Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη "έπεσε" στην αγκαλιά του Αλέξανδρου Λυκουρέζου...Σπάνιο βίντεο!

Βίντεο ντοκουμέντο!

27 Ιανουαρίου 2020 12:27
Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Βίντεο και φωτογραφίες από την "πολυτάραχη" ζωή της αγαπημένης ηθοποιού Αλίκης Βουγιουκλάκη κυκλοφορούν πολλά. Ένα εκ των οποίων μέσα στο μαιευτήριο λίγο μετά αφού είχε γεννήσει!

Το Athensmagazine.gr βρήκε ένα σπάνιο βίντεο από το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του 1992. Καλεσμένοι πολλοί και διάφοροι σταρ της τότε εποχής όπως η Νόρα Βαλσάμη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Μιμή Ντενίση, η Νόνικα Γαληνέα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και φυσικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη!

Χαρακτηριστική σκηνή αυτή που η ταλαντούχα ηθοποιός χορεύει στην αγκαλιά του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου!

Δείτε το σπάνιο βίντεο:

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία της εμπειρία με το... κοινό της ήταν τραυματική! Τι συνέβη πριν πεθάνει;

Για ποιο λόγο η τελευταία επαφή που είχε η Αλίκη Βουγιουκλάκη με το κοινό ήταν τραυματική; Τι συνέβη πριν πεθάνει η μεγάλη ηθοποιός; Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος που είχε η Ελληνίδα σταρ;

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήταν η πρώτη ηθοποιός που βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 1960, είχε βραβευτεί για την ερμηνεία της στη Μανταλένα.

Τελευταία εμφάνιση Αλίκης Βουγιουκλάκη: Είχαν ακουστεί αποδοκιμασίες από το κοινό

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, 35 χρόνια μετά την βράβευση της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, θα έρθει αντιμέτωπη με κάποιες αποδοκιμασίες από το κοινό. Η απάντηση της όμως, έχει τρομερό ενδιαφέρον.

Ήταν 12 Νοεμβρίου του 1995. Βρισκόμαστε στην τελετή λήξης και στην απονομή των βραβείων του 36ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η τότε παρουσιάστρια της βραδιάς, η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα, καλεί στην σκηνή μια ηθοποιό που συνέδεε την καλλιτεχνική της πορεία με την ιστορία του Φεστιβάλ, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Αλίκη ανεβαίνει στην σκηνή και έρχεται αντιμέτωπη με αρκετές αποδοκιμασίες από τον β’ εξώστη.

Η ηθοποιός δεν χάνει την ψυχραιμία της. Παίρνει μερικές ανάσες, κοιτάει στα μάτια όσους την αποδοκιμάζουν και τους απαντάει μοναδικά και πάντα με χαμόγελο:

Από που ακουγόταν οι αποδοκιμασίες

Οι αντιδράσεις προέρχονταν από τον βήτα εξώστη, ο οποίος πάντα ήταν και ο πιο παρεμβατικός. Ως βήτα εξώστης χαρακτηριζόταν η δυναμική παρουσία των νέων που παρακολουθούσαν τις προβολές των διαγωνιζόμενων ταινιών από το δεύτερο εξώστη του θεάτρου, ασκώντας ταυτόχρονα έντονη κριτική στις ταινίες που είχαν προβληθεί. Αξίζει να αναφερθεί ότι η δυναμική και η έντονη επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία των ταινιών επηρέαζε πολλές φορές τις κριτικές επιτροπές ενώ πολλοί κριτικοί ταινιών συμπεριλάμβαναν τις αντιδράσεις στα γραπτά τους.

Αρχικά ο βήτα εξώστης, λόγω και του φθηνού εισιτηρίου, συγκέντρωνε φοιτητές και μαθητές οι οποίοι αγαπούσαν τον κινηματογράφο. Με την πάροδο των χρόνων όμως, ο εξώστης μεταμορφώθηκε σε κέντρο λήψης αποφάσεων για την τύχη μιας ταινίας. Προσέλκυσε έτσι, όλους εκείνους που ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους για τις ταινίες. Με αυτόν τον τρόπο, ο βήτα εξώστης κατέληξε να γίνει κάτι ενδιάμεσα σε τρολ ρυθμιστή του Φεστιβάλ.

Αποκλείεται να το γνώριζες: Ποια πασίγνωστη Ελληνίδα ήταν η μητέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη;

Αυτή είναι η μητέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη! Δείτε την για πρώτη φορά, όπως σας κάναμε πρόσφατα και με τον πατέρα της! Ο λόγος για την Αιμιλία Κουμουνδούρου, τη μητέρα της Ελληνίδας σταρ! Η Αιμιλία Κουμουνδούρου, δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό της κόρης της. Βρισκόταν πάντα δίπλα της, είστε στα καλά είτε στα... άσχημα!

Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη ήρθε από το παρελθόν στο φως της δημοσιότητας για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την δήλωση της μητέρας της!

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Espresso, η Ροζίτα Σώκου κατάφερε να καθηλώσει με τις αποκαλύψεις που έκανε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα μίλησε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος για πρόσωπα που η ίδια γνώριζε καλά, τα οποία για εμάς, τους κοινούς θνητούς, είναι στο απυρόβλητο:

Για την Μελίνα Μερκούρη, που δεν διστάζει να πει ακόμα μια φορά ότι ήταν καλή ως ηθοποιός μόνο στη "Στέλλα", για τον Μιχάλη Κακογιάννη, τον θεωρεί κακό σκηνοθέτη, για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την οποία λάτρεψε στη Φιλουμένα Μαρτουράνο". Εκτός από αυτό έκανε και μια τεράστια αποκάλυψη βόμβα!

"Δεν θα ξεχάσω που έπαιζαν για ώρες ότι εγώ είπα "καλύτερα που πέθανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη" "Αυτή τη φράση λοιπόν δεν την είχα πει εγώ αλλά η μαμά της, η κυρία Έμυ, παρουσία και του Τέλη Ζώτου! Συγκεκριμένα, μας είχε πει "Η κόρη μου θα υπέφερε τόσο πολύ όταν θα έβλεπε το γερασμένο το πρόσωπό της, στον καθρέφτη, που καλύτερα που πέθανε!"

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος φόβος της που την τρόμαζε πιο πολύ από όλα!(photo)

Αυτός ήταν ο μαγαλύτερος φόβος της Αλίκης Βουγιουκλάκη που την τρόμαζε πιο πολύ από όλα!

Η αγαπημένη ηθοποιός μπορεί να φαινόταν δυναμική και ανεξάρτητη αλλά έκρυβε τις δικές αδυναμίες και φόβους όπως όλοι οι άνθρωποι.

Έτσι σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις που είχε δώσει μίλησε ανοιχτά για πολλά θέματα που της είχαν συμβεί:

«Καμιά φορά με πιάνει ένας απέραντος φόβος και τότε τα βλέπω όλα μαύρα.Ύστερα κοιτάζω τον ήλιο και του φωνάζω:«Είμαι μαζί σου! Έλα ξεκινάμε πάλι»

Είχε πει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη της.

Παρακάτω θα δείτε και τη σπάνια φωτογραφία από την συγκεκριμένη φωτογράφιση!

Νεκρή η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο φέρετρο από την ημέρα της κηδείας της! Το αμήχανο τελευταίο φιλί του Σπυρόπουλου

Η ανατριχιαστική στιγμή από τον κηδεία της Αλίκης Βουγιουκλάκη! Η εικόνα της νεκρής και το τελευταίο φιλί, λίγο μετά την αποκάλυψη για τον δολοφονημένο σύντροφό της!

Ήμουν μόλις 6 ετών εκείνη την ημέρα κι όμως θυμάμαι την κάθε στιγμή κι όλα όσα διαδραματίστηκαν. Όλη η Ελλάδα έκλαψε για την Αλίκη.

Σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο ντοκουμέντο, το οποίο πολλοί είδαν τότε, αλλά λίγοι θυμούνται σήμερα. Ευκαιρία και η νεότερη γενιά να έχει εικόνα για το πόσο τεράστια οντότητα ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και πόσο αισθητή ήταν η απώλειά της εκείνη την εποχή.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι λίγο μακάβριο καθότι περιέχει πλάνα από την κηδεία της. Γι’αυτό προτείνουμε να το δουν μόνο όσοι αντέχουν:

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share