Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Απίστευτο! Το... γαλατικό χωριό των Σερρών που αποφάσισε να γυρίσει στις δραχμές!

Τρομερό!

9 Μαρτίου 2020 14:38
Απίστευτο! Το... γαλατικό χωριό των Σερρών που αποφάσισε να γυρίσει στις δραχμές!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια απίστευτη ιστορία έχει να διηγηθεί ένα χωριό στις Σέρρες από το 2013, όταν και αποφάσισε να επιστρέψει στη δραχμή, αψηφώντας τον νόμο του κράτους για το τωρινό εθνικό νόμισμα του Ευρώ. Δείτε, επίσης, τι προφητικό μήνυμα στέλνει ένα ελληνικό χαρτονόμισμα.

Πρόκειται την Πηγή Σερρών, το πρώτο ελληνικό χωριό που υιοθέτησε αυτή την πρακτική.

Μια πρακτική που εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, ενώ αντίστοιχες σκέψεις είχαν εκφραστεί παλαιότερα από τους δημάρχους Αγαθονησίου και Καστελόριζου.

«Η ιδέα άνηκε σε Ελληνογερμανό ο οποίος ζει και εργάζεται στο Renningen της Στουγκάρδης. Ήρθε στους γονείς του τα Χριστούγεννα και μας είπε ότι στο μικρό γερμανικό χωριό, οι κάτοικοι του έχουν ξεθάψει τα μάρκα και κάνουν συναλλαγές με το παλιό νόμισμα της Γερμανίας. Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε πάλι στην ζωή μας την δραχμή...» είπε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Όλγα Κεχαγιά.

«Με αυτόν τον τρόπο κάναμε την δική μας επανάσταση κατά του ευρώ. Καλό και χρυσό το ευρωπαϊκό νόμισμα αλλά μας έχει δώσει πολλές στεναχώριες. Τουλάχιστον με την δραχμούλα ήσουν πιο ήσυχος» πρόσθεσε.

Πού όμως βρέθηκαν τόσα νομίσματα και χαρτονομίσματα; Οι κάτοικοι έψαξαν στα σεντούκια τους ενώ τους βοήθησε η Ένωση Συλλεκτών Βορείου Ελλάδας, τα μέλη της οποίας χάρισαν έναν σημαντικό αριθμό χαρτονομισμάτων σε δραχμές.

Όσο για το ποια είναι η ισοτιμία; «Μετά από ώριμη σκέψη καταλήξαμε στην αναλογία 1 ευρώ = 500 δραχμές», λέει η κ. Κεχαγιά. Και προσθέτει:»

Πριν γίνει η διακίνηση του νέου νομίσματος, οι κάτοικοι του χωριού προσέφυγαν σε νομικούς, που τους διαβεβαίωσαν ότι η κυκλοφορία της δραχμής δεν είναι παράνομη αν γίνεται ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του ευρώ.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share