Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Ανατριχιαστικό! Η προφητεία των Simpsons για τον κορωναϊό πριν από 27 χρόνια! (video)

Απίστευτο!

29 Φεβρουαρίου 2020 09:27
Ανατριχιαστικό! Η προφητεία των Simpsons για τον κορωναϊό πριν από 27 χρόνια! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωναϊός έχει σοκάρει και ανησυχήσει όλο τον πλανήτη, ο οποίος προσπαθεί να τον αντιμετωπίσει, ενώ την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται μια ανατριχιαστική προφητεία πριν από 27 χρόνια, που είχαν κάνει οι Simpsons.

Η διάσημη χιουμοριστική αμερικανική σειρά φαίνεται να έχει... πρωταγωνιστήσει σε ουκ ολίγες καταστάσεις, που έχουν προκύψει αρκετά χρόνια από τότε, που εκείνη είχε προβάλει στα επεισόδια της, όπως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ, η ένωση της Disney με τη Fox και αρκετά ακόμη, ενώ φαίνεται ότι έχουν προβλέψει και την εξάπλωση του φονικού ιού. Δείτε και την προφητεία της Λίτσας Πατέρα έναν χρόνο νωρίτερα.

Τις τελευταίες ώρες, ειδικά, έχει απασχολήσει έντονα το διαδίκτυο η προφητεία τους αυτή, με αρκετά στιγμιότυπα από ένα επεισόδιό τους το 1993 να δημοσιεύονται αυτή την εβδομάδα. Σε αυτά τα πλάνα, αρκετοί χαρακτήρες φαίνεται να «κολλάνε» και να εξαπλώνουν ένα μεγάλο σύννεφο από ιούς.

Το ακόμη πιο ανατριχιαστικό, είναι πως ένας παρουσιαστής ειδήσεων κάνει λόγο για την εμφάνιση ενός «κορωναϊού» (σ.σ. corona virus), μαζί με μια σχετική καρτέλα πάνω από τον ώμο του. Κάπως έτσι, δεν είναι δύσκολο καθόλου να δημιουργηθεί και πάλι η απορία, για το αν οι «Simpsons» γνώριζαν... το μέλλον.

Υπάρχει, βέβαια, μια σημαντική διαφορά σε σύγκριση με όσα συνέβησαν με την τωρινή εξάπλωση του κορωναϊού, αναφορικά με το πού ξεκίνησε. Σύμφωνα με ένα επεισόδιο της σειράς, ο ιός έρχεται από εργάτες στην Οζάκα της Ιαπωνίας, ενώ ο ιός άρχισε στην πραγματικότητα από την Ουχάν της Κίνας.

«Σας παρακαλώ, μην πείτε στον προϊστάμενο, ότι έχω γρίπη», λέει ένας από τους εργάτες, πριν βήξει σε ένα από τα κουτιά, που αποστέλλεται στον κεντρικό χαρακτήρα, Όμερ Σίμπσον. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, παρότι οι εικόνες που απασχολούν, προέρχονται όντως από επεισόδιο του 1993, η σκηνή με τον παρουσιαστή ειδήσεων αποτελεί υπόθεση άλλου επεισοδίου, που αναφέρεται σε κάποια «Αποκάλυψη», άσχετη με τον κορωναϊό.

Εκεί, βέβαια, που οι «Simpsons» είχαν απασχολήσει περισσότερο, ήταν σε ένα επεισόδιο της 11ης σεζόν, όπου αναφέρονται στον «πρόεδρο Τραμπ», κάτι που επιβεβαιώθηκε το 2016, όπως και στη 10η σεζόν, όπου ανέφεραν την Fox ως κομμάτι της Disney, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.

Τις τελευταίες μέρες, βέβαια, έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες, σχετικά με την προφητεία για τον κορωναϊό, όπως το βιβλίο του Ντιν Κουντζ το 1981 με τίτλο «Τα μάτια του σκότους» (σ.σ. The Eyes of Darkness), που μιλά για ένα νέο βιολογικό «όπλο» με τίτλο «Ουχάν-400».

Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί τρομερή εντύπωση για ακόμη μια φορά το πώς οι «Simpsons» είχαν μιλήσει από το 1993 για κάποιον κορωναϊό. Σύμπτωση απλή, ή κάτι άλλο;

Δείτε το βίντεο από το επίμαχο επεισόδιο:

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share