Ξεκάθαρο μήνυμα ότι πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία, σε σχέση με τον κορωνοϊό, είχε στείλει ο πρώην υπουργός Υγείας και καθηγητής καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός.

Όπως είχε πει δεν είναι δυνατόν να παραλύσει η χώρα και να μας πιάνει πανικός όταν μόνο στην εποχική γρίπη του 2016 «είχαν καταγραφεί 198 νεκροί. Χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία» είχε σημειώσει και είχε αναφέρει ότι ήδη υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα από την Κίνα καθώς έχουν «φρενάρει» οι θάνατοι.

Για το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων είχε αναφέρει ότι είναι σωστό εφόσον το ζήτησε ο ΠΟΥ ή η ΕΕ, σε διαφορετική περίπτωση είχε πει ότι «ποιος θα ελέγχει που πάνε το πρωί ή το μεσημέρι οι μαθητές και οι φοιτητές;. Με το κλείσιμο των σχολείων θα ελαττωθούν οι φορείς, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά δεν θα μαζεύονται σε άλλους χώρους;».

Για την Θεία Κοινωνία είχε προσθέσει ότι για να μεταδοθεί από την μετάληψη θα πρέπει να έχει νοσήσει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και είχε υπογραμμίσει ότι ο κορωνοϊός δεν θα έρθει από τα σχολεία και την Θεία Κοινωνία.

Πρέπει είχε πει να «κλείσουμε» το στόμα, την μύτη και τα μάτια μας, θέλοντας με αυτό το παράδειγμα να περάσει το μήνυμα ότι πρέπει να εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις γνωστές συνθήκες υγιεινής.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share