Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι γυναίκες... αράχνες που έμειναν στην ιστορία!

Στάζουν δηλητήριο!

12 Δεκεμβρίου 2019 18:21
Οι γυναίκες... αράχνες που έμειναν στην ιστορία!

Μπορεί οι πιο στυγερές δολοφονίες και τα πιο πολύκροτα εγκλήματα να έγιναν από ανδρικό χέρι, κανείς όμως δεν μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα όταν την βγάλεις εκτός εαυτού.

Μια δολοφονία που στιγμάτισε το πανελλήνιο είναι αυτή που μια γυναίκα έσφαξε και έφαγε 30 άτομα.

Ίσως κάποιες από αυτές τις γυναίκες να έκαναν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ να ντρέπεται για τα λιγοστά θύματα του και για τις μεθόδους δολοφονίας που χρησιμοποιούσε.

-Ελίζαμπεθ Μπάθορι

Η Μπάθορι ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας ενώ πλέον θεωρείται η πιο γνωστή δολοφόνος κατά συρροή στην ιστορία της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας. Έχει μείνει στη μνήμη όλων ως «η Αιματηρή Κυρία του Cachtice». Έπειτα από το θάνατο του συζύγου της, εκείνη μαζί με τέσσερις συνεργούς της κατηγορήθηκαν για το βασανισμό και τη δολοφονία δεκάδων παιδιών και νεαρών κοριτσιών. Το 1610 αναγκάστηκε να εγκλειστεί και κάστρο όπου τρία χρόνια αργότερα πέθανε.

- Αμέλια Ελίζαμπεθ Ντάιερ

Η Αμέλια Ελίζαμπεθ Ντάιερ (1837-1896) θεωρείται η μεγαλύτερη κατά συρροή δολοφόνος στην Αγγλία και σίγουρα καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στη μακάβρια λίστα των στυγερών δολοφόνων με 400 δολοφονίες βρεφών. Δεν επρόκειτο για μία γυναίκα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου από τα φτωχά στρώματα του πληθυσμού. Το αντίθετο. Γεννήθηκε σε μια πολυμελή και ευκατάστατη οικογένεια ενός υποδηματοποιού στο Μπρίστολ της Αγγλίας κι ενώ η ζωή της δεν διέφερε από εκείνη των περισσότερων παιδιών, ένα γεγονός ήρθε να την αναστατώσει. Η μητέρα της αρρώστησε ψυχικά αφού χτυπήθηκε από τύφο. Η Αμέλια έπρεπε να φροντίσει την μητέρα της ως και το θάνατό της με αποτέλεσμα -όπως αποδείχτηκε αργότερα- να επηρεαστεί και η δική της ψυχική της υγεία.

- Ντελφίν Λαλορί

H Λαλορί ήταν μια σαδιστική κοινωνική γυναίκα που έζησε στη Νέα Ορλεάνη. Το σπίτι της ήταν μια αίθουσα της φρίκης. Στις 10 Απριλίου 1834, ξέσπασε πυρκαγιά στην κουζίνα του αρχοντικού, και οι πυροσβέστες βρήκαν δύο σκλάβους αλυσοδεμένος στη σόμπα. Αποδείχτηκε ότι είχαν αρχίσει τη φωτιά οι ίδιοι, προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή. Οι πυροσβέστες οδηγήθηκαν από τους σκλάβους στην σοφίτα όπου αυτό που αντίκρισαν τους σόκαρε! Πάνω από μια ντουζίνα παραμορφωμένων και ακρωτηριασμένων σκλάβων ήταν δεμένοι στους τοίχους ή στο δάπεδο. Πολλοί ήταν αντικείμενα για τα φρικιαστικά ιατρικά πειράματα που έκανε.

-Μάρθα Νίντλ

Η Μάρθα Νίντλ ήταν μια ακόμη τρόφιμος των φυλακών της Victoria, που εκτελέστηκε το 1894, μετά την Φράνσις Κνόρ. H Μάρθα ήταν μια ελκυστική γυναίκα με φιλική διάθεση και χαρακτήρα όμως, αδιαφιλονίκητα ψυχασθενής, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Η Μάρθα είχε μεγαλώσει σε μια βίαιη και καταπιεστική οικογένεια και, ως έφηβη, είχε παρουσιάσει σημάδια πνευματικής αστάθειας. Καθώς, όμως, έγινε μια όμορφη κοπέλα δεν δυσκολεύτηκαν να την παντρέψουν στα δεκαεπτά της.
Ο φιλικός και οικογενειακός της περίγυρος σοκαρίστηκε όταν αποκαλύφθηκε πως είχε δηλητηριάσει τον σύζυγο, τις κόρες της και τον κουνιάδο της. Μετά τις δολοφονίες και πριν την σύλληψή της, εισπέπραξε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από την ασφάλεια, το οποίο διέθεσε ολόκληρο για την κατασκευή ενός επιβλητικού ταφικού μνημείου για την οικογένειά της, το οποίο επισκεπτόταν σε καθημερινή βάση.

- Μέρι Μπελ

Είναι Δεκέμβριος του 1968 και στην πόλη Newcastle της Μεγάλης Βρετανίας, η 11χρονη τότε Μέρι Μπελ καταδικάζεται ως ένοχη για το φόνο δύο αγοριών, του 4χρονου Μάρτιν Μπράουν και του 3χρονου Μπράιαν Χάουι. Η φερόμενη ως «συνεργός» της, 13χρονη Νόρμα Μπελ, (απλή συνωνυμία) αθωώνεται. H Μέρι Μπελ θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο γνωστά παιδιά – κατά συρροή δολοφόνους, και θα συνεχίσει να απασχολεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για πολλά έτη προσελκύοντας το ενδιαφέρον μελετητών και ερευνητών, καθώς η υπόθεσή της συγκεντρώνει σημαντικές ιδιαιτερότητες.

- Κάθριν Μέρι Νάιτ

Η Κάθριν Νάιτ καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2001 για το φόνο του συζύγου της, Τσαρλς Τόμας Ράις. Γιατί όμως καταφθάνει δεύτερη στη λίστα με τις πιο σατανικές γυναίκες του κόσμου, όταν άλλες σκότωναν και βασάνιζαν εκατοντάδες ανθρώπους; Δεν ήταν η πρώτη φορά που συμπεριφερόταν βίαια. Παλιότερα είχε σπάσει τα δόντια του πρώην συζύγου της και είχε κόψει το λαιμό του κουταβιού ενός άλλου συντρόφου της.

-Ίρμα Γκιζ

Η Γκιζ «δούλευε» στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Ναζί, Ravensbrück, Auschwitz και Bergen-Belsen. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αδίστακτους εγκληματίες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της βίαιης και σαδιστικής συμπεριφορά της. Μαστίγωνε χωρίς λόγο τις Εβραίες τρόφιμες των φυλακών, στις οποίες ήταν υπεύθυνη, τις άφηνε να φαγωθούν από άγρια σκυλιά, της πυροβολούσε κατά βούληση. Οι επιζώντες έχουν αναφέρει ότι πολλές φορές παρενοχλούσε σεξουαλικά τα θύματα της και έβαζε στο θάλαμο αερίων όποιον ήθελε. Στις 17 Απριλίου του 1945, συννελήφθει από τους Άγγλους και λίγο αργότερα πέθανε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

9+1 σπουδαία αποφθέγματα γυναικών!

Τα κορίτσια του Moulin Rouge: Η γοητεία και η ιστορία τους!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Retromania στο Athensmagazine.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share